Shapeshifter se chystají do SaSaZu

Shapeshifter se chystají do SaSaZu

25. 10. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pondělí 16. listopadu, v předvečer státního svátku, přijede do klubu SaSaZu v Praze londýnské houseové duo Shapeshifters. Britsko-španělská dvojice známá ze spolupráce například s Faithless, Moloko nebo Georgem Michaelem se svými hity pravidelně proniká do TOP 10.
Hudební fajnšmekři Shapeshifters vnímají už pět let, kdy v roce 2004 vydali debutový singl Lola´s Theme. Houseová skladba s industriálními prvky okamžitě zaútočila na první příčky světových tanečních hitparád a katapultovala Simona Marlina a Maxe Reicha do první ligy.



Jejich výsadní postavení a vyjímečný talent potvrdil i druhý singl Back To Basics, který se vzápětí po vydání objevil v TOP 10 a recenzenti se mohli přetrhnout, kdo švédsko-britské novice víc pochválí.

Když v roce 2006 vydali první album, z něhož se bezprostředně po vydání prosadil singl Incredible s báječnou zpěvačkou Kelly Marie, bylo jasné, že osmnáct měsíců práce ve studiu nebude promarněným časem. Skladba se v roce v roce 2004 stala jednou z nejhranějších v tanečních rádiích. "Snažili jsme se o skutečně autorské album, posunout taneční hudbu o něco dál," řekl Simon Marlin.

Kromě zmíněných singlů a alba, Shapeshifters vydali i několik remixů, například pro Faithless a Moloko a také jedno mixovanou kompilaci Shapeshifters Presents... House Grooves.

Shapeshifter

O řadě DJs a producentů se dá říct, že jsou posedlí hudbou. Na málokoho ale tato charakteristika sedí přesněji než na původem Švéda Maxe Reicha. Za první hraní dostal zaplaceno už ve dvanácti letech, což ho o několik let později přivedlo k otevření k vlastnímu obchodu s hudbou. V té době ale už několik let bydlel ve Španělku, kam se odstěhoval s matkou.

Také druhá polovička projektu Shapeshifters, Simon Marlin, se v showbyznyse pohybuje od puberty. Začínal s organizovaním parties, přes což se dostal k DJingu. Už v jednadvaceti letech měl možnost si v Londýně šanci zahrát s Carl Coxem nebo Laurentem Garnierem.

Téměř každé léto Shapeshifters tráví na Ibize coby rezidenti slavných klubů Cream a Amnesia. Aby také ne, když první pozvánku na "bílý ostrov" dostali od velekněze houseu Frankie Knucklese. V Česku zatím vystupovali pouze jednou před třemi lety.

Dodal: Štěpán Dlouhý
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHAPESHIFTERS IN SASAZU

Pondělí 16. 11. 2009
Vstup: Bude upřesněn
Vystupují:
Shapeshifters, LAdida
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika