Vyhlášení Czech Drumandbass Awards 2008

Vyhlášení Czech Drumandbass Awards 2008

17. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
V pátek 27. března se v pražském Abatonu budou vyhlašovat výsledky druhého ročníku Czech Drumandbass Awards. Při té příležitosti tam vystoupí spousta skvělých DJs a jedna live kapela. Hlasující mají vstup zdarma. Možná už víc vědět nepotřebujete, ale radíme pokračovat ve čtení.
Na úvod pár vysvětlivek: Drumandbass (aka klacky v kýblu) je druh elektronické hudby charakterizován rychlými zlomenými beaty (obvykle mezi 165 až 185 bpm) a silnou basovou linkou. Vzniknul jako odnož britské rave scény počátkem 90. let minulého století. V průběhu doby adaptoval prvky řady hudebních stylů a dosáhnul značné žánrové variability, jejíž kompletní názvosloví dosud nikdo nerozluštil (prostě někdy to zní jako sbor žabáků u tůňky, jindy jako tank vjíždějící do zavřených plechových vrat). Dle četných fám je tento hudební styl již deset let mrtev. Momentálně zažívá celosvětový boom.

Czech Drumandbass Awards je název oficiálního hlasování o nejlepší party, kluby, producenty nebo DJe reflektující primárně domácí, ale i světovou drumandbassovou scénu, které je završeno slavnostním večerem s vyhlášením výsledků, předáním cen a pořádným mejdanem, kde se vítězové opájejí úspěchem a poražení vším, co je na baru k dostání – ostatně jako všichni.

A teď k věci. Letošní druhý ročník Czech Drumandbass Awards zaznamenal dvojnásobný počet hlasujících oproti loňskému roku. Ti všichni dostávají jako poděkování za svůj hlas volný vstup na vyhlašovací mejdan. Musí se však u vstupu prokázat dokladem totožnosti a vytištěným e-mailem, který jim od organizátorů dorazí nejpozději 25. března večer na mailovou adresu, kterou uvedli při hlasování. Pokud jste nezadali platnou adresu případně nehlasovali vůbec, máte šanci získat vstup zdarma v jedné ze dvou aktuálně probíhajících megasoutěží (dohromady o 40 vstupů) na serverech Drumandbass.cz a Shadowbox.cz. Další, méně dobrodružnou možností, jak se do Abatonu dostat, je zaplatit vstupné 100 Kč.

Čeká vás tam kromě výsledků hlasování hudebně bohatý program. Dolní stage bude patřit dubstepu a zahrají na ní Machine Funck, AI, Matoa, Side a Suki. Na hlavní stagi se potká česká DJská dnb špička, a to nejen při přebírání cen, ale i za gramofony. Roztočí to tam Beast67, IM Cyber, Sayko, Pixie a X.morph. Uprostřed noci vystoupí se svým živým drumandbassem kapela Le Pneumatiq.

Z účastníků hlasování budou vylosováni výherci, kteří si odnesou ceny od sponzorů akce: Badpoint, Growshop, Maxistore, Ochranasluchu.cz, Represent a Skateshop.cz. Po úspěchu z loňska se bude opakovat i tipovací soutěž o ceny přímo na místě, kde bude možné do půlnoci hádat vítěze kategorie o nejlepšího domácího DJe.

Ještě něco potřebujete vědět? Večer budou moderovat Akira z Shadowbox.cz a Elis z Drumandbass.cz. Party začíná ve 22 hodin. A ne, nehlasovali jenom Pražáci, těch bylo cca 20%.

Dodal: Drumandbass.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CZECH DRUMANDBASS AWARDS

Pátek 27. 3. 2009
Vstup: Zdarma/100 Kč
Vystupují:
Beast67, IM Cyber, Sayko, Pixie a X.morph, Machine Funck, AI, Matoa, Side a Suki
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

25. 03. 2009 | 19:40:25
+0 | -0

tak trochu zahranicni ..

mne se nejvic libi Future Properties:o)

23. 03. 2009 | 09:06:35
+0 | -0

hlasowani o nej dje dnb go go go !!!!!

zdrawim drumere :-d ja jsi myslim ze to wihraje pixie bezkonkerecne ! won se stal uz takowou ikonou dnb hudby w cechach .... je to kwalalitny djs ..... ale neliby jse mi ze wecina djs co jsim hrajou jse automaticky radej hned za nej ..... i kdyz je hodne dobrej djs jen nedostanou takowou prilezitost jako ty stastliwci co hrajou s pixie..... tak jse mnejte a smejte s panem bohem :-d
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika