Sasha: Dostává mě, jaký ohlas Involv3r vzbuzuje!

Sasha: Dostává mě, jaký ohlas Involv3r vzbuzuje!

01. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už tuto sobotu 6. 4. se do ČR vrací dj Sasha. Ještě než se tak stane, přinášíme vám exkluzivní rozhovor, který se Sashou dělal dj Slater. Řeč byla samozřejmě o Involv3r, ale třeba i o Sashově aktuálním dj setupu nebo o tom, jak to má s bookingem.
Ahoj, úvodem bych ti rád poděkoval, že jsi si na mne našel čas v tvém velenabitém programu!
Ahoj, potěšení je na mé straně!
 
Pověz mi na úvod, kde jsi a co právě děláš?
Právě teď jsem v Miami, zrovna jsem dohrál na Winter Music Conference a zažil tu pár opravdu cool party. Na lodi, u bazénu...jo, měl jsem fakt dobrej tejden...:) Dávám si teď posledních pár dní prostě trochu relax, než se zase vrátím do Evropy.
 
To zní skvěle. Pojďme teď k tvé očekávané novince Involv3r, která vyšla před minulý týden a její pozice v prodejních žebříčcích naznačuje, že si vede víc než dobře. Jaké máš na Involv3r zatím reakce ty?
Musím říct, že mě úplně dostává, jaký ohlas Involv3r vzbuzuje a to jak u kritiků, tak dle přímý zpětný vazby, kterou mám na sociálních sítích. Na Facebooku i Twitteru o desce lidi píšou fakt fantastický věci. A jak říkáš, i prodeje jsou skvělý a Involv3r si velmi dobře vede ve všech žebříčcích. Opravdu nemůžu být šťastnější. Jasně, že i tak se vždycky najde někdo, kdo není spokojený a říká, že se mu víc líbil první nebo druhý Involver. (směje se) Celkově bych ale řekl, že 99% reakcí je pozitivních.

sasha
 
To rád slyším. Předpokládám, že díky vydání Involv3r toho teď musíš mít na práci ještě víc než obvykle. Tour a DJing po celém světě. Jak se vyrovnáváš s takhle nabitým programem? Užíváš si ještě vůbec to neustálé cestování a bezesné noci nebo to začíná být víc a víc práce a míň a míň zábava?
Ne, tohle pro mne není fakticky vůbec práce, víš, opravdu si to užívám, je to vážně dream job. Jasně, že cestování může být občas složitý a únavný, zvlášť když někdy věci nejdou tak, jak by měli. Když se podělá letadlo nebo když se podělají navazující spoje, tak to samozřejmě může být skutečně stresující, ale pořád bych řekl, že dobrých 95% z toho, co dělám, je stále dreamjob. Je pravda, že jsou chvíle, kdy je cestování příliš, už je to trochu na hraně a cítím se opravdu utahanej. Pak je to ale o tom umět to nějak vyrovnat. Když nejsem na cestách, snažím se o sebe pečovat, žít zdravě a co nejvíc toho naspat.
 
Rád  bych se tě zeptal i na pár techničtějších záležitostí. Jak z tohohle hlediska aktuálně vypadá tvá performance a jaký je tvůj DJ setup? Vím, že před časem jsi používal svůj vlastní controller, pořád ho máš?
Používám CDJ s Traktorem, takže v podstatě používám CDJ jako midi controller. Fakt mi to takhle vyhovuje, je to velmi elegantní řešení… Ten samotný program se mi hodně líbí a mám opravdu rád používání "controllerů", v podstatě je to vlastně jako klasický DJing s tou výhodou, že máš pořád přístup ke všem trackům, co máš v počítači.


 
Chápu, jak to myslíš, ale stejně - nescházejí ti občas vinyly a vlastně celá vinylová éra?
Jasně, že sem tam jo, ale víš jak - co zmůžeme, časy se mění… Bude to už skoro osm let, co jsem naposledy hrál z vinylu, cca rok 2005….
 
V minulosti jsi se stal objevitelem a propagátorem několika skvělých DJs a producentů, které do té doby prakticky nikdo neznal. Máš i teď v rukávu nějaká jména, která možná ještě neznáme, ale neměla by uniknout naší pozornosti?
Inu, teď dost tlačím týpka, co si říká ThermalBear. Vydávám jeho tracky na svém labelu Last Night on Earth a fakt mě jeho muzika baví. Právě maká na albu, na který se dost těším. Hodně mě baví taky Hunter_Game, což je další z akvizic Last Night on Earth, kde tak teď máme hned několik dobrých jmen.
 
Co John Digweed? Děláte spolu ještě na něčem?
Nene, už spolu neděláme...


 
Co vím, bylo díky tvé vytíženosti poměrně komplikované zabookovat tě do ROXY. Na základě čeho se rozhoduješ, jakou nabídku přijmeš a jakou ne? Máš nějakou konkrétní strategii, podle které se řídíš, například ve smyslu, že často hraješ na oblíbených místech nebo se naopak těch míst snažíš pokrýt co nejvíc?
Víš,  je dost složité udělat to tak, aby všechno pasovalo. Víkendů, kdy hraju, je v roce omezený množství a občas je to rozhodování fakt těžký. Snažím se to ale dělat tak, abych hrál ve svých oblíbených zemích minimálně jednou, dvakrát do roka. Jsou prostě místa, který je dost důležitý nevynechávat… Jsem si ale velmi dobře vědom toho, že zrovna v Praze už jsem fakt dlouho nebyl a o to víc se k vám teď těším…
 
Ve skutečnosti je to už 11 let, co jsi u nás hrál naposledy a musím říct, že spousta lidí na tvou show v ROXY pořád vzpomíná, což se teď ještě násobí, když se k nám konečně vracíš…
(směje se) Wow, fakt jo, 11 let? (směje se)
 
Jojo, pamatuješ si tu party?
Jasně, pamatuju si jí velmi dobře, měl jsem tu totiž tehdy spoustu přátel z Londýna…(směje se)
 
Jaké kluby a festivaly bys doporučil českým fanouškům, kteří by tě chtěli vidět mimo ČR?
Například budu hrát co nevidět v bukurešťském Kristal Glam Club, kde to mám fakt rád a hraní si tam opravdu užívám. Skvělý místo je taky Moon Park v argentinském Buenos Aires, kde jsem hrál zrovna nedávno. Mno a samozřejmě se brzo rozjedou party na Ibize, kam se moc těším na léto.
 
To zní skvěle! Máš na závěr nějaký vzkaz pro své početné pražské fanoušky?
Jistě! Vím, že už je to opravdu dlouho, co jsem byl naposledy v Praze a fakt se těším na svůj návrat a na viděnou s vámi všemi!
 
Díky za tvůj čas! Těším se na tvůj set v sobotu 6. 4. v ROXY!
I já díky, uvidíme se brzy!

FCB event

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SASHA

Sobota 6. 4. 2013
Vstup: 300 Kč
Vystupují:
dj Sasha (UK), Biodan, Roman Rai, Tomics, Cubik & Face
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika