Prago Union: Barvy, každý si vybere tu svou

Prago Union: Barvy, každý si vybere tu svou

23. 11. 2011  |  Autor: Fnop  |  Komentáře (1)
Prago Union se svým Livě Bandem minulý čtvrtek obsadili Lucernu, kde pokřtili svoje album v Barvách. Po roce se tak Prago vrací na místo, kde poprvé před rokem Kato a Maro stanuli před publikem společně s bandem, který má doslova pod taktovkou Radimo, multifunkční hudebník s letitými zkušenostmi z nekonečného seznamu projektů jako je třeba Stephunk T. , Hermakuti, Ohm Square nebo třeba Tchendos.
Tenkrát Prago vyprodali Lucernu. Letos to asi nebylo ohledně lístků stejně, Lucerna byla pohodlně naplněná, nabízela možnost svobodného pohybování se, dýchání. Vládla ale dobrá atmosféra, Prago pyčo!

Předtím, než se dav dočkal Prago Čuryjon, ladil klima DJ Ba2s. Srdcaři pak koukli na „trochu delší“ film o Hip Hop Kempu 2011. Zážitek z filmu v případě těch, kteří byli v létě přímo v místě, se asi nedá moc srovnávat s námi, kteří jsme neměli tu možnost.

Gambrz Reprs, skvadra týpků v převlecích, naběhli na pódium vzápětí a zhostili se úkolu dav hoperů ( a nejen těch, Prago už dávno není hudbou jen pro oldschool srdcaře) trochu zahřát. Gambrz Reprs je parta šesti MC’s posbíraných z kapel Projekt-ill, Divnej Postoy a Eskalátor. „Na kovárně, to je nářez“, takže zvýšit teplotu davu se asi docela povedlo.

prago

Nastupuje Kato, Maro, celá parta muzikantů aka Livě Band. Kdo by hned na začátku čekal barvičky, ten se spletl, strategie navázat na známější materiál rozhodně zafungovala, takže jsme si udělali výlet Dezorient Expressem, občas zazněly kousky i z HDP. Prago s celým ansáblem je pro oldschoolera novinka. Saxofon ve Verbálním atentátě, nemůžu si pomoct, zněl pouťově. Zvyřátka, ta stará dobrá melancholická pecka, najde se v ní nejspíš každý z nás, nemůže působit s tím kordonem lidí za Katovými zády tak intimně, jako působila, když Katovým lyrics tvořil hudební support Skupla nebo Maro. V tuhle chvíli mě napadá – chybí už jen nějaká nahrávka s orchestrem a bude konec. Zasměju se tomu. Ironií osudu nabíhá na pódium parta Hnědé smyčce ve vymakaných tričkách, tzv. „merchu“. Tohle slovo můžeš vidět na FB fan pagi poslední dobou docela často… Na obranu smyčců musím říct, že k desce V barvách se hodí, už jen proto, že smyčce jsou součástí inster, proto mě třeba v případě Fialové příjemně překvapily (přestože mi chyběla ona hutná basa, která z tohohle tracku udělala jednu z mých nejoblíběnějších). Hip hop, Procházka parkem, Černobílá, A propos, tyhle věci nemohly zklamat.



Prago byli fajn, přestože se poslední dobou trochu tíž určuje, kdo vlastně Prago jsou. Odvěká jednota MC+DJ, intimita. Tahle forma zprostředkování textů, které jdou pořád až na kost (a to i ty nejnovější, barevné) má smysl. Jít „pořád dál“, „zase to někam posunout“ a stoupat výš je taky cesta. Když má ale člověk občas potíže najít Kata v sólech saxofonu, flétny, bicích a závěrečných improvizací, tak je čas si položit otázku, na čí koncert vlastně přišel.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PRAGO UNION - KREST ALBA

Čtvrtek 17. 11. 2011
Vstup: 200/250
Vystupují:
Prago Union + Livě Band + Hněddé Smyčce
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Monty Techno.cz
24. 11. 2011 | 16:12:40
+0 | -0
Super koncert!! Fak 100% spokojenost...KATO je prostě profík...
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika