Prago Union vyprodali Lucerna Music Bar

Prago Union vyprodali Lucerna Music Bar

17. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pokud na zdi visí v kalendáři Listopad, můžete si už třetím rokem kroužkovat čtvrtek okolo půlky poslepu. To totiž hrajou Prago Union v Lucerna Music Baru a chystá se Řáholec. Hráli tam i letos 14.11. a křtili tam svou čtvrtou desku Vážná Hudba.
I po všem tom, co mají na kontě, to byl důležitý moment a zkouška. Lakmusový papírek „jak to s těma Prago a zájmem o ně vlastně aktuálně je“. Žádný fesťák a možnost se „schovat“ za někoho jiného v programu. Žádná protekce. The real deal. Tak jo, pojďme do toho. Žádný varieté. Žádný hosti. Žádný úhybný manévry a opičárny. Jen Prago Union a Champion Sound a uvidíme. Viděli jsme. Vyprodáno. Ne „celkem plno“. Vyprodáno. Ne rozdáno. Vyprodáno. Ne nekonečnej guestlist, kde byl každej i jeho bába, jen ať to vypadá. VY PRO DÁNO. 1.100 lidí a před klubem fronta dalších, kterým zůstali oči pro pláč a prachy leda na vějíř, kterým se mohli ovívat. Víc už se jich totiž dovnitř nevešlo.

PRago Union
Podívejte se na fotky z Prago Union.

Jestli měl tedy někdo pocit, že „ta první Lucerna, to bylo štěstíčko začátečníka a hype, co už se vám nikdy nepovede“, máme pro něj špatnou zprávu. Povede. A nejde o žádnej bublinovej hype. Prago maj štěstí – na svoje fanoušky. Ale jak říká Kato: „štěstí není náhoda“. Prago šlape – koncertní motor v podobě živé kapely Champion Sound z nich dělá vyladěný organický šestiválec se zvukovým servisem alá Tomáš Sochůrek z legendary Studia Jižák. Prago sedí – novej bubeník Gury je oficiálně potvrzen ohněm kritického domácího hřiště. Prago ladí – ze zvuku v LMB byly v zóně i zkušený harcovníci a parťáci ve zbrani od Tomáše Konůpky po Martu Minárika. Prago jede a stává se chodícím důkazem, že když má muzika to hlavní – tedy co říct, nemůže se omrzet ani vyprchat.

VINYL DRUMMOND ALÁ MADAME PEPPER & RADIMO SE POVEDL NA 107%
Dobrá věc se podařila. Životní projekt Radima, kapelníka Champion Sound - živého ansáblu Prago Union, tedy album Drummond s londýnskou zpěvačkou Madame Pepper opravdu vyjde i na krásném barevném vinylu s parádním dizajnovým obalem alá Zerwox. Ač se crowd fundingová kampaň na serveru HitHit.com chvíli zdála jako ztracený pokus, finále byl jeden velký happy end. Za poslední týden se díky ní povedlo shromáždit více jak 50.000 Kč, cílovou částku 70.000 se podařilo ještě o více jak Masaryka přešvihnout! Další kousek, kterým můžeš rozšířit domácí sbírku asfaltu je tedy na cestě a do Vánoc by měl být k mání ve tvém oblíbeném vinyl shopu. Madame Pepper a Radimo pak snad budou mít i příležitost předvést se po Hip Hop Kempu i na dalších českých pódiích. Kde je vůle, je i cesta.

https://www.hithit.com/cs/project/263/madame-pepper-drummond

ODLOŽENÉ CHLEBÍČKY ŠMAKUJOU
Bonusové CD Odložené chlebíčky, které Prago Union připravili pro svoje fanoušky na křest svojí aktuální řadovky Vážná Hudba, přišlo k chuti. Ukázalo i, že kombinaci Prago Union + Madame Pepper sice načal Radimo, ale že ani tam tahle družba končit nemusí. Kata nadchla muzika desky Drummond už v živém provedení na Hip Hop Kempu a teď vzal to nadšení ssebou do studia Strojovna a spojil přepracované téma svého textu “Bez debat“ s muzikou pecky “Drifting Away“. Výsledek se jmenuje “Bez debat 2 (Drifting Away)“, najdete ho jako titulní skladbu CD Odložené chlebíčky. Zaslechnout ale skladbu můžete i z rádiového éteru. Minimálně v Praze a okolí jí poctivě hraje Rádio 1. Tak poctivě, že první týden po nasazení do domácí hitparády Rádia 1 – Velká Sedma skočila skladba “Bez debat 2 (Drifting Away)“ hnedle na druhé místo! Některé odložené chlebíčky nemusí být nutně nepovedená, okoralá věc, kterou už nikdo nebude :)
 


KDYBY 12 TISÍC ŽAMPYJONŮ
Tak se to povedlo. Champion Sound sedí oficiálně na vrcholu bboy světa a je mu tam dobře. Po zásadních tanečních akcích světového formátu jako je The Notorious IBE v Holandsku, kam jezdí 10.000 lidí. Po Juste Debout v Paříži, kde posílá mexickou vlnu halou Bercy 16.000 párů rukou přišla 19.Října 2013 i ta hlavní akce všech akcí. Battle Of The Year. Na scéně je navíc na závěr jejich „patnácti minut slávy“ doprovodil Torch. Chodící ikona evropského i světového hiphopu. Jeden ze zakladatelů německé scény jim vystřihl takovýhle respekt. A Champion Sound se z toho neposral. Což když na vás kouká 12.000 párů těch nejkritičtějších očí v oboru. Už unavených celodenním čekání. Když nějaká kapela z Čech je to poslední, co zdrží program před velkým finálovým battlem. A když tohle prominentní místo v programu celého večera dokáže Champion Sound proměnit v triumfální úspěch. Tak to už je co říct. Asi ty kluci prostě něco dělají dobře.

A bez ohledu na rýsující se pozvánky na další monstrózní akce olbřímích rozměrů doma i v zahraničí tahle parta Radimo, Watcha, Gury, Mrak a Miki dokazuje, že stojí stále nohama na zemi a na nějakém ego tripu si rozhodně neulítla. Se stejnou vervou a se srdcem na tanečním parketě se totiž vrhla o chvíli později třeba i na komunitní mejdan v Polsku – Fresh Moves # 3 a dobré jméno si tak nadále dělá nejen muzikou, ale i svým Rychlošípácky správňáckým přístupem. 100 nebo 10.000 lidí, Žampyjon je vždycky uvaří všechny.
 


KONCERTNÍ SÁGA PRAGO UNION POKRAČUJE
Prago hrajou dál. Prago jedou dál. Je to úplná sága, hraje tam i ságo, znáš to? Kompletní a neustále aktualizovaný seznam aktuálně potvrzených koncertů najdeš vždy na webu PU:

http://www.pragounion.cz/koncerty/

Dodal: Affro/Boombox.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PRAGO UNION - KŘEST CD VÁŽNÁ HUDBA

Čtvrtek 14. 11. 2013
Vstup: 200 - 250 Kč
Vystupují:
PRAGO UNION + LIVĚ BAND + hosté
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika