Blíží se osmý ročník festivalu Multiplace

Blíží se osmý ročník festivalu Multiplace

26. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Osmý ročník festivalu síťové kultury Multiplace, který letos proběhne paralelně v Praze, Brně, Ústí nad Labem nebo Zlíně, ale i Bratislavě, Žilině, Trnavě, Nitře či v polském Krakově, nabídne smršť alternativního divadla, síťových performancí, workshopů a diskusí.
Od 14. do 18. dubna 2009 tak návštěvníci budou moci zažít, ale také se zapojit do aktivit na pomezí médií, nových technologií a umění.

V Praze budou k vrcholům festivalu bezesporu patřit rozhlasová hra o virtuální komunikaci MIDI LIDÍ a cyklus přednášek o sociálních sítích (Kyberia vs Facebook) v prostoru Roxy/NoD, oficiální spuštění české lokalizace licence Creative Commons a následné diskuse za účasti Víta Richtera (Národní knihovna ČR), Patrika Zandla (Lupa.cz) a Pavla Klusáka (Respekt) na půdě Akademie výtvarných umění, nebo závěrečné účastnické elektronické jamování Share.DJ a site-specific audiovizuální instalace v Čistírně Bubeneč.

multiplace

Tradičně silný program nabízí Brno, letos v prostorech Domu umění města Brna, Domu pánů z Kunštátu, Galerii Potraviny, Galerii Umakart, klubu Fléda nebo Starém pivovaru. Zahájení festivalu bude patřit taneční hře Lenky Kočišové a audiovizuálním vystoupením (1A2V1, VJ Kolouch, Ink Flo, Anymade DJs), v dalších dnech budou následovat mj. setkání studentů brněnských uměleckých a technických škol, mezinárodní konferenci o mediálním aktivizmu přivítá teoretiky, filozofy a umělce jako Keiko Sei (Japonsko), Martin Bricelj (Slovinsko), Maxigas (Maďarsko) nebo domácí Rafany. Ve městě budou souběžně probíhat videoartové prezentace a zvukové performance nebo projekt Urban Reset věnovaný interakcím videoprojekce s veřejným prostorem.

Do festivalu zapojí také Zlín nebo Ústí nad Labem s výběrem projekcí a výstav za participace studentů UTB Zlín a UJEP Ústí. Podrobný program české části Multiplace bude zveřejněn na stránkách www.multiplace.org.

Multiplace, probíhající pravidelně od roku 2002, se věnuje novým formám kreativity dostupným díky novým technologiím. Představuje funkční platformu pro propojování organizátorů, umělců i nezávislých iniciativ a jejich tvůrčích aktivit, která každoročně koordinuje desítky projektů v několika zemích a tvoří tak jeden festival síťové kultury.

Dodal: Michal Brenner
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika