Report z Hed Kandi Night v Bruselu

Report z Hed Kandi Night v Bruselu

12. 03. 2009  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (1)
Náhody řídí naše životy. A tak tomu i náhoda chtěla, že jsem v sobotu 7. 3. vyrazil na párty světoznámého vydavatelství Hed Kandi, která se konala v obci Waterloo nedaleko Bruselu.
Náhodou jsem se o této párty dozvěděl proto, protože jsem v pátek zvolil jinou cestu do práce, než obvykle a na starých vratech u rozpadlého domu jsem viděl onen nepřehlédnutelný plakát, lákající na známou house noc, která je proslulá po celé naší planetě. Po příchodu do práce jsem tedy ihned začal googlovat, kde že se vlastně celá událost odehraje, vyburcoval své kamarádky a věděl, že jiná možnost, než vyrazit v sobotu večer na luxusní house music kousek za Brusel prostě není.

Nemusím snad představovat a připomínat, že spolu se Subliminal Records, které vlastní Eric Morillo a s Defected Records, patří Hed Kandi mezi největší a nejznámější hudební vydavatelství na poli house music. Mnoho z vás jistě zná jejich nepřehlédnutelnou grafiku, která upoutá ať již na plakátech, nebo na obalech CD.

Pojďme ale k samotné sobotní noci. Ke klubu jsme přijeli cca v půl dvanácté večer. Téměř prázdné parkoviště a téměř žádný pohyb před klubem ve mne vyvolávali menší pocit obav, zda-li jsem vůbec na správném místě. Setrvali jsme ještě tedy chvilku v autě, popily něco málo ze zásob alkoholu z českých luhů a hájů a zhruba o půl jedné prošli vstupní kontrolou klubu. Zaplatili 10,- Euro, na belgické poměry celkem levný vstup, a tak již nic nebránilo tomu, jít se oddávat té nejlepší house music.

Jakéžto bylo překvapení, když v půl jedné ráno byl klub skoro úplně prázdný a my byli jedni z prvních návštěvníků. Nepodléhal jsem však skepsi a rozhodl se, že tak či tak si dnešní noc užiji. Za sebou již mám nějakou tu párty a také klubů jsem již pár navštívil, ale můžu říci, že B-Club nedaleko Bruselu patří rozhodně k těm nejluxusnějším, co jsem měl možnost vidět. Jednak vybavení klubu plné luxusních kožených sedaček, skvělého osvětlení, ale především, a to bych rád zdůraznil, luxusní zvuk, jaký jsem již dlouho neslyšel. To vše nasvědčovalo tomu, že mne čeká opravdu skvělá párty. Za djským pultem právě stál resident Hed Kandi Belgium, dj Niels, který v pohodovém tempu vítal nově příchozí party people.

Z reproduktorů se právě linula luxusní melodie tracku Kemal – Closer a já se pomalu dostával do té správné párty nálady. Postupem času se Niels začal střídat s djem Delafinem, dalším z residentů Hed Kandi Belgium a musím opravdu poznamenat, že pánové zařazovali ve svém b2b setu takové skvosty, že jsem si chvílemi říkal, zda-li jsem v pekle nebo v ráji. To byla zhruba druhá hodina ranní a B-Club již byl zaplněn na nejvyšší možnou míru. Můj odhad je něco kolem 1000 se bavících lidí. Atmosféra vygradovala na nejvyšší možnou míru při tracku od Deep Swing – In the music. Myslím, že tuto legendární píseň snad netřeba více představovat.



Zhruba ve čtvrt na tři ráno se za CD playery objevila hvězda sobotního večera. Dj Tom de Nef, který je oficiálním Hed Kandi residentem a pod touto značkou také vystupuje po celém světě. Tom de Nef rozhodně nepolevil z nastoleného tempa a servíroval nám ten nejluxusnější house, jaký jsem já osobně měl za poslední rok a půl možnost slyšet. Výčet tracků by byl hodně dlouhý, ale jmenujme například Kurd Maverick - Blue Monday (Vandalism Remix ), John Dahlback - Pyramid (Dirty South mix), Happy Clappersh - I Believe (Vandalism club mix), Digitalism – Zdarlight, Sebastian Leger – Jaguar, Deadmau5 – Faxing Berlin nebo moji srdcovku, na kterou nedám dopustit Pryda – Rymd obohacenou o akapellu Music is the answer. Opravdu musím říct, že jsem nevěděl, či dřív skákat radosti do stropu, a nebo tou samou radostí brečet. A podle reakcí publika, které mělo neustále ruce nahoře a pařilo, tak říkajíc, o sto šest jsem nebyl jediný. Bohužel čas se neúprosně blížil dál a dál a zhruba kolem čtvrté hodiny ranní jsem se totálně vyčerpán rozhodl, že je na čase odejít. Nechtělo se mi, ale tělo již opravdu nemělo sílu po tom, co předvedli všichni tři Hed Kandi djs.

Nebudu to zastírat, jsem typický Čech a za málo peněz vždy chci hodně muziky. Díky bohu, nebo spíše díky Hed Kandi, jsem za svých 10,- euro dostal takový nášup luxusní hudby, že na to budu ještě hodně dlouho vzpomínat. Minimálně do 28.3., kdy se v Antverpách odehraje další z akci pod hlavičkou Hed Kandi a já samozřejmě nebudu chybět.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

13. 03. 2009 | 22:39:06
+0 | -0
Na Hed Kandi bych taky rad nekdy vyrazil. Kupuju si jejich suprove cd a snad by se mohla tato akce d

ostat i k nam do Sasazu
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika