Majáles Underground

Majáles Underground

19. 04. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Spolu s Majálesem se v Praze usídlila i další akce, která již třetím rokem představuje široké veřejnosti neformální a nekomerční umění mladých lidí. Majáles Underground i letos obsadí čtyři frekventované stanice pražského metra a 23. a 28. dubna od 15.00 do 19.00 dá veřejnosti ochutnat tvorbu mladých umělců.
Majáles Underground je součástí širšího programu Pražského Majálesu, studentského svátku, jehož se každoročně účastní na 10 000 pražských studentů. Tento rok se umělecké performances usídlí ve stanicích Muzeum, Můstek, Náměstí Republiky a Florenc. Každá stanice má jiné zaměření a ve zkratce můžete shlédnout zábavnou pantomimu, performance art, one-man-show, sportovní kroužek, hudební produkci, četbu autorských textů, a mnoho dalšího.

Letos se nově v rámci Majáles Undergoundu představí i tři kandidáti na Krále Majáles, jejichž jména a programy byly zveřejněny na webu www.praha.majales.cz dnes, tj. 20. dubna. Volba Krále Majáles pak proběhne přímo v den vyvrcholení Pražského Majálesu, 30. dubna ve Stromovce. Zde také proběhne velká hudební slavnost pod širým nebem, kde zahrají kapely jako Monkey Business, Diveký Bill, Tatabojs, Skyline, Polemic, Vypsaná fixa, Mňága a Žďorp, Xindl X a další .

Zaměření jednotlivých stanic metra:

Muzeum
Zaměření: Performance Art
Prezentace nekomerčních a nezávislých mluvených uměleckých směrů ze strany studentů. Během definovaného času budou průběžně ve vyhrazeném prostoru probíhat pantomimické etudy, pohybové animované show, divadelní ukázky, voicebandy, a další.

Můstek
Zaměření: Koncerty studentských hudebních kapel
Jde o prezentaci studentského umění ve spolupráci s dalším studentským hudebním projektem Nová Krev. V uvedeném čase proběhne každý den přehlídka 4 vybraných studentských kapel.

Náměstí Republiky
Zaměření: Pohybová scéna
Prezentace taneční scény ze strany mladých umělců prostřednictvím ukázek breakdance, moderních tanečních prvků, folklórních a národnostních tanců.

Florenc
Zaměření: Výtvarná scéna
Prezentace výtvarného umění mladých umělců. V rámci stanice budou probíhat rychlomalby karikatur kolemjdoucích, výstava vybraných obrazů a fotek, ukázky air-bruh umění a painting corner.

Dodal: Alžběta Pavlínová
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika