Circlesquare 7. dubna v klubu Roxy

Circlesquare 7. dubna v klubu Roxy

10. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jen stěží byste mohli hudbu Jeremyho Shawa a jeho kapely označit jako taneční. Od Circlesquare (can/de) uslyšíte dřevní techno zvuky rozdrcené na opiový prášek vdechovaný přes elektro filtr za zvuků My Bloody Valentine.
Jeremyho tracky jsou stísněné basové meditace zabalené do nádechu blues a dubových ozvěn – ambient s anti-popovými ambicemi a rock’n’rollem v srdci. Vstupenky na pražské vystoupení v klubu Roxy, které proběhne 7. dubna, lze již teď zakoupit v za 170czk + poplatky v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal.

Circlesquare

Pod jménem Circlesquare zná hudební svět Jeremyho Shawa, Kanaďana, který nyní žije v Berlíně, ovšem rozhodně neprezentuje zvuk, který jsme z německé metropole zvyklí slýchat. Hudba Circlesquare i na konci této dekády z ní stále nepřipomíná nic jiného … než právě Circlesquare.

Mezi léty 1999 a 2006 Jeremy ještě pobýval v Kanadě a vydával desky na labelu Trevora Jacksona, který se jmenuje Output. V katalogu Output se dostal do velmi rozmanité společnosti obskurních elektronických projektů jako Black Strobe, DK7 či Colder. Jeho první dlouhohrající nahrávka z roku 2003 “Pre-Earthquake Anthem” překvapila odkazy na tak různá jména jako Leonard Cohen, Pole, Angelo Badalamenti nebo Chris Isaak. Následující “Fight Sounds EP” bylo ještě podivnější. Znělo jako když vymácháte havajskou kytaru v acidových efektech a riffy hrajete na vyspejslé klávesy. Přitom Jeremyho hlas vždy zněl intimně i zlověstně zároveň.



Tyto desky a hlavně působivé koncerty začaly rozšiřovat řady příznivců Circlesquare, jenže pak šel label Output ke dnu zrovna v době, kdy Jeremy začal připravovat materiál na nové album. Nakonec vše dobře dopadlo, deska se objevila na labelu !K7 pod názvem “Songs about Dancing and Drugs” a Circlesquare na něm zní ještě sevřeněji, melancholičtěji a podmanivěji než kdy předtím. Je to jedna z těch desek, které se objeví jednou za život, album pro křížování ztemnělého velkoměsta, rozchody a návraty, pro chladná rána a okamžiky velkého zklamání.

Název desky už nepotřebuje další vysvětlení. “Pojmenoval jsem ji tak, jako to dělávali Leonard Cohen, Talking Heads, Big Black…" říká Jeremy. "Vždycky se mi líbily přímé názvy jako Songs from a Room, Songs of Love and Hate, More Songs About Buildings and Food, Songs About Fucking… Tanec, drogy a věda jsou jako obvykle nejčastější témata na mém albu, tak jsem použil první dvě z nich do názvu.”

Circlesquare jsou dětmi chemického věku, kdy už „z extáze vymizela veškerá láska a nic už nám nepřijde dost silné, jen lasery namířené přímo na mozkové receptory.“ Jistě, není to zrovna k smíchu. Ale Jeremy drží prst pevně na laserovém dělu a je připraven vypálit. V úterý 7. dubna přijďte na koncert Circlesquare do pražské Roxy a možná už nikdy nenajdete cestu domů.
www.myspace.com/circlesquare

Dodal: Petr Tajčman, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: CIRCLESQUARE

Úterý 7. 4. 2009
Vstup: Předprodej 170 Kč
Vystupují:
Circlesquare
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika