Reportáž ze Silvestra na Bukanýru

Reportáž ze Silvestra na Bukanýru

06. 01. 2011  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Je menšího vzrůstu a jeho bydliště je pod mostem. Občas mosty střídá, nemění však své návyky. Není to nikdo jiný, než Houseboat Bukanýr. Klub na vodě, který si získal srdce všech Pražanů a nejen jich svým originálním prostředím a kvalitní muzikou, která je neměnná už více než desetiletí. Každá party je zde malým Silvestrem, tahle měla navíc doopravdy datum 31.12.2010.
Schválně, vybavíte si vyjma koncertů, kdy naposledy jste byli na hudební akci přesně včas? Mně by se to rozhodně nepovedlo. Teď jsme naprosto nenásilně a velmi záhy po otevření naší oblíbené kocábky vpadli na místo dění jako důchodci při slevě. A přestože jsme byli mezi prvními návštěvníky na lodi, rozhodně to nebyl ztracený čas. Naopak! Pocit, že už se nemusíme bát a máme své jisté a do půlnoci se stihneme řádně „zabydlet“ byl uspokojující.

Bukanýr stále proplouvá v moři, nebo spíše řece klubových rychlokvašek a jeho pozice zdá se být neotřesitelná. Těžkou hlavu mu může udělat snad jen velká voda. Což je pozitivní pro milovníky kvalitní, nekomerční nejen housové muziky. Dá se ale říct, že deep a progressive house, techhouse a jiné spřátelené hudební styly tu mají svůj domov a není třeba koukat do programu, pokud máte v plánu vyrazit a kvalitně si „hodit bokem“. A to všechno standardně zdarma. Kromě onoho zmiňovaného Silvestru, kdy bylo vstupné 250 Kč, což je za silvestrovské radovánky v Praze „za hubičku“.

bukanyr

Na vrchní terase, nezvykle za barem bylo o dvě postavy víc. Jako každý rok se výjimečně mimo letní sezónu hrálo na dvou stageích. Radost milovníkům deep houseu tu dělali TinTin a Sat. Teplotní rozdíly mezi oběma patry doháněl kromě ohřívače i účinný welcome drink v podobě netradičně horkého energetického drinku s vodkou. Rovněž pohoštěním v podobě chlebíčků, ovoce a jiných pochutin pořadatelé pamatovali na zásadu, že před oslavami plnými alkoholu je vhodné mít správný základ.

Pravou nohou vstoupil do svátečního večera na hlavním baru dj Face svým příjemným housovým setem. Dlouho jsem přemýšlela, jak jeho sety charakterizovat. Je to jako jízda krasobruslaře Pluschcenka. Originální, výjimečné, pokaždé jiné, ale vždy kvalitní a nikdy „nepadá“. Ještě nikdy jsem nemohla říct: dnes to nebylo ono. Ve stejném rytmu navázal Jindra, osoba, které můžeme vděčit za tolik protančených večerů a nocí minulých i budoucích.

bukanyr

Po půlnočním ohňostroji pod lidmi přecpaným mostem v centru Prahy, který se nikdy neokouká, zhoustla posádka na lodi a Tibi jejich prostřednictvím rozhoupal Bukanýr. Takzvaně „z venku“ přijel zahrát hlavní host večera Tagträumer², Němec, který měl na základní škole rád matematiku.

Hrál o něco tvrději než celá bukanýr crew a z doslechu za doby mé nepřítomnosti vím, že za svítání byla zábava v plném proudu. Ostatně jako vždy. Takže zase za rok a nebo třeba už příští víkend!



Foto: Cray, server: Techno.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SILVESTR 2010

Pátek 31. 12. 2010
Vystupují:
Tagtraumer (DE), Treitl Hammond, Brady, Face, Tibi, Jindra Second Stage: TinTin & Sat
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika