Hard Bass: První hardstyle roku v Gelredome

Hard Bass: První hardstyle roku v Gelredome

12. 02. 2010  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (1)
Je první sobota v únoru, a jsem s kamarády, po skoro jedenáctihodinové jízdě před fotbalovým svatostánkem Gelredome v holandské městě Arnhem. Nejdu na fotbalový zápas, ale na hardstylovou party agentury b2s - Hard Bass.
V pětileté historii Hard Bass, se již po druhé celý stadion fotbalového klubu Vitesse na tento večer proměnil na velký party prostor s kapacitou až 39 000 návštěvníků. Na hrací ploše fotbalového stadionu se rozkládala stage jejíž dominantu byl jakýsi stroj – satelit. V jeho středu byla obrovská promítací led stěna, na které se během večera promítalo dění za mixážním pultem a vizualizace. Pro pomocné vizualizace sloužili také dvě menší led stěny, které byly instalováné po obou stranách stage.

Úderem dvaadvacáté hodiny se úlohy warm-up dje zhostil dj Balistic, který začal hardtranceovým a early rave soundem. Během svého setu připomenul legendárního Maura Picotta trackem Autumn a vzdal hold současnému mistru Ferrymu Corstenovi trackem Punk v Cosmic Gate Remixu. Své vystoupení zakončil vlastním trackem The Beholder & Balistic Feat. Max Enforcer - Bigger, Better, Louder! (Tento track byl hymnou festivalu Decibel v roce 2004). Zpočátku byl prostor poměrně prázdný, ale s přibývajícím časem (tedy vyhrazeným hracím časem dj Balistica) se prostor ze tří čtvrtin zaplnil.

Během večera se na stage při hraní vystřídaly celkem čtyři týmy. Každý tým byl odlišen jinou barvou, a to – zelenou, modrou, žlutou a červenou. V jednom týmu byli celkem čtyři aktéři, z toho tři se prezentovali v hodinu a půl dlouhém vystoupení a zbývající odehrál půlhodinové živé vystoupení.

Po třiadvacáté hodině se jako první tým vydal na obhlídku satelitu, tým zelených (Team Green) ve složení: Crypsis, The Pitcher, Technoboy a Second Identity LIVE. Při jejich cestě je mohutně povzbuzoval svým doprovodným hlasem, hlavní komandér - mistr MC DV8. Z uvedených jmen byli nejvýraznější Crypsis (polovina hardcorového dua Angerfist) a The Pitcher. Oba zmínění se prezentovali svou vlastní tvorbou (The Pitcher- Strange Love, Pump It Loud a Here For The Future Serenity, Crypsis – Tuatara, Lellebel a Jealousy ). Ale ani italský matador Technoboy se nenechal zahanbit a vytasil takové tracky jako Hardstyle Masterz feat. Max Enforcer - Rambo Is A pussy, Technoboy - Next Dimensional World (hymna Qlimaxu z roku 2008) a vlastní The Undersound na kterém se vokálem podílel nejvýraznější MC současnosti Ruffian. Nejsilnější skladbu tohoto týmu byl track Freesound od Ivana Carstena, při které aplaudoval a skákal celý stadion. První dvouhodinovka byla zakončena třicetiminutovým LIVE vystoupením, o které se postarala dvojice Second Identity (ve složení Scope DJ a A-lusion), která se prezentovala pouze svojí produkcí.

Druhý úderný tým byl tým modrých (Team Blue) ve složení D-Block & S-te-Fan, Coone, Wildstylez a Zany vs The Beholder LIVE. První část setu byla vyhrazena prvním třem zmíněným jménům, které v Gelredome Aréně doslova a do písmene rozpoutala peklo. Při této části bylo jasně vidět, kdo je hvězdou večera. První na tahu byl belgický Coone, který zvolil track Subsonic od Headhunterz. Vzápětí ho střídal Wildstylez a ten zvolil vlastní produkci A Complex Situation. Sympatická dvojka D-Block & S-te-Fan se nenechala zahambit a zvolila jednu ze svých pecek Music Made Addict. Zbytek setu se odehrával v duchu „kdo dá větší hit“ a tak došlo na battle těchto tří pánů, při kterém zazněl Headhunterz & Wildstylez feat. Villain - Stuck In Your Head, D-Block & S-te-Fan feat. Villain - Sound Of The Thunder, JDX feat. Sarah Maria - Live The Moment a Headhunterz – Psychadelic.



Energetická devadesátiminutovka byla zakončena hitem D-Block & S-te-Fan vs High Voltage – Shiverz. Následující půlhodinka ve společnosti „velikánů“ Zanyho a The Beholder v LIVE spolupráci si nezadala s předchozí. Zany ze své produkce vybrat track, na kterém se podílel vokalista DV8, Vision. The Beholder odpověděl trackem ze společné produkce se Zanym - The New God. Došlo i na skvělou hymnu festivalu Decibel z roku 2008 Bleeding For The Harder Styles v produkci od The Beholder & Zany

Nešlo opomenout hymnu tohoto festivalu To Protect & Serve, která byla jejich dílem. Na samotném závěru zazněl Buldozer Project - Raise (Beholder & Zany Remix). Toto vystoupení bylo bez debat vrcholem večera. Podle reakcí partypeople bylo vystoupení zeleného týmu nejlepším z akce.

Jako předposlední tým se představil žlutých (Team Yellow) ve složení Tatanka, Pavo, Frontliner a Brennan Heart LIVE. Tatanka, Pavo a Frontliner začali slibně. První track, který si tito tři tématicky připravili k Hard Bass, bylo to jediné, co mně u těchto pánů nadchlo. Až v posledních třiceti minutách účinkování žlutého týmu reputaci napravil Brennan Heart.



Živé vystoupení odstartoval trackem City Of Intensity (hymnou k festivalu Decibel z roku 2009), na který navázal svým remixem tracku The Sacrifice od Headhunterz. Pokračoval vlastní produkcí Musical Impressions, Reputation Game a This Is Scantraxx. Před finále se vytáhl peckou Just As Easy. A na závěr se rozloučil s novinkou Midify. Body, které žlutý tým ztratil na začátku, Brennan bezchybně získal.

Akci uzavíral tým červených (Team Red) v zastoupení Noisecontrollers, The Propheta a Zatoxe. Při prvních beatech bylo jasně znát, že jako první nastupují Noisecontrollers a to trackem Attack Again. Ze „rvačky“ o pult mezi Zatoxem a The Prophetem vyšel vítězně Zatox, a tak byl slyšet jeho track – Andromeda. Zbývající The Prophet a vsadil na jistou kartu v podobě tracku The Space We Created od Headhunterz & Noisecontrollers. A tak to šlo dále až do půl sedmé ráno, kdy začal hrát poslední LIVE act v podání dua Deepack.

Bezpochyb se jednalo o zatím nejvydařenější párty tohoto roku (no aby ne, když je teprve začátek). Jediné co by dalo vytknout byla neukázněnost návštěvníků, kteří nerespektovali zákaz kouření a pro které byl příliš vzdálený ten nejbližší koš. Po stránce zvukové a světelné bylo vše jako vždy výborné. Zvukový aparát byl vyvážen tak, že ve všech částech haly byl srovnatelný zvuk. Po stránce světelných a pyro-efektů byl jistě každý potěšen (i když do úrovně Qlimaxu, je nezbytné pár maličkostí dopilovat)

Sestřih toho, jak to v Gelredome Aréně vypadalo, můžete shlédnout na tomto krátkém videu na  www.youtube.com

Na tomto odkazu najdete Tracklisty učinkujících na Hard Bass 2010.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HARDBASS (NL)

Sobota 6. 2. 2010
Vstup: Předprodej 48,- euro
Vystupují:
Technoboy, The Prophet, Deepack, Brennan Heart, Noisecontrollers, D-Block & S-Te-Fan, The Pitcher, Tatanka, Zatox, Frontliner, Wildstylez, Coone, Pavo, Crypsis, Zany & The Beholder and Second Identity
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
JDnAJ
15. 02. 2010 | 20:34:25
+0 | -0
Another video: http://www.youtube.com/watch?v=dqHTyicElvY&fmt=18 :-)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika