Forum Karlín bude svědkem jedinečného propojení SOČRu a Tata / Bojs

Forum Karlín bude svědkem jedinečného propojení SOČRu a Tata / Bojs

18. 11. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Symfonický orchestr Českého rozhlasu připravil pro své příznivce skutečně jedinečnou hudební lahůdku. V rámci objevování nových horizontů se SOČR večer 23. listopadu na pódiu pražského Fora Karlín propojí s legendární kapelou Tata / Bojs.
Návštěvníci s velkým předstihem beznadějně vyprodaného koncertu v premiéře uslyší originální aranže nejznámějších písní kapely z alb A/B, Futuretro nebo Kluci kde ste...? Hosty večera budou Klára Nemravová a uskupení Clarinet Factory, zazní premiéra živé produkce písně Kamarádky. To vše pod taktovkou dirigenta Tomáše Braunera.

Symfonický orchestr nabídne koncert v rámci řady N – Nové horizonty, která nabízí jedinečná hudební propojení, odvážné experimenty, humor a nadhled. Večer zazní v premiéře originální aranže nejznámějších písní kapely Tata/Bojs z alb Futuretro, Biorytmy, Nanoalbum, Kluci ke ste?, Ležatá osmička nebo A/B.

„Společný koncert SOČRu a kapely Tata / Bojs opět ukazuje, že náš orchestr se nebojí žádného hudebního experimentu. Věřím, že na koncertu Tata / Bojs si diváci užijí nejen skvělou hudbu, ale budou se především skvěle bavit,“ uvedl ředitel SOČRu Jakub Čížek.

Kapela Tata / Bojs se již v minulosti propojila s komorním uskupením Ahn Trio, spolupráce se symfonickým orchestrem je pro ni ale zcela novou zkušeností.

„Přiznám se, že když mi zavolal hudební dramaturg Radiožurnálu Petr Král s nabídkou spolupráce se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu v rámci jejich oslav devadesáti let výročí, byl jsem trochu zaskočen. I když na deskách často pracujeme s klasickými symfonickými nástroji, v tom živém pojetí jsme měli z takové spolupráce vždy trochu respekt a dost možná i strach. Historie říká, že ne vždy se podaří smysluplně a bez zbytečného patosu propojit rokenrolovou kapelu a velké symfonické těleso,“ uvedl Milan Cais z kapely Tata / Bojs.

Více o chystaném koncertu a rozhovor s kapelou Tata / Bojs naleznete zde http://www.rozhlas.cz/socr/aforumkarlin/_zprava/socr-uvadi-tata-bojs-aneb-nechte-oblek-doma--1598808.

Záznam této mimořádné hudební události vyjde na jaře 2017 u vydavatelství Supraphon.

Dodal: Lukáš Kadeřábek, SUPRAPHON a. s.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TATA / BOJS ANEB NECHTE OBLEK DOMA

Středa 23. 11. 2016
Vstup: vyprodáno
Vystupují:
SOČR uvádí: TATA / BOJS aneb nechte oblek doma
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika