Karmon v rozhovoru před páteční Follow The Rabbit

Karmon v rozhovoru před páteční Follow The Rabbit

13. 05. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tento pátek má do Prahy na party Follow The Rabbit v klubu Magnum namířeno holandský producent a Dj Karmon. Pokud se chcete dozvědět třeba to, jaké to je být členem světoznámého labelu DIYNAMIC v čele se Solomunem, jehož součástí jsou i například Adriatique, H.O.S.H. či David August, nebo jak dlouho trvalo složit jeho megahit Wowshit, tak si rozhodně neváhejte přečíst tento rozhovor.
Ahoj, jsme moc rádi, že tě uslyšíme tady v Praze. Hrát tu budeš hrát poprvé. Byl jsi tady už někdy předtím?
Ano, tohle skutečně bude moje první návštěva České republiky.

Řekni nám vůbec detaily tvého začátku... Víme, že jsi se k elektronické hudbě dostal skrz tvého bratra. Jak jsi se dostal k hudbě, kterou děláš dnes? Co tě ovlivnilo?
Vliv na to mělo více věcí. Je to jako proces. Tvůj zvuk se vždy během let vyvíjí. Někdy jdeš jedním směrem a někdy zase jiným. Dost záleží na tvém aktuálním rozpoložení. Pro představu, můj sound dva roky zpátky byl takový pomalý a funky, nyní je více rovný. Určitě taky záleží na hudebním publiku. Hudební žánry se vyvíjí každým rokem a aby jsi si to udělal pro publikum zajímavější, tak se podle mě taky musíš vyvíjet.

KARMON

Na Beatportu se tvůj první track objevil v roce 2012. Ještě v tom samém roce jsi se stal členem Diynamic. Jak se ti to povedlo?
Myslím, že to byla ta správná hudba ve správný čas. Předtím jsem měl období bez hudby. Když začínáš svěží, bez jakéhokoliv omezení dokážeš vymyslet zajímavé zvuky. Nemáš žádné bariéry, kdy musíš myslet takzvaně “in the box” a další taková pravidla, která pak aplikuješ. Samozřejmě bylo opravdu skvělé, že se má hudba dostala až k Diynamic a odstartovala naši spolupráci.

Wowshit je zatím asi tvým nejúspěšnějším trackem se skvělou letní atmosférou. Jak dlouho jsi na něm pracoval?
Mám zkušenost, že nejlepší tracky vznikají jen pár hodin. Wowshit byl jedním z nich. Trvalo asi tři nebo čtyři hodiny jej dodělat. Někdy tohle zažiješ; vše do sebe prostě zapadá a funguje to.
 

Máš za sebou už také několik výborných tracků vydaných ve spolupráci s jinými producenty. Například nás hodně baví tvá práce s NTFO. Jak se ti s nimi spolupracuje?
Znám kluky z NTFO už delší dobu. Mám pocit, že už to je 6 let co jsme se poprvé spojili. Vždy je s nimi ve studiu perfektní atmosféra. Jsem perfekcionista a NTFO mají více přístup ve stylu „je to v pohodě, jdeme dál“. Tahle kombinace funguje velice dobře. Když najdeme správné zvuky, dokončit track je otázkou pár hodin. Naše EP „Composit“ bylo vytvořeno za 2 dny. Určitě očekávejte další spolupráci!
 


Většina producentů skládá v Logicu nebo Abletonu. Co preferuješ ty a kde bereš inspiraci?
Svou první tvorbu jsem dělal s Fast Tracker 2. Když se ohlídnu zpět tak to byl vtipný program. Poté jsem přešel k Reason 3 a dále k Reason 4. Následovalo několik let s Cubase. Když jsem začal používat počítače Apple, přesedlal jsem na Logic Pro a pracuji v něm stále.

Víme, že jsi strávil v zimě nějaký čas ve studiu. Kdy se můžeme těšit na nové releasy a o čem budou?
Tak tak, vzal jsem si volno pro sebe a také pro práci ve studiu. Mám věci, které jsou „připravené“, ale ještě nejsou hotové podle mých představ. Nicméně, v příštím období můžete čekat nějakou novou hudbu. Mám 2 remixy, jeden pro Benotomanův track „Beyond“, který vyšel 8. května na labelu Still vor Talent. Další bude vydán na amsterdamském labelu Subjekt.



V dnešní době, kdy je spousta možnosti, čím dál víc DJs používá laptop, ty hraješ výhradně z CD playerů. Jaký na to máš názor?
Pro mě není důležité z čeho hudba hraje, pokud to zní reálně. Z CD playerů hraji, protože s nimi můžu dělat přesně to, co potřebuji.

Když se podíváme na Diynamic, vidíme spoustu skvělých DJs, jejichž produkce je slyšet po celém světě. Navíc působíte jako skvělá parta přátel, navzájem se podporujících. Řekni nám něco blíž.
Být součástí Diynamicu je skutečně jako být součástí rodiny. Všichni kluci + Magdalena :) jsou opravdu skvělí a v pohodě. Například, na začátku Května jsme měli 3 denní turné Brazílie společně se Solomunem, H.O.S.H., Kollektiv Turmstrasse a Adriatique, který byl docela náročný. Být takhle spolu nám hodně pomáhalo při cestování, únavě a stresu. To má taky své hudební výhody. Dělíme se o naše znalosti v produkci, vzájemně si sdělujeme pocity a názory. Jsem velmi šťastný, že jsem součástí této rodiny.

Začíná sezona outdoorových festivalů. Z kterého bookingu máš letos největší radost? A máš nějaký oblíbený festival?
Samozřejmě máme náš Diynamic Festival v Amsterdamu, který bude super. Mám také radost, že 25. července budu poprvé hrát na Welcome To The Future, který je také poblíž Amsterdamu.



Žiješ poblíž Amsterdamu. Co by jsi nám doporučil navštívit za zajímavá místa a kluby?
Ve skutečnosti zas tak blízko Amsterdamu nebydlím. Je to cca 2 hodiny cesty autem. Často navštěvuji letiště Schiphol, ale město tak moc ne. Takže abych byl upřímný, nemám příliš přehled o aktuální scéně v Amsterdamu.

Děkujeme za rozhovor a těšíme se v pátek!

Adam Cloud, CODE
 


Odkaz na událost: https://www.facebook.com/events/395520873985888/

Dodal: Adam Kloud, Techno Animals
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FOLLOW THE RABBIT: KARMON

Pátek 15. 5. 2015
Vstup: 170 - 220 Kč
Vystupují:
KARMON, ADAM CLOUD, BIODAN, DEEP SMOKE, JB, NOT:US, FLESH, PETE WALK, PETER COSTA, SAJMON & JOSEPH KARI
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika