Les Schmitz: Ibiza má ty nejlepší kluby

Les Schmitz: Ibiza má ty nejlepší kluby

03. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hlavním hostem Amnesia party, kterou pořádá v rámci své rezidentní noci v klubu Mecca pražský afterklub Studio 54, bude rezident světoznámého klubu Amnesia na Ibize - Les Schmitz, který má na svém kontě několik desítek známých skladeb a remixů. Ve spojení s touto party, díky které přičichnete k strhující atmosféře slavného ostrova hudby, jsme Lese vyzpovídali v krátkém rozhovoru, ve kterém nám odhalil, na čem aktuálně pracuje, poodkryl nám kouzlo Ibizy a v neposlední řadě nám ve stručnosti představil klub Amnesia, který je jeho druhým domovem.
Dne 7.5. vystoupíš v rámci úspěšných eventů Studia 54 v pražském klubu Mecca na Amnesia party. Můžeš se představit českým clubberům a prozradit nám co je u tebe nového?
Posledních šest měsíců jsem byl velmi zaneprázdněn cestováním po světě a zejména pak po jižní Americe, západní a východní Evropě. V tuto chvíli pracuji ve studiu na nových tracích a doufám, že budou vydány do začátku léta. Mimo jiné připravuji i nové mixované cd kompilace - The anual Amnesia Summer cd, La Troya a další čtyři kompilace, které se zaměřují na dvacetileté výročí klubu Amnesia na Ibize. Kromě toho se připravuji na novou sezónu na Ibize, která propukne velmi brzo. V polovině června se chystá Amnesia openning a já opět vystoupím na mých rezidentních nocích People from Ibiza, Espuma a La Troya, takže doufám, že Vás tam všechny uvidím. (smích)

Jsi rezidentem jednoho z nejprestižnějších a nejznámějších klubů světa - Amnesii. Jakou cestou jsi se do tohoto věhlasného klubu dostal?
Amnesia pro mě byla vždy mým klubem snů od té doby, co jsem jí poprvé navštívil v létě 1998. Moje první příležitost přišla v roce 2003, kdy klub hledal nového dje do týmu. Oslovili mne, zkusili se mnou spolupracovat a v tuto chvíli už to bude osmý rok, co v tomto klubu působím.

les schmitz

Mohl by jsi našim partypeople, kteří neměli tu čest navštívit "Ráj" elektronické hudby, popsat, jaká panuje na Ibize atmosféra, jak vypadají tamní parties a co by podle tebe nemělo na správném mejdanu na Ibize chybět?

Ibiza je považována za nejlepší party místo na celém světě. Není žádné místo na světě, které by se dalo s Ibizou srovnat, žádný Mikonos ani Miami nebo Kazantip. Ibiza má opravdu ty nejlepší kluby na světě, kde můžeš navštívit každou noc parties s těmi nejlepšími světovými dj's. Je to něco jako Disney World, kde si máš možnost vybrat mezi různými atrakcemi. Samotná atmosféra a energie v klubech je unikátní. Například v Amnesii jsou odlišné parties s různými styly hudby každou noc. Ty největší jsou Cocoon, Cream a eventy, na kterých vystupuji - People from Ibiza a La Troya. Kromě klubů jsou zde nádherné pláže a ty nejlepší restaurace na světě. Ibiza má navíc speciálního ducha a feeling, který se jen velmi těžko popisuje. Nejlepší je si to zkusit na vlastní kůži a vyrazit tam!

Cestuješ téměř po celém světě a tak se mi nabízí otázka, zda-li pociťuješ mezi jednotlivými partypeople v dané zemi nějaký rozdíl co se vnímání hudby týče?

Ano, speciálně mezi jižní Amerikou a Evropskými zeměmi. V Brazílii jsou příroda i lidé samotní tak trochu více divocí a blázniví do hudby, což je pro nás dje velmi vzrušující a feedbacky od partypeople jsou opravdu úžasné a vracíme je zpět prostřednictvím skvělé hudby. Na druhou stranu jsou evropané více klidní a jen tak postávají na parketu a poslouchají hudbu ne s takovým nadšením. Ibiza je ovšem vyjímkou. Potkávají se zde rozdílné národnosti, které tancují a užívají si party dohromady ve stejném klubu. Ten ostrov je v tomto případě tak trochu kouzelný a opravdu je nejlepším místem na party na celém světě.

Na svém kontě máš již řadu vlastních počinů a většina z nich má alespoň pro mě skvělý drive a feeling. Máš nějaký vyhraněný styl, který v současnosti produkuješ nebo se jedná spíše o pocitovou záležitost a aktuální náladu?
V mých setech nejsem zastáncem pouze jednoho stylu. Rád kombinuji několik stylů od houseu přes tech-house až po progressive house a myslím, že jejich mixování je pro tanečníky na parketu mnohem více vzrušující. Když produkuji vlastní tvorbu, přemýšlím úplně stejně a nepreferuji jenom jeden styl. Někdy vyprodukuji houseový track, jindy zase trochu více progresivnější, ale vždy je to s určitou mojí identitou. Samozřejmě, že záleží také na tom, jak se v tu chvíli právě cítím.(smích)

Party Amnesia se koná ve spolupráci s nejznámějším českým afterklubem Studio 54, které se v České republice těší velké oblibě. Co ty a afterparties? Čas od času se kouknu na nějaká videa z Youtube a fascinují mě aftery na vilách s bazénem, které musí být opravdu úžasné...

Ibiza byla vždy známá bláznivými afterparties. Space byl největším afterhours klubem na ostrově do roku 2008, kdy nová vládní ustanovení rozhodla zakázat klubům mít otevřeno nebo otevírat v ranních hodinách. Takže to co se stalo donutilo party people odstartovat pořádání vlastních privátních parties na velkých vilách s pronajatým zvukem a technikou, kde byly samozřejmě i bary a drinky pro všechny guesty(smích). Někdy i velké hvězdy udělají afterparties v jejich vlastních domech, kde mohou hrát i několik dní. Být na takové after je jednou z pomyslných zkoušek tohoto ostrova. Já si osobně tyto aftery užívám, když pracuji přes noc a přes den se mám možnost jít bavit. Před tím, než jsem se dostal na Ibizu jsem navíc pracoval tři roky v jednom afterklubu v Barceloně, takže k tomu mám jistý vztah (smích).

Tvé vystoupení v České republice je spojeno i s castingem na Amnesia Ibiza dancers, což je vlastně oficiální casting pro české tanečnice, které mají zájem tančit právě v klubu Amnesia. Kromě tanečnic se ale v tomto klubu můžeme dočkat i dalších různých doprovodných show, kde nechybí polykači ohňů, artisté a další zajímaví umělci, jež dělají parties opravdu nezapomenutelné. Mohl by jsi nám o této stránce eventů prozradit něco více?
Pokaždé když jedeme na tour po světě, zkoušíme se soustředit na zkušenosti z parties v Amnesii. Není to samozřejmě jen o té hudební stránce, ale sanžíme se přivést společně s námi i performace, hudebníky, "kočárové královny" a speciální stylové Ibiza dekorace.

Náš rozhovor se chýlí pomalu ke konci a mě i clubbery by určitě zajímalo, jak bude vypadat tvé vystoupení v pražské Mecce a co chystáš?
Připravil jsem si to, co si s sebou beru všude po světě! Je to selekce té nejlepší baleárské hudby, která je mixem houseu, techhouseu a progressivu!

Závěrem rozhovoru bych ti chtěl poděkovat, popřát hodně štěstí v tvé profesi a rád bych se tě zeptal, jaké jsou tvé plány do budoucna?
Po dlouhou dobu je mou vášní se věnovat djingu. Mé plány do budoucna jsou pokračovat v cestování po celém světě a specialně hrát na Ibize. A pokud bude čas odejít a skončit, odejdu někam na pustý ostrov! (smích)




Dodal: Ondřej Beránek, Studio54
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STUDIO 54 NIGHT & AMNESIA CASTING

Pátek 7. 5. 2010
Vstup: 190 Kč / VIP 490 Kč
Vystupují:
Les Schmitz, Tommy Rogers, Enrico, Ronny + casting Amnesia Ibiza Dancers
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika