Druhý týden Festivalu Spectaculare

Druhý týden Festivalu Spectaculare

27. 01. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Festival Spectaculare, který propojuje elektronickou a experimentální hudbu, tanec, pohybové divadlo s multimédii, projekcemi nebo vizuálním uměním, nabídne ve svém druhém týdnu od 27. do 31. ledna nabitý program čtyř koncertů a jednoho tanečního představení s živou hudbou.
Hned v pondělí 27. ledna v Centru současného umění DOX „postaví“ své kytarové stěny rakouský hudebník Fennesz za doprovodu VJe Jona Wozencrofta, grafika a zakladatele labelu Touch. V druhé části večera se představí trio Marsena Julese z Německa, který za doprovodu VJe Anderse Weberga propojí atmosférickou elektroniku s klavírem a houslemi.

Fennesz

O den později na stejném místě vystoupí americký ambientní hudebník a producent Brock Van Wey známější pod jménem bvdub. Druhým hostem bude další americký skladatel Rafael Anton Irisarri, milovník českého surrealisty Jana Švankmajera, který se pohybuje na hranicích mezi ambientem, elektronickou a moderní vážnou hudbou. Využívá efekty zpoždění a reverbu, jeho melodie se noří do abstraktní atmosféry na hraně snu a reality. Jako VJs je projekcemi doprovodí Dan Gregor a Dušan Urbanec.

bvdub

29. ledna se ve Studiu Hrdinů - Veletržním paláci spojí oceňovaný český soubor fyzického divadla Tantehorse Miřenky Čechové a Andrey Miltnerové s kultovní dark-jazzovou německou formací Bohren & Der Club of Gore. Vůbec poprvé budou mít čeští diváci příležitost vidět nejnovější představení Faith ve speciálním uvedení s živou hudbou.

Největším lákadlem Festivalu Spectaculare se stane 30. ledna v Paláci Akropolis britský elektronický kouzelník Jon Hopkins, který se se svým albem Immunity ucházel o výroční cenu Mercury Prize. V rámci večera ho doplní aktuální objev elektronické scény - švýcarský hudebník Frederic Robinson míchající vlivy drum'n'bassu se soudobou vážnou hudbou.

Přehlídku zakončí 31. ledna opět v Paláci Akropolis dvojkoncert talentovaného klavíristy a skladatele z Berlína, Nilse Frahma, a vystoupení německého klavíristy Hauschky, který si jako hosta přiveze finského perkusionistu Samuli Kosminena, známého mimo jiné ze spolupráce s Kronos Quartetem.

Vstupenky jsou v předprodeji v cenách od 250 do 450 Kč v Paláci Akropolis (večery 27. – 31. ledna) a v síti Ticketpro (na všechny hlavní akce). V den akce budou k dostání také v Centru současného umění DOX a ve Studiu Hrdinů. Zájemci si mohou pořídit i zvýhodněnou permanentku na pět hlavních večerů od 27. do 31. ledna. Festival Spectaculare pořádá Art Frame Palác Akropolis a navazuje jím na úspěšnou koncertní sérii Music Infinity.

Více informací: www.spectaculare.cz a facebook.com/festivalspectaculare

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPECTACULARE FESTIVAL

Čtvrtek 30. 1. 2014
Vstup: 350 - 450 Kč
Vystupují:
Jon Hopkins, Frderic Robinson
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika