Praha se může začít těšit na koncert Rise Against

Praha se může začít těšit na koncert Rise Against

23. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Rychlost, s jakou se vyprodal jejich pražský koncert před dvěma lety a nadšené ohlasy na něj, dávaly tušit, že jsme je v Praze neviděli naposledy! Nyní se tato předtucha a přání nespočtu tuzemských fanoušků stává realitou. Americká punk/hard core kapela Rise Against, která dnes patří k tahákům největších zahraničních festivalů, vystoupí 16. 3. v Incheba Areně.
„Vstupenky, které budou k zakoupení za 590 Kč v sítích Ticketportal, Ticketpro a Eventim, uvedeme do prodeje v pátek 28. října“ uvedl Patrik Svitek z agentury NuCoast Productions, která pořádá koncert ve spolupráci s C.A.R.P. Entertainment.

Rise Against

Skupina Rise Against, založená v roce 1999, zahájila svoji kariéru u nezávislého vydavatelství Fat Wreck Chords, pod jehož hlavičkou stihla vydat dvě alba – debut The Unraveling (2001) a Revolutions per Minute (2003). Úspěch, který na „undergroundové úrovni“ obě desky zaznamenaly, skupině v roce 2003 vynesl nahrávácí kontrakt s prestižním major labelem Geffen a s vydáním alba Siren Song Of The Counter Culture nabrala kariéra Rise Against strmý vzestup. Se čtvrtou deskou The Sufferer & The Witness se skupina poprvé umístila v TOP 10 prodejní hitparády Billboard 200 a s pátou Appeal To Reason se probojovala ještě výš, až na třetí pozici. Všechny tři nahrávky vydané pod křídly Geffenu dosáhly navíc na platinový prodejní statut v Kanadě a na zlatý certifikát ve Spojených státech.



Letos v březnu skupina rozšířila svoji diskografii o nahrávku Endgame, která debutovala v žebříčku nejprodávanějších alb časopisu Billboard na 2.místě a sklidila velmi příznivé ohlasy jak od hudebních kritiků tak od návštěvníků festivalů, které Rise Against letos absolvovali – Reading, Leads, FM4 Frequency, Sziget aj.

Po zářijovém hostování na části amerického turné Foo Fighters skupina právě křižuje Kanadu a Velkou Británii se svojí vlastní šňůrou k albu Endgame. V Praze jim společnost budou dělat britští hard-rockeři Architects a americká postrocková skupina Touché Amoré.

www.riseagainst.com

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: RISE AGAINST

Pátek 16. 3. 2012
Vstup: 590 Kč
Vystupují:
RISE AGAINST
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika