Výstřední The Do zahrají v Akropoli

Výstřední The Do zahrají v Akropoli

02. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dubnové EuroConnections přivítají jaro s výstředním indiepopem finsko-francouzské dvojice The Dø. Jako předkapela se představí v exkluzivním poloakustickém setu domácí Toxique.
The Dø jsou hvězdy letních festivalů a jeden z největších hudebních importů Francie. Svým nakažlivým svobodomyslným mixem pobláznili Francii i Skandinávii a určitě mu podlehne i srdce českého posluchače. Duo nazvané podle solmizační slabiky noty C tvoří zpěvačka Olivia Merilahti pocházející z Finska a francouzský multiinstrumentalista Dan Levy a svůj bláznivý popový mišmaš zatím namíchali na dvou dlouhohrajících deskách. Debut A Mouthful byla vůbec první anglicky zpívanou nahrávkou domácího interpreta, která dobyla číslo jedna francouzského albového žebříčku.



Toxique jsou stálicí českého electropopu, v jejichž čele stojí nepřehlédnutelná Klára Vytisková. Na jaře oslavily pět let své existence a k výročí si nadělily novou desku nazvanou Tip for Grown Up Kids. Toxique v roce 2009 získali cenu Anděl za objev roku a nedávno se podíleli na kritikou velmi chválené desce Lenky Dusilové nazvané Baromantika.

thedomusic.com

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Úterý 17. 4. 2012
Vstup: 300 Kč / 350 Kč
Vystupují:
the dø /fr/fi + toxique
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika