Lucasch: Chtěl jsem s tím seknout..

Lucasch: Chtěl jsem s tím seknout..

09. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přinášíme Vám další rozhovor k akci Regeneration, která vypukne již tento pátek v brněnském klubu 7.nebe. Tentokrát jsme vyzpovídali dje Lucasche z agentury Strobe.
Ahoj Lukáši, jak se ti daří?
Ahoj kámo, daří se mi docela dobře. Hraní je v současné době v ČR dostatek, dobrá muzika taky opět začíná vycházet a to je hnací motor každého dje :-)

Jak již většina lidí tuší, ty jsi majitelem booking agency - Strobe jestli se nemylim?
Ano, agenturu Strobe jsem založil na začátku roku 2000. Parties jsem však ještě jako nezkušený promotér a dj začal pořádat už v červnu 1999 - moc dobře si to pamatuju, protože jsem si tehdy každou akci důkladně natočil na video :-) V té době jsem na cizí parties nechodil, protože jsem z nich měl docela strach, slýchával jsem, že na takové akce chodí samí hašišáci což jsem taky nevěděl, co znamená :-) Když jsem poprvé vlezl do klubu Mír v Uh. Hradišti, tak tam seděl u baru pro mě neznámý dj Tráva, kterého jsem se tehdy od prvního pohledu lekl. Až když jsem na jeho monotónní mlácení tančil, tak jsem zjistil, že to je ta hlavní djská hvězda. Dával jsem tehdy přednost tomu hrát si sám pro sebe doma s trackerama, dělat trapné remixy, odehrávat hodinové live sety z obyčejných techno/house/rave/breakbeat smyček... :-) Hodně pro mě pak znamenalo vystoupení kapely Supercharger, což byla předkapela Prodigy a podobnou muziku jsem právě v té době cpal do lidí :-) Na chuť house a techno muzice jsem přišel až později.

Co tě k tomu přivedlo, zařídit si vlastní dj booking agenturu?
Pořád víc a víc djs a liveactů nemělo pod kým vystupovat a kde se prezentovat, pořadatelský tým "lucasch & angel" na plakátech taky nevypadal zrovna nejlíp. V té době nebyl kromě techno.cz a hate.techno.cz (později rave.cz) žádný server, který by podrobněji mapoval klubové dění v okolí Uherského Hradiště.

lucasch

S kolikati djs jsi začínal?
Já tehdy díky své amatérské tvorbě, kterou jsem i úspěšně po 3Kč/track popř. remix prodával, znal především liveacty a tedy především ty jsem v té době cpal na své akce :-) Myslím, že v té době jsem pod sebou měl 4 Dje a 3 liveacty - Acid Sunshine (Vsetín), Eversmile (Pardubice) a TC Lemons (Bratislava) - jestli to dnes někomu něco řekne :-) Pokud u mě na akci chtěli vystupovat nějací djs, tak si museli přivést vlastní gramce, protože k těm jsem ještě neměl přístup :-)

Co vlastně slovo STROBE znamená?
Parties byly v té době jednoznačně spjaté se stroboskopem, proto jsem jen malinko upravil slovo "strobo" na Strobe a začal budovat této agentuře jméno :-) Jak Strobe, tak Lucasch v té době na internetu ve vyhledávačích neexistovalo, díky tomu jsem mohl sledovat, kde je o nás nějaká zmínka a dělat si tím u nás reklamu :-)

Byl jsi na to sám, nebo ti někdo pomáhal?
Tehdy jsem ty akce dělal se svým bratrancem, se kterým jsme měli původně kapelu ve stylu Depešákù či Shalom :-) ... Později jsme se do akcí pustili s kámošem (DJ Leo Dust), který pořídil k mému tehdejšímu gramci Numark Pro TT-1 druhý gramec Omnitronic :-) Takže jsme se pustili do trénování a experimentování před lidma :-) Je zajímavé, že v té době jsme měli s kopancovými mixy větší úspěch než DJs, kteří uměli hrát :-D

Baví tě to stejně tak jako na začátku?
Baví mě to pořád víc a víc :-) Chtěl jsem s tím jednu dobu seknout, ale ono to nějak nejde ;-)

Příští rok to už bude deset let co agentura funguje. Bude i nějaká velká oslava?
To ještě nevím. Pokud se do toho zapojí většina Strobe členů, pak je možné, že nějaká velká oslava bude. Pokud nebude strobáků, kteří by s akcí pomohli, udělám jen soukromou oslavu na chatě, kde to všichni strobáci zapijeme a odehrajeme sety, které si pak vzájemně zkritizujeme :-)

Co od tebe návštevníci akce Regeneration můžou očekávat?
To bude záležet na čase, ve kterém budu vystupovat. Většinou však hraju melodické šlapavé energické sety, na které si já sám za gramcema, když to podmínky umožňují, sám rád zatančím :-)

Budeš hrát z gramofonů, cédéček nebo nějaké jiné techniky?
Určitě se mi bude nejlépe hrát ze 2 gramofonů a 1-2 CD playerů.

Jak často si kupuješ nové desky?
Na začátku to bylo 15 vinylů měsíčně, častokrát i naslepo, s tím, že pošlu zpět, co se mi nelíbí :-) Pak jsem si udělal živnost na prodej zvukových nosičů a objednával od distribucí jednou za rok třeba 150 vinylů najednou s úmyslem, že z toho část prodám. Teď už si spíše nechávám jednou za čas poslat nějaké promo vinyly či promo tracky ke stažení.

Co ty a produkce? Můžou se tvý fanoušci na něco těšit?
Jo, těšte se, protože nikdy nevypustím něco s čím nejsem spokojený. Po dlouhé producentské pauze se nahromadila velká spousta nápadů, které si ukládám jako záznamy do mobilu či zapisuju do diáře. Hned jak pořídím nový schopný stroj a vypustím to ven, tak mi doslova spadne kámen ze srdce :-)

Ty budeš hrát v 7.nebi poprvé že ano?

Ano, v 7nebi budu hrát poprvé. Ale jinak tento klub docela dobře znám, protože jsem zde pár parties navštívil.

Máš trému před hraním?
Někdy ještě výjimečně ano :-) Ale v takovém případě to 2 panáky umí napravit. :D

Pamatuješ si na tvé první hraní?
Ano, mám to na videu, mé první hraní bylo se sádrou na ruce a hrál jsem z amatérských cd playerů :-)

Máš nějaký povzbuzujíci nápoj před hraním?
Mám vždy radost, když je v klubu točené pivo, to mi bohatě stačí. A když je tréma, tak 2 panáky čehokoliv :-)

To zni jako slova do pranice, dáme teď pár otázek z osobního života. Pracuješ nějak na svojí image? Nějaka oblíbená značka oblečení?
Mojí image bylo vždy užít si akci s lidma a poslechnout si i ostatní vystupující djs - nikdy jsem neměl rád djs, kteří přijeli 10 minut před hraním a 10 minut po hraní už byli na cestě domů :-) Co se oblíbených značek týče, tak těch se mi líbí pořád víc a víc ... třeba Diesel, Ed Hardy, Globe, Dolce & Gabanna ... Je jich fakt hodně!

Nějaký aktuální song z rádia, který se ti zalíbil?
Já poslouchám v podstatě jakoukoliv dobrou muziku :-) Rádio ale zrovna moc neladím, protože tracků a setů mám na poslech dostatek. Těším se ale třeba na nové album Depeche Mode :-)

Máš nějaký vlastní recept na relaxaci po náročném víkendu?
Mít vypnutý mobil :-)

Ja myslím, že už stačilo, už tě nebudu nadále otravovat, takže posledni otázka. Co by jsi vzkázal návštěvníkům akce Regeneration?
Užijte si párty! Já se těším už teď na poslech všech djs, co na této akci vystoupí a také na to, jak s vámi zakalím :-) Takže třeba u baru na viděnou :-)

Díky za rozhovor Lukáší, a naslyšenou na akci Regeneration!
Díky moc a dobrou noc ;-)

Dodal: Regeneration Team
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REGENERATION

Pátek 13. 3. 2009
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
Duca (Srb), Slater, Eruvie (Sk), Nirthy, Lucasch, Holy feat. Rythmique, Nox van Borg, Freeda
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika