Jonty Skrufff: V Berlíně jsem šťastnější

Jonty Skrufff: V Berlíně jsem šťastnější

13. 05. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Výrazná osobnost londýnské klubové scény Jonty SkruffF se na výsluní popularity dostal před pěti lety a jak říká v rozhovoru, stojí za tím velký kus tvrdé práce. Svým nadšením pro scénu strčí do kapsy kteroukoliv namyšlenou hvězdu a pro české partypeople má pouze slova chvály. Přečtěte si, co si připravil pro party Tranzistor Level 2.
Ahoj Jonty, máš se? Co je u tebe nového?
Ahoj, mám se skvěle, zrovna mám čerstvý remix singlu Death Rave od projektu Motor, který se jmenuje Jonty Skrufff’s Revved Up Remix. Tento týden vyšel v Evropě na T Raumschimerově labelu Shitkatapult a jak jsem právě zjistil, můj mix byl vybrán Stevem Aokim, který vydává singl a album na své značce Dimmak Records v červnu ve Spojených státech. Ten track se nese ve stylu „řev a ruce nahoře“ a je to takový acid techno vál. Poprvé jsem jej zahrál před měsícem na party Full Moon v pražském Abatonu.

Taky jsem právě dokončil tři nové skladby s britským producentem Henrym Cullenem, kterého spíš asi znáte jako acid techno pionýra D.A.V.E. The Drummer. Znám se s ním už léta a je to génius na smrtící beaty; pečeme spolu čímdál víc a jsme oba nadšení z naší společné muziky. Samozřejmě všechy tři tracky zahraju na Flédě, vždycky se vlním jako blázen, když pustím kterýkoliv z nich.

jonty scrufff

Přestěhoval ses do Berlína z Anglie, jsi zde spokojený? Co je na tomto městě nejlepší a co ti zde naopak chybí?

Jsem fakt šťastnější v Berlíně než v UK, kvalita života je tu dramaticky lepší, když vezmeš, že je všechno o dost levnější, vyklidněnější a se spoustou možností jak relaxovat (třeba venkovní stoly na ping-pong, výborné koupaliště, kavárny, bary a kluby). A hlavně Berlín je plný umělců, DJů a kreativních lidí z celého světa; je to fakt nakopávající, když můžeš pořád potkávat lidi, kteří startují nové projekty a žijí kreativitou a legrací víc než honbou za penězi (nebo útěkem před dluhy). Londýn je město pod tlakem, každý je vystresovaný, spěchá jako šílenec a město se čím dál víc stává jen útočištěm bohatých. Vracím se do Londýna pravidelně kvůli hraní i produkování a opravdu nic mi z něj vlastně nechybí.

Jaké byly tvé cíle, když jsi se stal DJem?
Blbnul jsem léta na gramcích doma a ještě déle jsem byl zapálený clubber. Vlastně jsem nezačal s žádnými dlouhodobými ambicemi, snad jen dělat to tak dobře jak to jen dokážu – třeba pouštět skvělou muziku, která každého přinutí utancovat si prdel :-).

Dalším cílem bylo nezbláznit se z toho. Mých prvních pár vystoupení se odehrálo v super módních Londýnských klubech (Golf Sale, Electrogogo, 333) s davem hyper kritických pozérů, ty naštěstí dopadly extrémně dobře a já jsem si ten zážitek absolutně zamiloval a už jsem byl chycen. Rozhodl jsem se vzít to fakt vážně a začal na sobě makat, trénovat, učit se a hrát, hrát, hrát tak často jak to jen šlo a pořád se k tomu od té doby vracím. Jak ti řekne každý DJ, je to neuvěřitelná sada odehrát skvělý set a i ty horší tě stimulují, když ne rovnou vyzývají. Miluju to.

Být úspěšný mezinárodní DJ, to není jen otázka štěstí, ale tvrdé práce, je to tak? Jaký je tvůj současný dlouhodobý plán co se týče DJingu? Myslím tím hraní, produkování a tak.
Extrémně tvrdě makám: sedm dní v týdnu, od chvíle co vstanu po okamžik, kdy usínám. Hranici mezi prací a odpočinkem je někdy velmi těžké odlišit. Miluju to, co dělám, takže je lehké tvrdě pracovat (ale o to horší přestat, když je třeba).

Má současná klíčová oblast expanze je produkce: Pracuju s Henrym v UK a dělám na tom i v Berlíně, vznikne opravdu hromada tracků a bude jich dál přibývat. Pro tuto sezónu jsem také rezidentem klubu Pacha na Ibize a vydám ze sebe to nejlepší, abych jim tam zahrál tak dobře, jak jen dokážu. Další můj dlouhodobý plán je mluvit veřejně: o alternativní kultuře, clubbingu, věcech kolem internetu a podobně. Tohle taky miluju a už řadu let o těchto věcech i píšu.

Co je podle tebe jako pro DJe ten nejdůležitější faktor? V čem jsi dobrý?
Tohle je těžká otázka k zodpovězení. Nejde na ni jednoznačně odpovědět. Je to kombinace chuti, zkušenosti, odvahy riskovat, úsilí, energie, tvrdé práce, entuziasmu a štěstí. Vždycky hraju POUZE muziku, kterou miluju – tohle dělá fakt hodně a lidé to cítí, což znamená, že se více dokážeme propojit.

Chceš něco vzkázat lidem v Brně?
Miluju hraní v Česku obecně a mám rád české lidi: jste všichni tak seriózní a je docela těžké vás potěšit, ale zároveň jste opravdu nadšení a připravení. Přijďte na tento mejdan, mám v zásobě spoustu smrtících pecek, které odehraju a říkám vám, že na Flédě bude stoprocentně rozjetý mejdan!

Ptali se: Peter Pea a HaWran, Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANZISTOR: LEVEL 2

Pátek 15. 5. 2009
Vstup: 99/130 Kč
Vystupují:
Jonty Skrufff (Uk), Fedor, Peter Pea, HaWran etc.
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika