Do Prahy přijede Rye Rye, Mumdance a Jammer!

Do Prahy přijede Rye Rye, Mumdance a Jammer!

21. 04. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jak by asi vypadal mejdan snů? Něco totálně aktuálního, mejdan, kde se potí i stěny a puls se dá měřit i spárám na živoucím tanečním parketu? Párty, kde na tom pulzu drží ruku DJ a svým mixem do všech pumpuje život?
Akce, kde holky drze a hrdě zároveň natřásají svý zadky, že to prostě musí být nebe? Přijď to ve čtvrtek 7.5. zažít do Lucerna Music Baru a dostaneš vše, o čem jsi mohl snít – electro, bassline, b-more club, grime a bože ten booty shake?

Je to už nějaká doba, co jsme vám přivezli DJ Feadze, ale teď se kolabo Dutty Weekend X Boombox vrací na místo činu, silnější než kdykoliv předtím. Vrací se s dvojitou porcí klubové zábavy, s mejdanem se dvěma headlinery, s párty, před kterou i letáky na dýchánky v Londýně, Berlíně a Paříží blednou závistí.

Pokud sleduješ naše mejdany alespoň poslední rok, už dobře víš, že se můžeme pochlubit tím, že otřásáme místní klubovou scénou v základech a daří se nám na taneční parket dostat celý svět, protože naše mejdany neznají kompromisy a přináší vždy jen ten nejlepší sound.

Ve čtvrtek 7.května už se ale budete muset vážně něčeho držet. Jako první jde na holení týpek, co poráží většinu konkurence už jen tím, co si může s klidem napsat do závorky za své jméno - Vice magazine a label Mad Decent… Říká si Mumdance, je původně z Brightonu, ale v současnosti obývá Londýn. Loni to doslova zabil. Na jeho remixy Black Lips, Evil Nine, Santogold a spousty dalších se pařilo tak, že z toho mají po klubech dodnes mořskou nemoc, a to ještě objížděl svět, aby hrál na vyhlášených Vice paries. V čase vyhraženém jeho vystoupení v Praze se budou dít věci. Čekejte všechno možné, jen ne „obyčejný DJ set“. Záda mu totiž nebude krýt nikdo jiný, než Jammer aka Murkle Man, aka dreadatý tasmánský čert grimeové scény, aka největší blázen, co jste v životě viděli. Ten má na pažbě zářezy za produkci i rapy s lidmi alá Nasty Crew, Mike Skinner, Roots Manuva nebo D Double E a jeho sólo výkony mu loni vysloužili velmi ceněný autogram na nahrávací smlouvě. Pro svůj label Dirtee Stank si ho totiž upsal sám Dizzee Rascal… Jo a to už ani nemluvím o tom, že se zásadní měrou podílel na loňském světovém monstr hitu “The Message Is Love“ od Silverlinka a jestli jste neviděli ten klip, pak nevíte, co to znamená tropické karnevalové šílenství.

Jestli už se vám začínají potit palce u nohou a taneční obutí se vrtí v botníku, dejte si ještě něco na uklidnění. Z dalšího jména jsme byli naměkko i my. Série: „jede turné po Evropě“, „má volno v náš termín“ až po „potvrdila to“nás dostala do kolen. Pokud jste během posledních dvou let alespoň nezaslechli jméno Rye Rye, měli byste se přihlásit na kompars další reklamy očkování proti pneumokokovi jako další nešťatsné párty dítě, co ohluchlo. Rye Rye totiž vládne a vládnout ještě bude! Pochází z Baltimore - jednoho z nejnebezpečnějších měst na světě, které je zároveň domovem velmi plodné klubové scéně. Její první výlet ke hvězdám párty nebe se povedl hned s prvním trackem s DJem Blaqstarrem – “Shake It To The Ground“ (ty další se jmenují “Paper Planes Remix“, “Tic Toc“, “Hardcore Girls“ nebo “Wassup, Wassup“). Video k němu dodnes vidělo přes jeden a půl milionu lidí, žádný div, že si ho všiml i Diplo a obratem ho vydal na svém labelu Mad Decent, ani to, že Rye Rye okamžitě vzbudila zájem nejlepších producentů v oboru a začala se objevovat ve skladbách, pod nimiž byli podepsáni jak Diplo osobně, tak The Crookers, The Count & Sinden, Switch nebo MIA… Ta místo aby si žárlivě střežila pozici female MC klubové scény číslo 1, vzala šestnáctiletý zázrak na své turné k desce Kala a ukázala jí svět.

Rye Rye kombinuje ve svém projevu energii B-More Club music se svým talentem na rap, kterým dokáže zahanbit chlápky dvojnásobného věku a když k tomu přidáte jak umí tancovat a vrtět zadkem, máme tady nejzajímější live act za hodně dlouhou dobu. Rye Rye je aktuální, její zatím poslední singl “Bang!“ s M.I.A. vyšel nedávno a boří, co mu přijde do cesty, její debutové album Go! Pop! Bang! i se všemi all star proucenty scény má vyjít jen dva dny před jejím pražským koncertem.

Je jasné, že by lineup nemohl být komplet bez domácího supportu a kdo by v taktovémhle mezinárodním lineupu dokázal zastoupit Českou Republiku lépe, než DJ Tvyks? Svou trošku nejfajnovější klubové muziky z celého světa dají navíc k dobru i rezidenti Tuco a Quime…

Zkrátka a dobře: vůbec nepřeháníme, když vám říkáme, že tohle by mohla velmi lehce být nejlepší párty, na jakou se letos dostanete a v pátek 8.5. je volno, takže výmluvenky se nepřijímají.

Dodal: Martin Boltík, Depo Crew
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Rye Rye /Baltimore, USA/, Mumdance /Vice, London, UK/, Jammer aka Murkle Man /Dirtee Stank, London, UK/, DJ Tvyks /Reply!/, Tuco & Quime
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika