Activa: Na konci roku vydám album

Activa: Na konci roku vydám album

14. 04. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek přijede do brněnské Flédy výtečný britský producent a DJ Activa, který všem návštěvníkům naservíruje pořádnou porci energického uplifting tranceu a připraví tak živnou klubovou půdu pro irského bijce Bryana Kearneyho. Dále v rozhovoru se o něm dozvíte více.
Ahoj Robe, díky, že sis udělal čas pro náš rozhovor, jak se máš?
Mám se dobře, díky.

Máme za sebou zimu, jaro je v plném proudu a léto bude za chvíli. Jaké roční období máš nejraději a proč?
Určitě léto pro jeho pěkné počasí a že je rozjetá sezóna na Ibize.

Jako producent tvoříš kromě aliasu Activa i pod mnoha jinými jako třeba Mekk, Substate, Eluna a další. Co Tě k tomu vede?
Původně za to může to, že jsem pracoval pro různé labely, které neradi vydávaly tracky pod stejným aliasem jako u jiných labelů. Teď mám už jen dva nebo tři, Activa, Solar Movement a Mekk V.

Jsi také velmi pilný a výborný remixér. Třeba nedávné remixy pro Hydroid a Filo&Peri jsou opravdu skvělé. Jak si vybíráš tracky pro remixy? Je pro Tebe těžší pracovat přímo na svém tracku nebo dělat remix jiné skladby?

Když se mi líbí originál a myslím si, že do něj můžu vnést svůj styl, tak remix udělám. Je rozhodně těžší udělat originál, protože začínáš od ničeho. Pro remix už obyčejně máš nějaký riff nebo vokál, zkrátka něco, co se dá použít a upravit.

activa

Jako zvukový inženýr pomáháš ve studiu i jiným lidem jako třeba Jonu O’Birovi, se kterým jsi se loni podílel na zrodu jeho nádherného debutového alba From Within. Jak tato spolupráce probíhala?
Fungovalo to perfektně. S Jonem jsme dobří přátelé a je v pohodě pracovat s ním ve studiu.

Na svém kontě máš už opravdu hodně produkce, ale který z nich bys vybral jako svou srdcovku?
Myslím si, že nejraději mám Rise Above, ačkoli This World je velmi těsně na druhém místě. Remember taká bude vždy vysoko, protože to byla moje první skladba vydaná na Vanditu.

Na čem právě teď pracuješ, co chystáš nového?

Mám rozděláno pár remixů a pokračuji na mém albu, které by mělo vyjít někdy kolem konce tohoto roku u Discover.

Tvé produkce si také všimnul samotný Paul van Dyk, který vydal na svém věhlasném labelu Vandit několik Tvých výborných kousků. Navíc na začátku tohoto roku Tě v rozhovoru pro DJ Mag označil jako svého producenta roku. Jaký to byl pocit?
Je to skvělý pocit být veřejně podporován někým, jako je Paul. Tvrdě jsem makal na tvorbě tracků, které by se mu mohly zalíbit a teď se ukázalo, že se má práce vyplatila.

Jsi také společně s Jonem O’Birem a Kevem Ribbensem vlastníkem labelu Conspiracy Recordings. Co Vás k tomu vedlo a jaké tracky mají šanci u tohoto labelu?

Řekl bych, že na začátku jsme chtěli uchovávat a vydávat hudbu od umělců, kteří nebyli zrovna moc známí, dát jim šanci si jejich jméno vybudovat. No a samozřejmě také jako prostor pro Jonovu rannou tvorbu a mé jiné aliasy. Styl labelu je hodně založený na tom, co se mě a Jonovi líbí. Prostě upliftingové skladby, které jsou dobře udělané a dobře fungují v našich setech ať už v rádiu nebo v klubech.

Do toho všeho se ještě aktivně věnuješ DJingu, takže se rozhodně nenudíš. Jak tento hudební kolotoč vůbec zvládáš? Máš vůbec čas na nějaké koníčky?
Hudba je mým koníčkem a také mou prací. Užívám si tvoření muziky a cestování po světě jako DJ, takže to opravdu nevypadá, že by to pro mě byla práce. Obyčejně trávím 5-9 hodin produkcí a odpovídáním na emaily, aktualizuji mé stránky, atd. Večer pak relaxuji a dívám se na filmy nebo vyrazím ven na nějaký ten drink.

Žiješ v britském Yorku, takže se zeptám, jsi fotbalový fanoušek nebo Ti fotbal vůbec nic neříká?
Ne, nejsem. Fotbal fakt nesleduji. Jediný sport, o který se ve volném čase zajímám, je basket. Máme tu velmi malou fanouškovskou základnu, ale když mohu, snažím se stihnout každý zápas.

Teď klasická otázka. V České republice budeš hrát poprvé. Měl si možnost něco slyšet o české taneční scéně nebo dokonce o party E-MOTION? Před Tebou tu z UK hráli třeba Sophie Sugar, Simon Patterson, Lange a další.

Ano, o E-MOTION jsem už slyšel a viděl jsem fotky z předešlých akcí. Slyšel jsem samé dobré věci a fotky vypadají fantasticky. Nemohu se dočkat na mé hraní a na reakce lidí.

Budeš tu hrát společně se skvělým irským DJem Bryanem Kearneym. Co bys nám o něm mohl povědět?

Bryana znám už několik let, je to skvělý člověk a fantastický DJ. Svůj styl posunul k více techy tranceu, což je určitě dobře a vypadá to, že mu to tak naprosto vyhovuje. Bude to moc fajn se zase potkat a dát si drink.

Na co se od Tebe mohou Tvoji fanoušci 17.dubna v klubu Fléda v Brně těšit? Předpokládám, že pořádnou porci upliftu! Yeah, určitě to bude velmi energická a upliftingová jízda s trochou techy soundu.

Měl bys pro lidi v České republice nějaký vzkaz?

Těším se na party a doufám, že si všichni užijete můj set!

Dodal: David Linhart, E-Motion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

E-MOTION

Pátek 17. 4. 2009
Vstup: 200/250 Kč
Vystupují:
Bryan Kearney (Ir), Activa (Uk), Nifra, Stepan Bruck, TyPhone, Majklhauske 2nd: ? 3rd: Oersted (live) + MC J. Trax, Awacs, Seegeng, Shala, Tommy Riu, Deivis
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika