Prago Union pokřtí desku v Lucerna Music Baru

Prago Union pokřtí desku v Lucerna Music Baru

27. 09. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Oblíbená dvojčlenná rapová kapela Prago Union letos vydala očekávanou desku Vážná hudba. Pokřtí jí 14. listopadu v pražském Lucerna Music Baru a my vám nyní přinášíme shrnutí aktuálního dění okolo Kato a Maro.
HOSTUJE MC ADAM SVATOŠ
Že je DJ Fatte jedním z nejplodnějších producentů na domácí scéně, to se ví už roky. Počtu jeho vyprodukovaných a vydaných bubnů tu může konkurovat asi jen další producent s DJ před jménem. Wich. A to není náhoda. Koncem Srpna vydal nápady překypující DJ Fatte pod TyNikdy další sólo desku - Soundtrack, tentokrát za asistence domácích rapperů. A k jedné hostovačce dokázal namotivovat i Kata. Ten je sice dlouhá léta bezkonkurenčním vládcem v ringu lyrickém, ale že by chrlil, to tedy nechrlí. A že by dělal s kde kým, to tedy Kato nedělá. „Než dělat hit, lepší nedělat nic.“ A přesně o tom je tedy jejich společná skladba “Bez debat“. A že je to téma celkem osobní snad dokresluje i to, že si v ní Kato říká tak, jak mu říká máma s tátou – MC Adam Svatoš. „Pojďme si o tom pomlčet“.
 

PRAGO HITPARÁDY (NE)DRTÍ
Ten vztah je dlouhodobý. A vyrovnaný. Oboustraně. Prago Union hitparády nedrtí. A stejně tak hitparády nedrtí Prago Union. Přesto se tu a tam potkají. Toho času ve Velké sedmě – domácí hitparádě Rádia 1, kde svrchovaně vládnoucí skladbu “Klobouk dolu“ vystřídala píseň “Ona mi, tsunami“. Toho času v hitparádě pátým týdnem, aktuálně opět na zlatém trůnu pozice číslo 1. Prago se ale překvapivě objevili i v hitparádě Kiss Rádia Publikum, kde úspěšně bodoval vztahový kousek, okořeněný špetkou kulinářské metafory – “Recept“.

http://www.radio1.cz/hitparada/?chart=1

ZA CO? NO PŘECE ZA VRŠOVICE
Od „rámů oken Vršovic“ ve skladbě “Hnědá“ po vlastně celou “1/4 na prd“ jsou Vršovice poměrně často tím místem a kulisou, kde se odehrávají Katovi příběhy „každodenní poezie“. Vztah k nim má možná trošku zvláštní, ale že to tam má svým způsobem rád, když „městem proplouvá, jen tak sám, ať je zima nebo teplo“, to je snad ze všech těch odkazů jasné. A když uzraje čas, dát to najevo, postaví se tomu Prago Pyčo, tedy Kato a Maro čelem. Důkazem budiž třeba jejich účast na pouličním happeningu Zažít město jinak pod taktovkou party Start Vršovice v Proluce na ulici Krymská. Místní domorodce i naplaveninu hodina rapu pobavila, někteří z nich by na ní asi do klubu nešli, ale tady to zcenili. A domácí čtvrti byl vzdán hold, jak se patří. Všechno je U ÍÍÍ.

VÁŽNÁ LUCERNA
Opakování, matka sklerózy. Prago Union a Lucerna Music Bar je prostě to kombo, co už za poslední 4 roky tak nějak patří k sobě. A dokud neomrzí, tak k sobě patřit bude. Zatím neomrzelo. Kdy bude další pokračování seriálu o zážitku? Ve čtvrtek 14.11. Záminka? Křest desky Vážná hudba. A tak to je snad zase celkem dobrá záminka a důvod, proč si vyrazit na Vážný BOOMBOX, ne? Oslavit s partou desku, na kterou pisálci píšou a pěvci pějou ódy? Může bejt? Tak se vidíme, bude Řáholec.

ŠAMPIONI TĚŽKÉ VÁHY
Jak nekonečný boogie jede živá kapela Champion Sound a dělá jméno a čest jak Prago Union, tak sama sobě. Pokud jde o hraní na bboy eventech, je to možná těžko k uvěření, ale za necelé 3 roky své existence už v tomhle ohledu nemají CHS v Evropě konkurenci. Za necelý měsíc je čeká světové finále akce Battle Of The Year, jenž tuhle část jejich tvorby pomyslně korunuje. Nejprestižnější bboy event na světě. 24 let tradice. Češi se na ní dostali jednou jedinkrát, když postavili jakýsi „národní tým“ a další CZ stopu tam zanechá až letos Champion Sound – jak na warm upu, tak svým showcasem v rámci samotného finále v sobotu 19.10. ve Volkswagen Halle v německém Braunschweigu, kde bude sedět a na hlavě se točit nějakých 10.000 bboys.

A že živé hraní není to jediné, co by Žampyjoni zvládli, nebo kam by sahali jejich ambice, dokazuje i jejich další plánovaný release. Heavy Weight Tape. O co jde? Proč tape? Jde o mixtape. Tape, protože opravdu tape. 90 minut čistý špíny bboy funku na nejčistším špinavým médiu – na kazetě. Strana A – fejmový breaky, jak je hraje Champion Sound. Strana B čistý jamy, jak vylezly tady a teď, když je ve zkušebně kapela nahrávala. Minulý čas proto, že muzika už je nahraná. Zbývá vše zeditovat, smíchat, zmásterovat a nahrát na kazety. Kapele totiž nejde si ulehčit nějakým automatizovaným instatním procesem. Ty kazety nahrajou sami doma v reálném čase, stejně jako nahráli muziku na nich. A kdo nebude chtít mít doma svůj kousek „realness“, bude si moci Champion Sound – Heavy Weight Tape zdarma stáhnout ze stránek www.championsound.cz

RADIMO VYPRODUKOVAL LP LONDÝNSKÉ ZPĚVAČCE MADAME PEPPER
Další mýtus padá s deskou Drummond, kterou pro Londýnskou zpěvačku Madame Pepper kompletně vyprodukoval Radimo, kapelník živého ansáblu Prago Union - Champion Sound. Až doteď se tu a tam objevila škarohlídská hláška „Champion Sound akorát hraje naživo cizí muziku, žádnou svojí nemá.“ Špatný zprávy, zmrdi  Má. A jestli beat skladby “Kdo z koho“ z posledního LP Prago Union alá El Boogie Man měl být náznakem, album Madame Pepper – Drummond budiž definitivou. Pro Radima jde ale o mnohem víc, než o nějaké dokazování čehokoliv komukoliv. Je to jeho životní projekt. Projekt, jehož nekonečná dráha se po pěti letech konečně mění v uzavřený kruh. S Madame Pepper se setkali v Londýně v roce 2008 a bylo to vskutku osudové setkání. Vznikla z něj světová deska, kterou je těžké chytit do pasti žánrových krabiček. Poslechněte ukázky, přesvědčte se sami a třeba se budete chtít na tomhle projektu i podílet. Skrze portál HitHit.cz budete moci finančně podpořit vydání desky, natočené v Londýně a smíchané a zmástrované Tomášem Sochůrkem v kultovním Studiu Jižák v Praze, ve fyzické podobě.

Dodal: Affro/Boombox.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PRAGO UNION - KŘEST CD VÁŽNÁ HUDBA

Čtvrtek 14. 11. 2013
Vstup: 200 - 250 Kč
Vystupují:
PRAGO UNION + LIVĚ BAND + hosté
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika