Sensation White: Jak to bude s kouřením

Sensation White: Jak to bude s kouřením

15. 03. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (8)
A nejen na téma kouření v Sazka Aréně jsme si povídali s tiskovým mluvčím Sazka Arény, PhDr. Zdeňkem Zikmundem. Zajímá-li vás, zda si na bílé party zakouříte nebo ne, jak se budete moci pohybovat po Aréně, jak budou řešeny bary a zda si s sebou budete moci vzít  kompaktní fotoaparát.
sensation white

Ohledně organizačních záležitostí party Sensation White se už nepříliš nápadně mluvilo ještě před koncem minulého roku, ale stále máme pocit, že zbývá spousta nezodpovězených otázek a přitom se jedná o natolik zajímavé téma, kterému je potřeba věnovat mnohem více pozornosti.  V první části této mise jsme se vydali za tiskovým mluvčím společnosti Sazka, a.s., PhDr. Zdeňkem Zikmundem, který rovněž zastává funkci tiskového mluvčího Sazka Arény.

Zajímá-li někoho, proč jsme otázky kladli společnosti Sazka a ne pořadatelské agentuře United Music, odpověď je velmi jednoduchá. Zajímali nás totiž holá fakta a jasné odpovědi od subjektu, který má o dané problematice v aréně naprostý přehled a zároveň je schopný odpovídat zcela nezaujatě. Věřím, že jsme pro Vás získali zajímavé informace.


Dobrý den pane Zikmunde, rád bych Vám položil několik otázek týkající se taneční party Sensation White v Sazka Aréně. Pořadatelská agentura United Music ještě na podzim mluvila o tom, že se jí nejspíš podaří vyjednat s provozovatelem Arény podmínky ohledně kouření, které doposud v Sazka Aréně mozně nebyly. Zajima nás proto vyjádření z Vaší strany, zdali se bude moct v Sazka Aréně na party Sensation White kouřit? Případně jaká se nabízí alternativa?
O možnosti kouření nerozhoduje ani pořadatel akce ani aréna, ale zákon, který je u nás poměrně přísný. Pokud tedy s promotérem nenajdeme způsob, jak příslušným ustanovením zákona vyhovět, kouření bude zakázáno. Jako kuřák říkám - bohužel!

Jaké ustanovení zákona máte namysli? Na akcích podobnéhu druhu je kouření samozřejmostí, proto mě tedy zajímá, jakému konkrétnímu problému/zákonu musíte čelit?
1.)
Kouření zakazuje Zákon č. 379/2005 Sb. o opatřeních k ochraně před škodami způsobenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů, který byl přijat 19. srpna 2005 a vstoupil v platnost 1. 1. 2006.

2.) Tento zákon zakazuje kouření v "uzavřených zábavních prostorách, jako jsou kina, divadla, výstavní a koncertní síně, dále ve sportovních halách a prostorách, kde jsou pořádána pracovní jednání s výjimkou zvláštních, stavebně oddělených prostor ke kouření vyhrazených se zajištěným dostatečným větráním podle požadavků stanovených zvláštním právním předpisem".

3.) Mimochodem, kouření je zakázano i v Provozním řádu T-Mobile Arény (viz www.hcsparta.cz).

4.) Kouření na ploše a na tribunách akceptovat v žádném případě nemůžeme, za prvé kvůli zákonu a za druhé kvůli požárním a bezpečnostním předpisům. Jiné řešení záleží na tom, zda se v obvodovém prstenci podaří najít prostory, které by splňovaly příslušná ustanovení zákona. Zákaz kouření nás mrzí, protože jsme arénu stavěli jak pro kuřáky, tak pro nekuřáky. Nový zákon ovšem přístup ke kouření výrazně zpřísnil a zákony, ať už jsou jakékoli, musíme dodržovat. 

Jak to bude s "volným" pohybem lidí uvnitř arény? Kam všude budou mít návštěvníci s platnou vstupenkou přistup?
Všichni návštěvníci budou mít přístup na plochu, na obvodový prstenec a na tribuny v dolním podlaží. Klubové patro a patro skyboxů bude stejně jako při jiných pořádaných akcích přístupné stálým nájemcům. Nejvyšší podlaží arény bude uzavřeno, vstupenky do něj se vůbec neprodávají. 

pozn. redaktora: Do klubového patra se prodávájí vstupenky Deluxe a Golden (vstupenka Deluxe opravňuje pobytu v klubovém patře a se vstupenkou Golden budete moci využívat klubového patra i plochy). Vstupenky do skyboxů si mohou koupit pouze stálý nájemci Sazka Arény. Pokud by Vás zajímalo, co se skrývá pod vstupenky s názvem V.I.P. Deck, můžeme říct, že se bude jednat o přistavěné terasy nad bočními tribuny pro 20 lidí s vlastním  barem. Vstupenky se prodávají pouze skupinově.

Na takovýchto party, které byly doposud pouze v T-Mobile Aréně, je standardem, že jsou bary přímo na ploše. Bude tomu tak i v Sazka Aréne? 
Fastfoody a kavárny budou standardně rozmístěny v obvodobém prstenci arény. Podle jejich počtu a kapacity patříme k nejlépe vybaveným víceúčelovým stánkům na světě. O případném umístění občerstvovacích zařízení také na plochu s promotérem jednáme.

Jak to bude v tomto případě s malými kompaktními fotoaparáty? Rozhoduje o tom pořadatel party, nebo nebo provozovatel Arény?
O možnosti fotografování nerozhoduje při jednotlivých akcích aréna, ale vždy promotér. Od promotéra Sensation White jsme zatím příslušné instrukce neobdrželi. 

pozn. redaktora: Martin Kučera z pořádající agentury mi dodatečně potvrdil, že vstup s kompaktními fotoaparáty bude bez problémů akceptován.

Bude na této party cateringové služby poskytovat partner pořadatele, nebo provozovatel Sazka Areny? (či oba subjekty?)
Cateringové služby na obvodovodém prstenci, klubovém patře a ve skyboxech zajišťuje při všech pořádaných akcích aréna, resp. její dodavatelé. O zajištění cateringu na ploše se jedná. 

Pořadatelé a provozovatel arény mají v příštím týdnu další jednání ohledně problematiky kouření. V případě změny současného stavu vás budeme samozřejmě informovat.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SENSATION WHITE

Sobota 2. 6. 2007
Vstup: vstupenky Deluxe za 2980 Kč
Vystupují:
Armin van Buuren, Sander van Doorn, David Ghetta, Gabriel & Dresden, Michael Burian
Další informace
8 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
jan
19. 03. 2007 | 09:36:57
+0 | -0
to strickelucky: Kapacita je 15.000 lidi, takze budou hlidat jen polovinu, nez co pises :-) Ono jasne ze to nikdy neuhlidas... v kotli nema nikdo sanci te pristihnout,, spis to bude o tom, abys nekouril na hodne viditelnych mistech a nebo v prstenci... takhle nejak to vidim.

18. 03. 2007 | 21:15:07
+0 | -0
tak to je jasny ne. u vstupu bude napsano vykurte si posledni cigaretu a krabicku zahodte. :-)

18. 03. 2007 | 20:04:12
+0 | -0
Zajmá mě jak budou na takové akci hlídat cca 30 000 tis lidí zda kouří nebo ne!!!!Tohle jsem na Párty ještě neviděl....Odpoví mě někdo?

18. 03. 2007 | 12:08:19
+0 | -0
no nevím,jestli návštevníci takový luxusní akce přistoupí na to,že nebudou moci kouřit..myslím,že tam spousta lidí kvůli tomu nepojede!Už vidím,jak si lidi daj pivo a po cigaretě budou jen slintat..kuřáků je stále většina..bohužel.

17. 03. 2007 | 21:02:29
+0 | -0
2 DjDkD@ve: mno tim bych si nebyl az tak jistej :)))
DjDkD@ve
17. 03. 2007 | 01:08:22
+0 | -0
ZADNY KOURENI!!!!! KONECNE!!!!!

16. 03. 2007 | 21:24:22
+0 | -0
omg, uz vidim ty frajery z ochranky, nebo kdo bude mit na starosti hlidani tohodle chytryho zakazu, jak budou hledat nekoho uprostred masy tisicu lidi, jak tam nekde huli cigaro nebo speka, lol :D

16. 03. 2007 | 13:15:47
+0 | -0
To by mohla bejt velka sranda, kdyby se nakonec nesmelo kourit a jedinej alkohol v prostoru pro bezny navstevniky by bylo pivo:-) Tak tomu zatim bylo na vsech akcich na Sazce.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika