Massive Attack vystoupí ve Velkém sálu Lucerny

Massive Attack vystoupí ve Velkém sálu Lucerny

27. 04. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
Hned jejich první album se stalo důležitým mezníkem v dějinách taneční hudby. Vyšlo v roce 1991 pod názvem „Blue Lines“ a Masive Attack na něm představili mix hudebních stylů jako jazz, hip hop, rock nebo soul, a dali tak vzniknout novému hudebnímu stylu označovaného jako trip hop.
Na albu se navíc objevila celá řada zajímavých hostů, například Shara Nelson, Horace Andy nebo „depresário“ Tricky, který se již v minulosti motal kolem The Wild Bunch. Album, na kterém najdeme hity „Safe from Harm“ nebo Unfinished Sympathy, se záhy po svém vydání stalo kultovním.



Novinka pod názvem „Protection vyšla až v září 1995, jako předzvěst vydala kapela singl „Sly,“ a přinesla s sebou hity jako „Karmacoma“, ve které hostuje Tricky, nebo skvělou „Protection“, kde zas pro změnu hostuje Tracy Thorn. Kritika opět nešetřila superlativy a album bylo dokonce ověnčené řadou cen.

Na následovníka „Protection“ si hudební svět musel ještě počkat. Lačným fanouškům kapela předhodila pouze remixové album „No Protection“. Skladby opatřil dubovým hávem Mad Profesor. V mezidobí Massive Attack spolupracovali například s Madonnou na skladbě „I Want You“.

Skladbou „Rising Son“, vydanou v létě 1997, předznamenali návrat na výsluní, které jim přinesla jejich nejtemnější nahrávka „Mezanine“. Ta se k hudební veřejnosti dostala až 12.5.1998. Mimo jiné obsahuje i píseň „Teardrop“, která patří k nejúspěšnějším skladbám v historii kapely a kterou, krom dalších dvou písní na desce, opatřila svým vokálem Elizabeth Frasser z Cocteau Twins.

Dále se na albu podíleli i stálý spolupracovník Horace Andy nebo Sarah Jay. Jako obvykle byla kritika i fanoušci nadšeni a album si vysloužilo pět nominací na Brit Awards. Titul „100th Window“ vyšel až v novém tisíciletí, konkrétně v březnu roku 2003. Krom stálých spolupracovníků se na desce objevila i skladba „Speciál Cases“ s rebelkou Sinead O’Connor. Nahrávka je poslední řadovou deskou Massive Attack. Kapela poté dala vzniknout pouze dvěma soundtrackům, a to k filmům „Danny The Dog“(2004) a „Bullet Boy“(2005).

Svou dosavadní tvorbu Massive Attack rekapitulovali v roce 2006 pod názvem „Collected“ a u této příležitosti nechali vzniknout nové skladbě „Live With Me“. Na letošní rok je plánovaná novinka „LP5“, kapela zároveň vyráží na sérii koncertů po evropských městech, v rámci které dorazí 3. listopadu do pražské Lucerny, o den později se pak představí fanouškům v Bratislavě. Že půjde o jeden z nejlepších hudebních zážitků letošního podzimu, asi netřeba zdůrazňovat.

www.massiveattack.com

Dodal: Petr Novák, Live Nation
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: MASSIVE ATTACK

Úterý 3. 11. 2009
Vstup: Předprodej 995,- Kč
Vystupují:
Massive Attack, Martina Topley Bird
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Pepa
17. 09. 2009 | 07:17:02
+0 | -0

Ja jdu

Ahoj všem,já jdu.Vstupenku jsem sice neplatil,objednal jsem si ji v praci skrze benefity (nebyla levna,to uznavam),ale jsem rad, ze tu MA vystoupi. Jsem ze starsi generace (27) a pro tu se toho posledni dobou moc nedela... P.
yogi
02. 05. 2009 | 12:34:33
+0 | -0

ACH JO

Zase jeden koncert, který mohl být výjimečným zážitkem, pokud by pořadatelé ignoranti vzali v úvahu naprosto příšernou akustiku velkého sálu Lucerny a koncert uspořádali jinde. Pořadatelům posílám Never More :(
m.key
29. 04. 2009 | 09:01:50
+0 | -0
drahyyyyyyyy :-)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika