Čím překvapí nadcházející Bassinfection?

Čím překvapí nadcházející Bassinfection?

26. 09. 2007  |  Autor: Fnop  |  Komentáře (0)
Všudypřítomné plakáty první podzimní Bassinfection dávají na vědomí, že máme svoje tělesné schránky pomalu začít připravovat na pořádný tělocvik. Bassinfection mění svoji původní tvář, přesouvá se do jiných míst a tentokrát připravila díl vhodný i pro ty největší fajnšmekry.
Od r. 2001, kdy se uskutečnil první díl téhle party, proběhlo 17 „infekcí“, které se nás průběžně zabíjely šílenými rytmy, basovými linkami a atmosférou. Bassinfection byla vždycky party poněkud jiného rázu, protože se soustředila i na reggae a dub a získala si tak mnohem rozličnější publikum oproti ostatním akcím, kde je headlinerem dnb producent. Proto věřím, že i přes přesun z brněnské Flédy do menšího Faválu tahle pařba nijak neutrpí na kvalitě a nebudu tak sama, kdo její návštěvu chápe (i vzhledem k nabitému programu) jako naprostou samozřejmost.

Pořadatelé si na nás vymysleli vskutku pořádný diktát. 5.10. jako headliner vystoupí ruský dj a producent Paul B u nás známý hlavně díky svým promyšleným Nuborn mixům. Jeho zlomeniny se sypou neúnavně a rozpohybovávají každou buňku lidských těl, Paul B není pravověrný drsňák a vrah s motorovou pilou, má ale švih a rozhodně ho nemůžeme pokládat za nějakou citlivku. Jeho tracky se třesou a skáčou, ale nikdy nesklouznou do ošuntělého a levného jump-upu, zachovají si pořádně probasovaný ráz. Klasický jump-up skáče jak cvičená opička, tracky Paula B pulsují spíš jako neovládnuté zbíječky. V Nuborn mixech lze často zaslechnout flák, který ani nikde nevyšel, proto jsou tyhle sety vyloženým luxusem a skvělým vybavením a poslech.

Sám Paul B je nejen skvělým djem, ale i čilým producentem. Společně s kolegou STA vydával na labelu DSCI 4 (Step 2 Zero- zmíněná zbíječka okořeněná vynikající gradací, mírně psychotická zpočátku napoplá pecka Gush, která však svým tankem vzápětí zabije všechny, kdo vydrželi poslouchat, Paulova Solar Unreal, která bez ptaní všechny partypeople odnáší do vesmíru nebo třeba vysavačová šílenost Come Closer), kde si oba dva stačili vybudovat výsadní pozici a tu teď mají dávno nejen v rámci DSCI 4, ale dnes již po celém světě. Je třeba upozornit i na Paulovu spolupráci s dalším ruským tvrďákem Subwavem. Subwavova temnota se spojila s Paulovou sžírající melodií a vznikl například můj osobní trhák Break Trough, který taktéž vyšel na labelu DSCI 4.

Osobní úspěchy často producenta dovedou k založení vlastního labelu a tak není divu, že právě toto postihlo i Paula B. Vzniká tak label Step 2 Zero a s ním i track U & Me. Osobně jej pokládám za nepříliš vyvedený i přes jeho úspěch. Aneb není vokál jako vokál. Tady už je na pováženou, jestli je jeho líbivý charakter skutečným plusem (pro srovnání stačí zavzpomínat na téměř bolestné výkřiky u Beautiful Morning od Rawthang, který se mi nabízí jako první- pro mě nevyčíslitelný rozdíl, ale to jen abych ruského dnb vládce zbytečně nepobožštila). Ostravský label Messarosh vydal Paulovi typicky skočkoidně-neurvalou Sublime, nemůžeme pak vynechat ani spolupráci s labelem Hostile.

Nyní je Paul B na vrcholu kariéry, cestuje po celém světě, vystupuje jako dj a jeho tracky se staly zaručeným tahákem na party, proto doufám, že na příští „basovce“ udělá všechno pro to, abych se mohla těšit i na něj minimálně stejně, jako na moje osobní favority Morebeat.

Morebeat je duo patřící kam jinam než k základní buňce českého lomeného beatu Dvoikatroika, které tvoří producenti a djs Ibogain a Lamat. Já jsem si jich začala pořádně všímat souběžně s vydáním tracku In Coma, který vyšel na Citrus Recordings a dal mi hned po prvním poslechu jasně najevo, že tihle dva chlapíci vidí dnb pravděpodobně stejně jako já. Tuhle placku jsem od té doby slyšela na všemožných akcích už hodněkrát. Jsem si ale stoprocentně jistá, že na Favále si ledový mráz ze zad budu muset léčit minimálně stejně tak horkým tancem. Temno, tunely, koleje, rychlost a pevná linka. Podobný pocit mě pak provází i při poslechu jejich Good Night, která se zrodila u Fokus LTD. Konečně někdo pochopil, že zvát na party pouštěče desek, kteří hrají na každé větší akci, není nic objevného. Čeští partypeople snad už také začínají slyšet na tvorbu a proto mi srdce zaplesalo, když jsem uviděla Morebeat hned pod Paulem B. Od expunkerské dvojičky čekám maximum a absolutně se neodvažuji myslet na to, že by to tak nemělo dopadnout.

Pro fanoušky MCingu je nachystaný bonbónek v podobě MC Coppy, dnb celistvost zaručí členové Bassinfection crew Soldik, Mercur a Pawouk.

Samozřejmě je připravená i reggae, dub a dancehall stage, kde se zavlníme se Soundproof, Ngomau, Babylonrockerem, Pawlač Zewls a samozřejmě Bassifection crew.

www.bassinfection.com
www.myspace.com/s2zpaulb
www.myspace.com/coppakid
www.myspace.com/morebeat
www.myspace.com/soldikdj
www.myspace.com/bassinfectionsound
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 5. 10. 2007
Vstup: 120 Kč
Vystupují:
dnb/jungle stage: Paul B, MC Copra, Morebeat, Soldik, Mercur, Pawouk // reggae/dancehall/dub stage: Ngomau, Mateyka a eL, Soundproof, Babylonrocker, Mina Joint Mikatchou.
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika