Wippenberg: Zahraju pokračování Chakalaky

Wippenberg: Zahraju pokračování Chakalaky

12. 05. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přečtěte si rozhovor s Djem, producentem a remixérem Wippenbergem, který se již pomalu chystá na své pražské vystoupení 22.5. v klubu SaSaZu, na party Decadance. Wippenberg se v tomto rozhovoru například nechal slyšet, že ve světové premiéře zahraje pokračování své Chakalaky.
Ahoj Olafe, už jsi někdy hrál na párty pro Fantoma?
Ne, tohle bude poprvé.

Jestlipak víš, proč jsem oslovil právě Tebe pro finále mé noci Decadance?
To fakt nevím, ale rád bych to věděl!

Decadance si vytyčila vybírat DJs nejen dle zvuku jména, ale hlavně dle schopnosti bavit a komunikovat s publikem. Takže proto jsem oslovil právě tebe.

OK, tak to zvládnu!

Kdo se ti při tvých vystoupeních po celém světě líbil jako skvělý DJ a bavič?
Na tohle se opravdu těžko odpovídá. Já už viděl a slyšel tolik DJů, a hodně z nich bylo hodně dobrých. Ale musím říct, že dobrá party nezávisí jenom na samotném DJovi, ale i na lidech, co se přijdou bavit. Ani ten nejlepší DJ na světě nebude hrát dobře, když nefunguje interakce mezi ním a publikem.

Jaký je tvůj vztah k trackům s vokály? Můžeme se těšit i na porci těchto?
Samozřejmě. Hodně mých tracků a remixů obsahuje vokály. Hezké vokály si já nikdy neodpustím.

     Wippenberg

Ze tvé dílny vyšel i remix pro mnohé clubbery „srdeční záležitosti „ Tracking treasure down“ od Gabriel a Dresden, můžu slíbit svým hostům tuto lahůdku?
Haha, jasně že jo. Pořád je to zlatý hřeb mých show a hraju ho vždycky ke konci setu.

Tvé remixérské schopnosti využívají největší hvězdy taneční scény. Kromě již zmíněných dnes již ex-Gabriel and Dresden i Tiesto, ATB, nebo Blank and Jones. Jaký počin vlastně odstartoval tvůj vstup mezi elitu?
Neřekl bych, že to byla jedna konkrétní věc. Spíš je to tak, že jsem si postupně bě_hem let budoval jméno a styl s tím, jak jsem se vždycky snažil o to, neslevovat z určité kvality. A tak si mě ty "velké hvězdy" začaly více všímat a žádat mě o speciální wippenbergovské úpravy svých tracků.

Chystá se nějaká podobně hvězdná spolupráce?
No, právě jsem dokončil remix pro Rivu a teď dělám na remixech pro Paul Van Dyka, Sebastiana Ingrossa a pá•r dalších. Ale o tom zatím ještě nemůžu mluvit.

A nyní ke tvé vlastní tvorbě. Tvůj track Chakalaka loni zválcoval taneční parkety po celém světě. Laťku máš tedy nastavenu hodně vysoko. Máš snad v rukávu podobný „partykiller“ ?
Vtipné je, že Chakalaku hraje čím dál víc DJů. Nejdříve ji hráli jenom tranceoví DJs, ale už si ji dali do setů i lidi jako Prydz, Morillo, Angello & Ingrosso, Dirty South, Tocadisco, Dahlbäck, atd. To je super, protože to je důkaz, že Chakalaka je vlastně něco jako crossover mezi trance a house, přesně tak, jak jsem si to představoval, když jsem tu skladbu psal. No a kromě všeho toho remixování teď připravuju i pokračování Chakalaky. A dost možná ji budu mít hotovou už pro tvoji party, kde by mohla zaznít ve světové premiéře!

Po jak dlouhé době tě tu vlastně uslyšíme?
Mám dojem, že to bylo zhruba před rokem, kdy mě Michael Burian pozval do Ostravy. Mimochodem, ta party se dost povedla!

Jak se ti líbí české publikum ? A zkus pozvat všechny na svůj set.
Vždycky se mi líbílo! To máš tak, na hraní v Česku se vždycky hodně těším, protože u vás jdou lidi na party prostě proto, aby se dobře bavili, a to je to, co DJ potřebuje. Lidi tady není třeba nějak speciálně zvát a lákat, protože mají dobré informace o taneční scéně a vědí, co je čeká, když má přijet ten nebo ten DJ.

A teď z jiného soudku. Blíží se léto, máš už naplánovanou dovolenou a pokud ne, jak by měla vypadat tvoje ideální dovolená?
Bohužel to zatím vypadá tak, že na dovolenou nebudu mít v nejbližší době čas. Mám dost práce ve studiu a diář na tento rok se mi plní dalšími a dalšími termíny, což je ale dobře. Kdybych ten čas měl, tak bych jel na dva týdny někam k moři, ležel bych na sluníčku, relaxoval bych, a užíval si klidu bez muziky a stresu. Nedávno jsem byl na turné v Indonésii, kde se mi moc líbilo, takže na dovolenou bych se vydal nejspíš tam.

Dodal: Zdeněk Masopust, Dedadance
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DECADANCE

Pátek 22. 5. 2009
Vstup: 450/590 Kč, VIP 790/990
Vystupují:
DJ Sammy, Michael Burian, Wippenberg, Milan Lieskovski + live Vocals,
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika