Rozhovor s ATB před Trancefusion

Rozhovor s ATB před Trancefusion

10. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již v sobotu se v Praze uskuteční dlouho očekávaná akce Trancefusion s podtitulem Ocean of Love s řadou světových hvězd taneční scény. Neoficiálním "headlinerem" party bude německý producent ATB.
Jaro už je za rohem, co jsi dělal během „zimního spánku“?  Co je u Tebe nového za posledních pár měsíců?
Zamrzl jsem :o) Ale teď vážně, letošní zimu jsem toho měl opravdu hodně. Kromě práce na svém novém albu jsem také připravoval další obrovský projekt - ATB IN CONCERT, se kterým letos poprvé pojedu na turné po Spojených státech. Samozřejmě chci nejdříve dokončit své nové album a pak ho teprve představit na turné po celém světě a oslavit ho s fanoušky.
 
Doslechli jsme se, že plánuješ vydání tohoto nového alba na druhou polovinu  letošního roku. Můžeš nám o něm říct něco bližšího?
Na albu jsem začal pracovat již na konci minulého roku. Ze začátku jsem hlavně sbíral nové nápady, hledal nové a zajímavé hlasy, dovybavoval si vybavení ve studiu atp. V tuto chvíli jsem již přibližně v polovině produkčních prací, což znamená, že některé skladby jsou po instrumentální stránce téměř hotové a u jiných ještě pracuji na aranžmá a zvuku. Dalším krokem pak bude nahrávání vokálů s umělci jako například…. Ale to už se brzy dozvíte.

atb
 
Nemohli jsme si nevšimnout, že mnozí umělci přináší do trancu v posledních letech nové vlivy (trouse, dubstep atd.) Jaký máš na to názor? Chtěl bys taky zkusit něco nového na svém dalším albu?
Myslím si, že je velmi důležité vždy být sám sebou a nenásledovat hudební trendy, i když je samozřejmě elektronická hudba velmi proměnlivý element, který nikdy nezůstává v klidu. Určitě si všímám i vývoje na poli EDM, ale všeobecně se snažím o vlastní pojetí hudby, experimentuji s různými nástroji, zvuky, vokály a také i s hudebními styly a je jedno, jestli jsou zrovna „in“, nebo ne. Myslím si, že je velmi důležité neustále rozvíjet svůj sound a nezabřednout do jedné škatulky. Na každém novém albu chci lidem představit něco nového a domnívám se, že to mají lidé rádi a respektují tento vývoj ATB nezávisle na současných trendech.
 
Za svou kariéru jsi již vyprodukoval pěknou řádku skladeb, poslechneš si některé své věci nebo i třeba alba? Máš nějakou skladbu, na kterou jsi opravdu mimořádně hrdý (mimo Ectasy.. :-) )? Pokud ano, kterou a proč?
Ano, občas si poslechnu některé své starší skladby a jsem na ně samozřejmě velmi hrdý. V každé z nich jsem nechal kus sebe a všechny mají svůj příběh, který jsem s lidmi sdílel. Ale nemám vyloženě nějakého favorita. To, jakou skladbu si chci poslechnout, spíš závisí na mých pocitech a náladě.
 
Vystupoval si ve spoustě zemí na celém světě. Jsou velké rozdíly mezi jednotlivými publiky v různých zemích?
To si nemyslím. Trance je natolik univerzální jazyk, že ho můžeš použít ke komunikaci s lidmi po celém světě a všichni mu budou rozumět stejně. Žádný jiný styl člověku neumožňuje sblížit se s lidmi tak hluboko. Nezáleží na tom, kde na světě zrovna jste, lidé poslouchají trance a milují kombinaci tanečních beatů a melodických hudebních prvků.
Pokaždé, když hraju své sety tak cítím emoce, které trance vysílá a také to, jak to  dojímá lidi a mne samotného. Hned od začátku lze cítit, že je ve vzduchu něco magického a lidem nezbývá nic jiného než slavit, tancovat a bavit se. Tahle hudba je mým přímým spojením se světem.
 
Máš nějakou veselou nebo zajímavou historku z nějakého ze svých vystoupeních, která Ti utkvěla v paměti?
Co se stane na turné, zůstane na turné.
 
Je na djingu nebo produkci něco, bez čeho by ses v klidu obešel?
Cestování. Člověk ztratí tolik času vysedáváním na letišti, čekáním na svůj let a letem samotným.
 
Máš nějaké nesplněné sny ve svém životě či kariéře, které by sis ještě rád splnil?
Ani ne. Můj největší sen se mi již splnil, protože každý den dělám to, co opravdu miluju. Jsem opravdu vděčný za to, že můžu skládat hudbu a předávat ji lidem na celém světě. Tohle je mým hlavním impulzem pro to, co dělám každý den.
 
Čeští fanoušci se už nemůžou dočkat, až jim zahraješ tento víkend na Trancefusion „Ocean of Love, měl bys pro ně nějaký vzkaz?
Měli byste být co nejvíc připravení a odpočatí, protože budete potřebovat všechny své síly na tanec a oslavu. Jsem přesvědčený o tom, že Trancefusion bude úžasná párty, na kterou nezapomenete.

http://www.trancefusion.cz
 
 
 
TRANCEFUSION – ta správná transfúze do žil české taneční scény! Po této noci budete jako znovuzrození.

Dodal: Zdeněk Masopust, Decadance, Trancefusion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANCEFUSION – OCEAN OF LOVE

Sobota 13. 4. 2013
Vstup: prvních 500 ks - 850 Kč, pak 990 Kč, 1090 Kč, 1190 Kč na místě
Vystupují:
RICHARD DURAND SIMON PATTERSON ARNEJ SHOGUN TALLA 2XLC OMNIA A.S.Y.S. DAVE SCHIEMANN HEATBEAT JOSH GALLAHAN ATB ORGAN DONORS ORJAN NIELSEN ANDREW RAYEL SARAH HOWELLS JULIE THOMPSON NIFRA, THOMAS COASTLINE, RE-ORDER, SPARK7, N-RICO, DUSK NICLAS
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika