Dj Fresh na druhém ročníku Green-Up!

Dj Fresh na druhém ročníku Green-Up!

24. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Největší D´n´B párty na jihu Čech! Do prostor KD Vltava v Českých Budějovicích se po roce vrací s dalším světovým producentem a djem, zakladatelem formace Bad Company, mužem stojícím za tracky bodujícími v UK Top 40, průkopníkem na poli D´n´B, spolupracujícím s lidmi jako Pet Shop Boys, DJ Shadow nebo Adam F. Je čas na párty, drum and bass, baby!
Po veleúspěšné premiéře, kde plný parket rozskákal DJ Aphrodite, máme pro vás další hudební lahůdku, DJe Freshe, se selekcí zábavnější než je Charlie Chaplin, mixy rychlejšími než Fittipaldi a záběrem širším než Tichý oceán. Tohle je historie, současnost i budoucnost D´n´B na zlatém podnose, tornádo valící se přes obzor, jeden z proroků drum and bassu.

Green-Up opět nabídne nejvyšší párty standard – zvuk od Mayapur Sound System, světelnou podívanou od Lightshow.cz, videoprojekce a designovou úpravu prostoru a stage od Kolabs Visual Artists, ale také lighstick-show od Tohuvabohu a Go-Go dancers! Technickými detaily vás rozmazlovat nebudeme, pro zatím… Zkrátka a jednoduše, bude to další nehoráznej mejdan! Pro více infa sledujte www.greenup.cz a www.bubblebeatz.cz !

Dj Fresh

Časopis Timeout mu přidělil přízvisko „Überproducer“, Knowledge Mag ho zvolil nejlepším producentem na světě dva roky po sobě a označuje ho za legendu. DJ Magazine napsal, že jeho label Breakbeat Kaos je „zvukový moloch“ a jeho webové stránky dogsonacid.com byly v uplynulých dvou letech nejnavštěvovanějším hudebním fórem na bigboards.com. Takže kde bere Dan „Fresh“ Stein čas pro tvorbu hudby, bez které se (podle Mixmagu) neobejde déle než 30 minut žádný taneční parket na d´n´b akci?

Danova hudební mise začala, když mu bylo 19 let a v roce 1998 stanul v čele úspěšné dnb skvadry Bad Company, kterou NME označil za Wu-Tang drum and bassu. První singl The Nine byl zvolen nejlepším trackem všech dob 130 000 návštěvníky serveru Drum and Bass Arena. Bad Company podobně jako samotný Fresh dál sklízeli úspěchy v podobě doslova všech myslitelných ocenění na poli d´n´b a stali se světovým fenoménem. Po pěti letech se Dan rozhodl jít vlastní cestou. V roce 2003 vydal Mo-Fire jako svůj poslední počin s Bad Company; tahle hitovka se umístila 22. v britské národní hitparádě.

Brzy následovala letní d´n´b hymna Barcelona vydaná pod BMG a jeho vlastním labelem BC Recordings, za kterou stál jako vedoucí producent. Dostala se na B seznam stanice BBC Radio 1 na několik týdnů a dosáhla 11. místa v britské národní hitparádě. O pár měsíců později Dan s Adamem F vyprodukovali Miracles pro Pet Shop Boys jako úvodní singl jejich alba s největšími hity, který se dostal na 4. místo; téměř nevídaný průnik do UK Top 40 pro tak hi-tech a undergroundový žánr. Dan si navíc během uplynulých pěti let připsal prvenství v britské taneční hitparádě s 12 tracky a zatím nevydal nic, co by se vyhnulo prvnímu místu žebříčku sestavovaného pro proslulou Grooverider and Fabio show na BBC Radio 1. Možná právě proto Grooverider požádal Dana, aby se podílel na produkci jeho LP na Columbia Records.

V roce 2003 DJ Fresh spustil vlastní label Breakbeat Kaos spolu se špičkovým producentem Adamem F, okamžitě vzal pod svá křídla Pendulum a přestěhoval je z rodné Austrálie do svého londýnského bytu. Časopis Front označil Pendulum za nástupce the Prodigy a po neskutečné eskalaci mediální záplavy v rádiu a tisku se stali zřejmě největším fenoménem drum and bassové scény od 90. let. Jejich album Hold Your Colour bylo okamžitě přijato jako klasika po celém světě a je prvním zlatým albem vydaným na nezávislém drum and bassovém labelu.

Fresh nezahálel a začal pracovat na vlastním sólovém LP pro Breakbeat Kaos – „Escape from Planet Monday“ za spolupráce Petshop Boys, DJe Shadowa, Apollo 440 i televizního moderátora Jeremyho Beadleho. Časopis Touch ho označil za triumf, DJ Magazine za dech beroucí a HMV za úžasné.

S nejnovějším projektem Sound Weapon sklízí DJ Fresh a MC Ivory úspěchy po celém světě. Momentálně však musí jít stranou vzhledem k produkci nového LP. Letos se tedy krom remixů hitovky Gold Dust můžeme těšit i na další neotřelou sólovou tvorbu, kterou vyvolení návštěvníci párty uslyší mezi prvními. DJ Fresh na akci Green-Up! v ČB, to je dokonalá kombinace pro největší a nejrozjetější D´n´B mejdan na jihu Čech! Drum and bass, baby!

www.myspace.com/freshbadcompany

Předprodej zahájen! Předprodejní místa: České Budějovice - KD Vltava, Fr. Ondříčka 46, Round Records, Riegrova 15. Vstupenky v síti Ticketstream včetně cestovních kanceláří Čedok, Firo-tour a knihkupectví Kanzelsberger.

Dodal: Jan Vieweg, Therapy Sessions
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GREEN UP!

Pátek 17. 4. 2009
Vstup: 199/250 Kč
Vystupují:
Dj Fresh, Breakbeat Kaos, Kloc, Hanzall, CHito, Tubus, Sergi vs. Clipper
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika