N.O.H.A.: Dive in Your Life v Čechách nevyšlo

N.O.H.A.: Dive in Your Life v Čechách nevyšlo

16. 05. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Nadnárodní formace N.O.H.A, která v minulém roce slavila úspěchy na říjnovém festivalu ‘electronic beats‘, vydává nové album Dive in Your Life a vyráží na ‘electronic beats club tour‘ po českých a moravských metropolích. Zeptali jsem se Phillipa Nohy, saxofonisty a zakládajícího člena Noise of Human Art.
Složení N.O.H.A. je vskutku národnostně pestré: zpěvačka Minerva Diaz Perez je Španělka, rapper Chevy z New Yorku, klávesista Jochen Eickenberg je Němec a ty původem z Prahy. Mohl bys vysvětlit, kde jste se potkali? Jak jste se dali dohromady?
Celá kapela vznikla v Kolíně nad Rýnem poté, co jsem se vrátil z Londýna. Vznikali jsme postupně, nejdříve instrumentálně. Pomohla nám, jak už to mezi hudebníky bývá, doporučení jiných kolegů. Pořádali jsme taky jam sessions, na kterých jsme se snažili vzájemně propojit.

n.o.h.a

Byl to záměr postavit multikulturní soubor, chtěli jste docílit “world music zvuku“?
Dát dohromady multikulturní soubor záměr určitě nebyl. Národnost pro nás žádnou roli nehraje. Důležité je mít stejnou hudební vizi, vnímat hudbu podobným způsobem. Domluvit se na tom, jak má nová N.O.H.A. znít, bylo to, na co jsme se zaměřili. Najít lidi, kteří to slyší podobně jako my.

Dive in Your LifeVaše čtvrtá deska Dive in Your Life zatím vyšla v zahraničí, vyjde i na nějaké české značce?
Pikantní je, že naše deska vyšla skoro na všech kontinentech, ale zrovna v Čechách bohužel zatím ne. Vzniklo nějaké nedorozumění mezi našim labelem Unique a českou značkou, na které mělo album vyjít. Věřím, že to dobře dopadne, zatím se tedy na tom pracuje.

Deska je různorodá - španělské písně, drum’n’bassový podklad nebo rappování. Kde a jak dlouho vznikala?
Je pravda, že Minerva na nové desce zpívá většinou španělsky. Je tam hodně drum’n‘bassových prvků smíchaných se španělským folklorem. Samozřejmě jsou tam i Chevyho rappové pasáže. Zárodek asi poloviny skladeb jsem napsal na chalupě u mých rodičů v Kacově. Tamní příroda je pro mě velká inspirace. Potom jsme to nahrávali v našem studiu v Kolíně. Myslím, že Dive in Your Life, je album, kde jsou skladby celé emocionální škály od těch veselých až po melancholické.

V minulém roce jste mimo jiné vystupovali i v rámci ‘electronic beats‘, letos vystoupíte dokonce ve třech českých městech. Budete vystupovat i jinde v Evropě?
Kromě ‘electronic beats club tour‘ v Čechách, budeme hrát také v Amsterodamu, Novém Sadu (Srbsko), na Sudoeste Festivalu v Portugalsku, v Norimberku na Brüecken Festivalu a v Almerii ve Španělsku. Kompletní koncertní údaje si můžou zájemci najít na našich stránkách www.planet-noha.com a na www.myspace.com/planetnoha.

Nežiješ v Čechách, přesto sleduješ českou hudební scénu, zaujaly tě nějaké projekty?
Českou hudební scénu sleduju hlavně prostřednictvím myspacu. V poslední době mě zaujaly projekty, které podle mě dělají svěží věci jako např.: BT´n´J, Le Pneumatiq, Dj Katcha. Nadchlo mě i seskupení Shadowbox.

Mimochodem, co říkáš na Myspace.com?
Je to neuvěřitelné, co se tam dá všechno najít. Myspace je přesně to, co undergroundové seskupení potřebují!!!

Hudební ukázky skupiny N.O.H.A.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC BEATS

Čtvrtek 24. 5. 2007
Vstup: Předprodej 240 Kč
Vystupují:
N.O.H.A., Josef Sedloň, Ohm Square, Bassline Smith, Katcha,
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

19. 10. 2007 | 01:30:46
+0 | -0
N.O.H.A mě okouzlila teprve nedávno a byla to láska na první ... poslech. :)
SOUTĚŽTE
Oblečení electronic beats
Trička, mikiny, bundy, pásky, kraťasy a další
Soutěž o mobilní telefon
1x Sony Ericsson W300
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika