Miss Kittin bude čarovat na květnové Flow

Miss Kittin bude čarovat na květnové Flow

03. 05. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po \"dubnové\" krásce z Ruska Nině Kraviz se v květnu na klubové noci Flow představí další headlinerka. V sobotu 12. 5. se v Roxy těšte na djane, producentku a divokou performerku z Paříže. Těšte se na Caroline Hervé aka Miss Kittin!
Charakterizovat francouzskou kočičí rebelku tvořící pod pseudonymem Miss Kittin je věc nelehká. Už od počátků své kariéry, které se datují do poloviny devadesátých let 20. století, se v její muzice mísí celá řada žánrů a stylů. Ostatně fakt, že, ještě než přičichla k elektronice, vyrůstala na Genesis, Supertramp, Milesi Davisovi, Pink Floyd nebo The Beatles, mluví sám za sebe.

Společně se svým dlouholetým produkčním partnerem známým coby The Hacker se díky trackům jako Frank Sinatra nebo 1982 (vyšly na jejich společném opusu First Album v roce 2001) stala na přelomu tisíciletí jedním ze zásadních jmen electroclashe.



Svázanost hudebními škatulkami ale Caroline nikdy nebrala moc vážně. Důležitý je pro ní především výsledný sound, což dokládají i její kolaborace se jmény jako Sven Väth, Felix Da Housecat, Steve Bug nebo Antonio Electric, stejně jako společné album s Golden Boyem Or (2002) i její sólový debut I Com (2004).

Podobně nesvázaný jako její hudební záběr je i Carolinin vokální projev pohybující se někde na pomezí klasického zpěvu, rapu a nespoutaného řevu. Jinými slovy - je to prostě svým způsobem punkerka, rozjívená pohádková víla a zároveň temná čarodějka, jež člověka uhrane jak svou vizáží, tak hudbou, kterou produkuje.

Samostatnou kapitolou je pak její přístup k DJingu jako takovému, pro nějž je charakteristický především skvělý výběr a jeho intuitivní přizpůsobení atmosféře party. Od Miss Kittin tak můžete čekat jak tvrdé techno, ravové klasiky, acid nebo věci vycházející z chicagského a detroitského soundu. "Miluju DJing, je to pravděpodobně ta nejlepší věc, kterou ve svém životě znám. Je to velká legrace a dělá mě to naprosto svobodnou," říká k tomu sama Miss Kittin.



Carolinino charisma a zajímavý hudební vkus je signifikantní ale samozřejmě i pro její vlastní produkci. Dokazuje to jak její druhé sólové album Batbox (2008) s peckami jako Kittin Is High, Grace nebo Wash"n"dry, tak druhé společné album s Hackerem s prozaickým názvem Two z roku 2009.

Dle informací z jejího webu by se navíc diskografie Miss Kittin měla letos rozrůst o další, zatím bezejmenné sólové album. Dá se tedy očekávat, že nějaká z novinek téhle hvězdné Francouzky by mohla zaznít i v sobotu 12. 5. na Flow v ROXY.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MISS KITTIN @ FLOW

Sobota 12. 5. 2012
Vstup: 200 Kč / 300 Kč
Vystupují:
Miss Kittin, Roman Rai, Fatty M, Matty B, Ondrej Psyla & Zjook, VJ: Pexi
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
FLOW, 12.5. Roxy
2 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika