Electronic Beats přiveze Lanu Del Rey

Electronic Beats přiveze Lanu Del Rey

28. 02. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mezinárodní hudební program Electronic Beats se po roce vrací do pražského Divadla Archa a to s velmi exkluzivním programem. Jeho organizátoři představí v České republice zcela poprvé jednu z nejcharizmatičtějších hudebních star současnosti Lanu Del Rey.
Její druhé studiové album s názvem Born to Die se stalo jedním z nejprodávanějších alb roku 2012, když se ho prodalo 2,8 miliónu kusů. Kromě Lany Del Ray pódium rozezní ještě indie-rocková formace Roosevelt kombinující chill wave, italo disco a pop, která aktuálně hýbe německou hudební scénou. Třetím potvrzeným interpretem je švédská zpěvačka Karin Park se zálibou v potemnělém elektronickém soundu s prvky industriálu a gotiky, držitelka dvou prestižních ocenění Norwegian Grammy. Electronic Beats zahajuje předprodej a odehraje se v sobotu 13. dubna od 21 hodin v Divadle Archa v Praze.

lana del rey
 
Festival Electronic Beats se v České republice odehrává každoročně od roku 2006, kdy odstartoval sérii hudebních vystoupení v pražském Veletržním paláci koncertem The Prodigy, poté následovala například vystoupení kapel Underworld nebo The Orb. Později se tento mezinárodní hudební program prezentoval v klubovém prostředí Lucerna Music Baru, až předloni poprvé zavítal do Divadla Archa. Kromě koncertů předních současných kapel a hudebních projektů se organizátoři projektu konaného napříč Evropou už od roku 2000 soustředí na dokonalé vizuální projekce provázející vystoupení jednotlivých interpretů. Letošní program opět nabízí doslova „créme de la créme“ těch nejaktuálnějších světových hudebních interpretů.
 
Lana Del Rey začala svou kariéru již v osmnácti letech vystupováním v newyorských klubech, její fenomenální úspěch odstartoval debutový singl Video Games z roku 2011, jehož video na YouTube zhlédlo více než 20 milionů diváků. Své první album vydala ještě jako neznámá Lizzy Grant, její druhé studiové album Born to Die se pak stalo jedním z nejprodávanějších alb minulého roku. Skladby jako Blue Jeans, National Anthem, Born to Die či Summertime Sadness bořily žebříčky světových hitparád a dodnes zní éterem snad všech rádií. Její aktuální album Paradise masovou oblibu této zpěvačky, jež je doslova ztělesněním americké popkultury, jen potvrzuje. Lana Del Rey si libuje ve filmové náladě skladeb s nádechem dramatičnosti a vypjatosti, tuto melancholickou náladu ještě podtrhují výtvarně dokonale propracované videoklipy. Sama sebe Lana charakterizuje jako „gangsterská Nancy Sinatra“.
 
Roosevelt svým sofistikovaným mixem chill waveu, melodického italo disca a popu potěší jak fanoušky elektroniky, tak pop music – jedním z jeho „objevitelů“ byl sám Joe Goddard z kapely Hot Chip. Se svou debutovou skladbou Sea se stal Roosevelt doslova zjevením a velkou nadějí hudební scény v Kolíně nad Rýnem. Svůj single vydá v září u labelu Greco-Roman a kromě toho se věnuje ještě Djingu v renomovaném kolínském klubu Total Confusion.
 
Křehká seveřanka Karin Park, jejíž hlasový rozsah sahá od popu po operu se na scéně objevila loni v září, kdy vydala kritiky velmi dobře přijaté EP Tiger Dreams. Náladová elektronika a temné refrény Karininých skladeb spolu s jejím okouzlujícím hlasem tvoří výbušnou hudební směs, severskou atmosféru jejích skladeb ještě podtrhuje její bratr David Park se svým vikingským vzhedem, který Karin doprovází coby bubeník. Výsledkem jsou syrové energické skladby, které v energizujícím živém podání od Karin Park posouvají hudební hranice zase o trochu dál.
 
Electronic Beats je rozmanitý mezinárodní hudební program společnosti Telekom, který zahrnuje nejrůznější mediální platformy a soustředí se na pořádání hudebních festivalů a klubových akcí napříč velkými evropskými městy. Všechny aktivity se protínají v rámci domovské stánky electronicbeats.net, jež zahrnuje veškeré Informace o umělcích a událostech spojených s Electronic Beats. Tato stránka nabízí také vlastní rádio a televizi se zaměřením na současnou hudbu. Součástí tohoto portfolia je velmi ceněný tištěný hudební časopis Electronic Beats a DVD magazín Slices, oba vycházejí čtvrtletně prostřednictvím vybraných distribučních kanálů. Vstupenky na letošní Electronic Beats jsou za 350 korun k dostání v předprodeji Ticketpra na  http://www.ticketpro.cz/jnp/hudba/tanecni-elektronicka-hudba/1036053-electronic-beats-2013.html a v Divadle Archa, na místě pak za 480 korun.
 
Více informací na:
www.electronicbeats.net
www.electronicbeats.net/electronic-beats-festival-prague-2013


Dodal: Klára Mixová, 4press
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC BEATS

Sobota 13. 4. 2013
Vstup: vyprodáno
Vystupují:
Lana del Rey, Roosevelt, Karin Park
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika