Dillon z Bpitch Control na Music Infinity

Dillon z Bpitch Control na Music Infinity

19. 01. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Music Infinity v novém roce představí ženskou verzi současné elektronické hudby. 27. února do Akropolis dorazí gruzínská producentka Natalie Beridze Tba, propojující experimentální elektroniku a originální písničkářství. Druhým hostem bude berlínská zpěvačka Dillon, vydávající své temné indie-popové písně na labelu Bpitch Control.
Hudební a uměleckou scénu v gruzijském hlavním městě Tbilisi reprezentuje kolektiv Goslab a jedním z jeho nejvýraznějších členů je producentka elektronické hudby Natalie Beridze. Její delikátní kompozice sahají od ambientu, přes glitch až k experimentálnímu technu a ukazují specificky ženskou vizi elektronické hudby, která je intimní, neagresivní a empaticky vřelá. Přesně takový byl už její debutový vinyl Georgia Is Like Spiritual Tokyo a bezejmenné album vydané shodně v roce 2003 pod přezdívkou Tba. Natalie už tehdy žila v Berlíně a díky svému talentu se stala jedním z prvních hostů na kolínské značce max.Ernst, které šéfuje klasik německého minimalistického techna Thomas Brinkmann. Do dnešního dne zde připravila pět nahrávek včetně dvojalba Size And Tears Alice In Wonderland. V polovině nulté dekády se Natalie také podílela na prvním díle průlomové kompilace 4 Women No Cry berlínské značky Monica Enterprise zaměřené na ženské interpretky elektronické hudby.



Další výraznou představitelkou ženského pohledu na elektronickou hudbu je berlínská producentka a zpěvačka Dominique Dillon de Byington, vystupující pod svým druhým křestním jménem Dillon. Tato původně klavíristka si svoje první vystoupení odbyla už v sedmnácti letech, kdy se vybavená klávesami a megafonem postavila na pódium festivalu v Kolíně. O pozornost hledačů talentů si řekla také skladbami sdílenými na YouTube či na MySpace, po debutovém singlu Ludwig v roce 2008 se ale na tři roky odmlčela a v klidu psala materiál pro své první album. Pod názvem The Silence Kills vyšlo vloni v listopadu na proslavené značce BPitch Control patřící Ellen Allien.



Třiadvacetiletá kráska za laptopem s brazilskými kořeny skvěle zapadla mezi jména jako Modeselector či Apparat. Na svém debutu sebevědomě překračuje žánrové škatulky klubové hudby a nabízí dvanáct miniatur originálního temného elektronického popu, kterému přes skvělou produkci vévodí její zpěv sahající svým výrazem někam mezi indiepopový severský triumvirát Lykke Li, Fever Ray a Hanne Hukkelberg. Texty o zbloudilých robotech, smutných berlínských stanicích metra a zapomenutých kartáčcích na zuby skvěle dokreslují kouzelnou atmosféru jejich tracků, které zvou posluchače k meditaci nebo fantazijním výletům.

www.myspace.com/tusiaberidze
www.dillon-music.com/

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MUSIC INFINITY

Pondělí 27. 2. 2012
Vstup: 240,- / 290,-
Vystupují:
NATALIE BERIDZE TBA/GRU, Dillon (DE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika