Rozhovor Ladida vs The Shapeshifters

Rozhovor Ladida vs The Shapeshifters

09. 11. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
The Shapeshifters se na světové scéně prosadili v roce 2004. Hned jejich první hit Lola's Theme doslova rozdrtil světové hitparády a několik měsíců okupoval jejich první místa. Zafungoval i v českých klubech a není snad jediný houseový dj, který by alespoň nějaký jeho remix neměl v kufru s deskami na čestném místě.
V úterý 16. listopadu se The Shapeshifters představí vůbec poprvé v České republice živě a to v klubu SaSaZu. O výjimečnosti události svědčí i to, že rozhovor s nimi připravila naše první djka Ladida.

Ladida: Většina lidí vás zná díky vaší nejlepší skladbě Lola's Theme. Pamatuji si, jak moc mě zasáhla, když jsem kdysi přijela do Londýna a poprvé tu skladbu slyšela v taxíku. Je to jedna z těch komerčních nahrávek, které člověka zasáhnou na celý život a není divu, že v roce 2004 vyšplhala až na první místo britských hitparád. Vzpomenete si ještě, jak vás vůbec napadl ten ústřední motiv skladby Lola's Theme?

The Shapeshifters: Jasně, to bylo v roce 2003, kdy jsem hledal nápady pro naši debutovou desku u nového vydavatelství Nocturnal Groove. Moje žena Lola mi tehdy poustila její oblíbenou skladbu z 80. let - "What about My Love" od Johnny Taylora. Těch prvních osm taktů mě naprosto dostalo a pořád jsem si je pouštěl znovu a znovu. No a následující den už jsme měli motiv pro Lola's Theme!



Ladida: I letošní sezónu jste si udrželi své dj residence v mecce taneční hudby - na Ibize a to přímo v klubu Pacha. Jak to letos šlo?

The Shapeshifters: Hrát na Ibize je vždy velké vyznamenání a ani letos to nebylo jinak. Naše vydavatelství Defected tam letos rozjelo novou sobotní noc a požádalo nás, jestli bychom se s několika dalšími lidmi z vydavatelství nestali rezidenty party. A opět to byl fantastický rok. Nadšení z totohle hraní opravdu nikdy nezeslábne.

Ladida: Kromě hraní také produkujete skladby a remixy pro lidi jako George Michael, Faithless, Candi Staton, Frankie Knuckles, Christina Aguilera, Moby a nebo třeba Natalia Imbruglia. Máte nějaký vysněný remix nebo někoho s kým byste chtěli udělat skladbu?

The Shapeshifters: Vždycky jsem chtěl zremixovat něco od Mary J Blige a Maxe Prince. Takže ideální by byla skladba od Prince, kterou by nazpívala Mary J. (smích)

Ladida:
Už spoustu let obrážíte kluby po celém světě. Jak to děláte, že jste pořád tak zapálení pro hudbu jako na začátku?

The Shapeshifters: Když konečně můžeš dělat to, co jediné opravdu umíš a co jsi celý život chtěl, je spíš těžké nebýt tak nadšený a to já tedy opravdu jsem... Je to opravdu vyjímečný a privilegovaný způsob života.

Ladida: V Česku vystoupíte poprvé, co od vaší show mohou fanoušci očekávat?

The Shapeshifters: Pozitivní energii a opravdu hodně house music!

Ladida: Představ si, že nás čeká poslední noc na Zemi. Co bys zahrál kdybys mohl?

The Shapeshifters: Jen bych připojil náš iPod na náhodné přehrávaní skladeb, protože miluju úplně každou z nich. Pak bych vykouřil krabičku cigaret a dal si panáka sambuccy zatímco bych čekal na setkání se svým stvořitelem!

Ladida:
Jsi v srdci pořád rebel?

The Shapeshifters: Možná! (smích)

Dodal: Štěpán Dlouhý
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHAPESHIFTERS IN SASAZU

Pondělí 16. 11. 2009
Vstup: Bude upřesněn
Vystupují:
Shapeshifters, LAdida
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
keep
11. 11. 2009 | 14:10:25
+0 | -0
pěknej rozhovor, Shapeshifters si nenechám ujít ;)
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika