Green Day přivezou velkou podívanou

Green Day přivezou velkou podívanou

22. 06. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncert Green Day nabídne divákům velkou podívanou a zážitek hodný jedné z nejlepších koncertních kapel současnosti: přes dvě hodiny hudby, mnoho výjimečných pyrotechnických efektů, dvě velkoplošné obrazovky, obrovská LED stěna, světelné efekty a velké pódium – 40 metrů široké a 18 metrů vysoké – které využila kapela Metallica nyní na festivalu Sonisphere.
„Díky tomu i diváci dále od pódia v kategorii normální stání budou mít skvělý výhled (a poslech) a kapelu téměř na dosah ruky,“ uvádí Borek Jiřík z pořadatelské agentury Charm Music. Od hranice vzdálenější zóny bude k pódiu pouze cca 60 metrů, což odpovídá délce hokejového hřiště. Koncertní událost roku? Zahraniční média mají jasno - ano: „Jako kdyby na diváky uvolnili obrovskou vlnu energie nashromážděnou za čtyři roky mimo pódia. Green Day dali do vystoupení celou duši i srdce,“ napsal například časopis Rolling Stone o jednom z nedávných koncertů. „Jsou mocnou rockovou kapelou, která punkrock přivedla do mainstreamové kultury a jejichž koncerty jsou nejlepší živou show na světě v roce 2010,“ tvrdí recenze koncertu v Manchesteru webové noviny The Quietus.

green day

Tým Green Day přiveze 8 autobusů, vybavení pak 13 kamiónů. Předkapela Billy Talent přijede s 1 kamionem a 2 autobusy, české The Pooh přiveze 1 autobus MHD. Pro samotné členy Green Day bude kromě jejich šatny připraveno několik dalších místností: meditační chill-out pokoj s pohovkami, tzv. „válečný“ pokoj, rodinný pokoj, zkušebna s nástroji a posilovna, kam si přivezou činky a posilovací stroje. V zázemí nebudou chybět ani dovezené pračky a jedna místnost na obleky pro členy kapely. Instrukce a seznam pro pyrotechnické efekty má přes 40 stran.

Praktické údaje ke koncertu:

• vstupenky budou kromě předprodeje v síti Ticketpro k dostání i na místě
• areál koncertu je dostupný pěšky ze zastávky Výstaviště po chodníku, který vede parkem Stromovka paralelně s plotem Výstaviště. Cesta bude značená.
• areál se otevírá již 16 hodin, doporučujeme včasný příchod, aby se diváci vyhnuli případným frontám
• v areálu koncertu bude dostatek stánků s občerstvením - jídlem i pitím
• v areálu budou připraveny tribuny pro tělesně postižené
• při koncertu platí obvyklé zákazy: vnášení poloprofesionálních a profesionálních fotoaparátů, videokamer, zbraní, lahví, deštníky, baťohy apod. K dispozici bude úschovna.
• časový program koncertu: 16.00: otevření areálu, 17.55 – 18.25: The Pooh, 18.45 – 19.30: Billy Talent a od 20.00 Green Day

Americké punkrockové trio Green Day vystoupí v Praze pod širým nebem v areálu holešovického Výstaviště v rámci evropského turné ke své zatím poslední desce „21st Century Breakdown“, která letos získala Grammy v kategorii „Nejlepší rockové album“. Green Day, kteří jsou vedle Offspring považováni za průkopníky renesance punku a punkrocku v 90. letech, tímto albem potvrdili své výjimečné postavení – od založení v roce 1987 prodeje desek v mnoha miliónech kusů, řada prestižních ocenění (Grammy, Brit Awards, MTV Music Awards, American Music Award apod.) a neutuchající přízeň fanoušků. V dubnu také měla premiéru divadelní verze jejich veleúspěšné desky „American Idiot“ z roku 2004 na Broadwayi. Jako předskokan zahraje kanadská kapela Billy Talent a čeští The Pooh.

Více info: www.charm-music.cz.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: GREEN DAY

Úterý 29. 6. 2010
Vstup: 890-1190 Kč
Vystupují:
Green Day, Billy Talent
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika