Podzimní EuroConnections a Femme Fatale v Akropoli

Podzimní EuroConnections a Femme Fatale v Akropoli

27. 06. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po letních prázdninách nás čekají v Paláci Akropolis hudební skvosty. Těšit se můžete na Ukulele Orchestra of Great Britain, Warpaint, First Aid Kit  nebo Einar Stray Orchestra. 25. září  budou EuroConnections s Einar Stray.
Einar Stray - velký objev severského nezávislého popu a fanoušek Sufjana Stevense nebo The Bright Eyes skládá písničky pojaté jako kapesní post-rockové eposy stojící na uhrančivých náladách i silných melodiích a v Praze představí svoje nové album Politricks. Einar Stray Orchestra  doplní v programu večera pražský kvintet Thoola míchající alternativní rock a folk.
 

Na severské hudební objevy je poslední roky spolehnutí, málokdo ale dokázal udělat takovou díru do světa jako švédské sesterské duo First Aid Kit. Jejich étericky odzbrojující folk-pop navazující na dřevní americkou hudbu i tradici severského písničkářství slaví úspěchy v žebříčcích i u kritiky a sestry sbírají hudební ceny i obdivovatele z řad slavných hudebníků. 2. října se kapela původem ze Stockholmu konečně představí i v Praze. Duo, které navazuje na odkaz Joanny Newsom nebo Fleet Foxes, přiveze do Paláce Akropolis své nové album Stay Gold v rámci projektu Femme Fatale.

Hudební nástroj ukulele se zrodil na konci 19. století na Havaji a je proto nejčastěji spojován s tichomořskou exotikou. Co se ale stane, když tuto "bonsaj kytaru " vezme do ruky skupina britských virtuózů a začne na ně hrát klasiku, punk nebo melodie ze spaghetti westernů? Výsledkem nemůže být nic jiného než báječný koncertní zážitek, který překračuje hranice historických epoch či zavedených žánrů a konfrontuje posluchače s jejich představou kýče či "dobrého vkusu". To všechno slibuje první pražská návštěva souboru The Ukulele Orchestra of Great Britain 29. 10.

Prvotřídní kytarovka s osobitou dívčí poetikou, to je americká kapela Warpaint. Od prvního EP z roku 2008 je provázela pověst velkého objevu, kterou potvrdily na dvojici velmi dobře přijatých alb The Fool a Warpaint. Jejich emocemi prošpikované písničky obalené v neobvyklé éterické atmosféře odkazují k post-punku konce sedmdesátých let a kapela bývá často srovnávána s Cocteau Twins či Siouxsie and the Banshees. Nová deska navíc čerpá z nálady bristolského trip hopu. Aktuální hvězdy nezávislé scény dorazí do Prahy 20. listopadu v rámci projektu Femme Fatale.

Více informací na: http://palacakropolis.cz/

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS: EINAR STRAY ORCHESTRA

Čtvrtek 25. 9. 2014
Vstup: 260 - 290 Kč v předprodeji
Vystupují:
EINAR STRAY ORCHESTRA (NO), THOOLA (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika