Billy Talent se vrací jako předkapela Green Day

Billy Talent se vrací jako předkapela Green Day

09. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kanadská punk-rocková kapela Billy Talent se vrátí v roli předskokanů amerických Green Day 29. června do Prahy. Naposledy zde tato čtyřčlenná formace zahrála na skvěle přijatém koncertě loni v listopadu, kdy představila desku „Billy Talent III“.
Billy Talent existují od roku 1993, deset let jim ale trvalo, než se prosadili, začali prodávat milióny desek a lákat davy po celém světě. Billy Talent tvoří charismatický zpěvák Ben Kowalewicz, kytarista Ian D'Sa, baskytarista Jon Gallant a bubeník Aaron Solowoniuk. Jsou držiteli cen Juno (Nejlepší nová kapela, Kapela roku a Album roku) a MuchMusic (Nejlepší videoklip, Nejlepší rockový videoklip). Původně se jmenovali Pezz, ale po soudním sporu se stejnojmennou americkou kapelou se nazvali podle postavy – kytaristy – z knihy a filmu „Hard Core Logo“. Do současné doby vydali čtyři alba, z nich první ještě pod původním jménem.

billy talent

Green Day vystoupí 29. června pod širým nebem v areálu holešovického Výstaviště v rámci evropského turné ke své zatím poslední desce „21st Century Breakdown“, která letos získala Grammy v kategorii „Nejlepší rockové album“. „Jako kdyby na diváky uvolnili obrovskou vlnu energie nashromážděnou za čtyři roky mimo pódia. Green Day dali do vystoupení celou duši i srdce,“ napsal například časopis Rolling Stone. „21st Century Breakdown“ vyšlo 15. května 2009 a ihned se dostalo na první místo amerických hitparád. Green Day, kteří jsou vedle Offspring považováni za průkopníky renesance punku a punkrocku v 90. letech, tímto albem potvrdili své výjimečné postavení – od založení v roce 1987 prodeje desek v mnoha miliónech kusů, řada prestižních ocenění (Grammy, Brit Awards, MTV Music Awards, American Music Award apod.) a neutuchající přízeň fanoušků. V současné době je také s napětím očekávána dubnová premiéra divadelní verze jejich veleúspěšné desky „American Idiot“ z roku 2004 na Broadwayi.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v síti Ticketpro za 890 a 1190 Kč včetně poplatku. Koncert uvádí agentura Charm Music. Více info: www.charm-music.cz.

www.billytalent.com

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: GREEN DAY

Úterý 29. 6. 2010
Vstup: 890-1190 Kč
Vystupují:
Green Day, Billy Talent
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika