Dívčí zpověď z Bassinfection

Dívčí zpověď z Bassinfection

15. 10. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (18)
O netradiční reportáž z brněnské akce Bassinferection ve Fávalu se postarala naše dívčí dvojka Fnop a Teczka, a pan XreporterX, kteří společně hezky popovídali při jejich odchodu.
XreporterX: Zdarec holky, vidím že jste na odchodu z týhle fakt vypečený party, chtěly byste bejt slavný?

Fnop: Mami!!!
Teczka: Jasný, jasný, jasný... dávej.

XreporterX: Tak super, můžem si teda pro web Poslouchej.net promluvit o tom, co se dělo minulejch pár hodin tady na Favále?

Teczka: Co?! Kde?! (směje se)
Fnop: Jo, hele chovej se slušně, jestli chceš bejt slavná.

XreporterX: Co teda říkáte prostoru?!

Fnop: Podle mě Favál v pohodě, vedle na regéčku to vypadalo v klidu, ale u mě na dramíku mi ten zvuk místama málem utrh uši, potřebuju víc basu a myslim, že rozhodně nejsem sama.

Teczka: Hele, super. Dub a reggae konečně dostali nějaký místo a ne jen chodbu na Flédě, jo. Ale teda ten dramík fakt řval. Jo a taky sem stála hodinu na záchod. Víc záchodů. Míň lidí.

XreporterX: A hudební pocity?

Teczka: Týjo, no Ngomau hrál konečně něco novýho – už to neznělo jen jako prezentace z majspejsu (www.myspace.com/ngomau). Dokonce tam sázel nějaký jungly, takže sem si i poskočila mezi tím houpáním. Prostě to hudebně bylo fakticky zajímavý. Asi to někam směřuje. S MC Elem si to umějí udělat fakt atmosferický. Jeho texty mě duševně rozsekávaj. No a zpíval mu tam taky nějakej další kluk, nejdřív sem to moc nepochopila, ale asi něco o Babylonu. No, fajn. Měl takovej zajímavej hlas. Prej si říká Matějka. Asi si ho najdu na netu. (potutelně se usmívá). Hele, teď řekni něco zas ty! (HA HA HA!)

Fnop: No hudba... Přišla jsem, dala jsem si nějaký pivko a než jsem se stačila rozkoukat na jamajský sekci, už slyším od vedle nějaký známý zlámanosti. Musim říct, že Morebeat ovládli scénu dřív, než jsem předpokládala. Jak už jste psali v tý vaší pozvánce (odkaz), samozřejmě zazněla Citrusová In Coma-taky dřív, než bych čekala. Skoro mě to vyděsilo a totálně jsem nestihla reagovat-budu toho asi ještě hodně dlouho litovat. Jinak teda Morebeat smekklobouk. Hrálo se temně a nesmlouvavě a někdy taky pěkně rozlámaně. Těšila jsem se na Morebeat ale tak dlouho a tak děsně, že jsem nakonec odcházela ne tak uspokojená, jak jsem odejít chtěla. To už je ale možná i nějakej můj osobní komplex. (zase se směje). Musim dál, nebo může zase Tecz?

Teczka: Jak zas já?! Já už nic nevim. Na tom vašem dramíku bylo moc lidí. Na reggae zas málo. Přišel tam ten šampión Bakkle upu!, víš, ten s tím culikem, Mihaal z Prahy, pustil desky co známe všichni, ale zas teda přitáhl lidi. Hlavně teda na bar. Ale pak už sem se nestyděla tančit. Ale tak o tančení bys jim měla vykládat spíš ty.

Fnop: Prosimtě, nech si ty komentáře, já si nemusim hrát na nějaký jahlidi, abych se bavila. Tak do sebe prostě občas nějakej ten alk lupnu a pak to aspoň frčí, jak to frčet má. Aspoň neberu drogy-drogy jsou špatné, áno?!

Teczka: Hele, dramík je hroznej babylon.

Fnop: Necháme těch náboženskejch keců, už kvůli tomu, že na dnb stage brzo zavládnul antikrist. Prej Pavel Bí. Nepřišel teda sám, měl s sebou posilu jak jinak než z Anglie- Mc Coppu. Já jakožto zapřísáhlej odpůrce těchhle křiklounů jsem měla celkem obavu, aby to Paulovi nezkazil, asi jsem teda nebyla sama, pač jsem si všimla, že jeden známej se mu pokusil stáhnout gatě (smích), prej si to pak vyříkali a dopadlo to v klidu. No, pořadatel z toho asi moc velkou radost neměl. Ale zpátky ke Coppovi. Nebylo to tak zlý, jak bych čekala, nakonec se tam ten jeho hlas hodil a já aspoň nemusela myslet na tu absenci basů.

Teczka: A byl aspoň černej?!

Fnop: Jako co už od tebe čekat, rásčafáraj. Jo, byl černej a celkem mu to seklo (smích). Ale teď jsi mě uplně vytrhla od toho Paula tyjo! Pavel hrál úplně šíleně! Jako myslela jsem tam chvílema, že vypustím duši. Dával pecky ze Step2Zero (kdo by to čekal) a myslim, že zaznělo i něco, co ste psali v tý vaší propagandě. No čekala jsem dost, ale musim říct, že Pája mě fakt rozsekal. Ty brejličky absolutně skrývaj jeho zvrhlost a sklony k manipulaci s davem. Myslim, že se z toho budu muset léčit hodně dlouho a pravděpodobně nás bude mnohem víc.

Teczka: No to jste teda chudáci. Hele nevim, vy jdete na akci a pak týden řikáte, jak to bylo zlý a temný. Já jdu a týden si myslim, že svět je fajn. Zas vy víc zhubnete, ale mě to duševně rozsvěcuje. Teda Babylonroker nevim, on hraje tak divně, melodicky mi to nejde. Prostě si představuju něco „víc“. Pomalu se smiřuju s tím, že brněnský reggae je pořád stejný. Že je to pořád dokola a ani nějaký pražský ártisti to nevytrhnou. Lidi z Bassinfection crew jsou teda vlastně fajn. Hrajou i věci, co neznám, hrajou s takovym zaujetím. Jenže třeba jak ty říkáš, že tě živej zpěv ruší, mě chybí. Kde jsou časy, kdy se na reggae docela dost zpívalo?! Teď sice cením výstup Mikatchou, má krásnou barvu hlasu, ale moc jí nerozumím. Já raději mužský hlasy… Asi prostě musím chodit na ty samý věci?!

XreporterX: No nečekal jsem, že to budete chápat takhle hluboce a už vůbec jsem Vás nechtěl nějak rozhodit.


Teczka: Hej v pohodě, se ptej, my ti to všecko objasníme.

Fnop: (už se zas řehní)

XreporterX: No a jak jste pokračovaly? Skončila pro Vás party hlavníma tahounama line-upu?


Fnop: No jako nejsem zastánce akcí, kde lidi čekaj na zlatej hřeb, a přesně po něm odcházej. Ale nějak mi to nesedlo a po celodenní makačce jsem to fyzicky nedávala tak, jak bych chtěla. Pamatuju si někoho z Bassinfection crew a rozhodně to neznělo zle, ale nějak mi to začlo splývat a taky jsem chtěla ještě vidět tady reggae ospalce, tak jsem to zabalila dřív, chápeš.

Teczka: Pro mě to skočilo po druhým džusu, páč mě odchytli kámoši a taky sem už nemohla moc dejchat. Mám za sebou nějaký angíny. Prostě si cestou pustim empíka a za týden si zas dám něco do rána. Tady se furt něco děje,... i když teda škoda Soundproof, myslím, že se fakt lepší a vůbec, jejich image je mi sympatická. No, ten David... dyť víš. (smích)

XreporterX: Holky, díky za spolupráci, pomalu Vám poděkuju a doufám, že jste se bavily, podle odpovědí to tak vypadá. Mějte se :)


Fnop: Bude za to nějakej honorář?! (propukne v hlasitý smích)

Teczka: Budeš slavná na Poslouchej.net, to ti musí stačit. (směje se)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 5. 10. 2007
Vstup: 120 Kč
Vystupují:
dnb/jungle stage: Paul B, MC Copra, Morebeat, Soldik, Mercur, Pawouk // reggae/dancehall/dub stage: Ngomau, Mateyka a eL, Soundproof, Babylonrocker, Mina Joint Mikatchou.
Další informace
18 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Boris
19. 10. 2007 | 18:53:31
+0 | -0
zadny track z toho labelu nehral!
fnop
19. 10. 2007 | 16:40:22
+0 | -0

2 boris

Mam za to ze ze step 2 zero minimalne tri tracky zaznely...



Ze bys byl na toalete? nebo ze bych se snad spletla?! muze se to? listuj.. mas li cele sety v hlave... a taky listuj komentarema... tenhle je muj posledni...



popripade zkus zaslat sam nejake vypraveni...nono tech 100 kc za vstup, pripadne 150, za tyhle stresy ani moc nestoji, kdyz vidis ty reakce...



Vazne zkus porijt minule zaseky..

preji mir a slunicko, bye.




19. 10. 2007 | 16:38:03
+0 | -0
Ja ti to nepovim, ale myslim, ze fnop ví, co říká!

A kdyz se tak ptam, tak min dva tracky udajne zazněly...

nevim, nerozumim...

Boris
19. 10. 2007 | 16:31:36
+0 | -0
co clovek to nazor, ok. v pohode. ale vymyslet si? myslim ze kdybych zalistoval zpet v reportech, tak se pobavim a najdu tam stejne jako tady dalsich par bludu.

19. 10. 2007 | 15:22:38
+0 | -0

No,no,no...

Je velká škoda, že se debaty k reportům strhnou většinou jinde než tady dole.)

Máme zpětné vazby a světe div se, jsou mezi nimi i ty pozitivní. Na tenhle pokus se jde dívat naprosto "dospěle" a tedy zcela kriticky. Ale také s nadhledem dítěte (pak možná i lehký úsměv vykouzlí).

Chudáci ti, kteří to vzali vážně a nepochopili (tedy dětinský) záměr udělat si jednou to sami a jinak.

Co člověk, to názor...
Boris
18. 10. 2007 | 23:49:49
+0 | -0
fnop:

Tohle je fakt k smichu:

"Dával pecky ze Step2Zero (kdo by to čekal)"

..z tohoto labelu nezahral ani jednu vec. Znas vubec jeho praci, nebo jsi si to precetla z propagace, byla jsi na BI vubec? (velkej smich)
fnop
18. 10. 2007 | 21:27:07
+0 | -0

posledni zasek

No koukam ze evchi se nas report nelibil, ovsem jeho navstevnost stoupa prave diky jejim opetovnym navstevam-dikec .)

Svuj minimalistickej report mirne rozsirim:

Náš rozhovor měla být variace podobnýá komiksu Hana a Hana. Kdo zná, ví, kdo ne, s tím je holt těžká práce a můžu mu doporučit občas přelouskat i jinou literaturu než Webziny.

Ad pozvanka misto tiskovky: Je vetsinou klasika, hodit pred akci na web zkopirovanou tiskovou zpravu primo z materskeho webu poradane akce. Mely jsme uz dopredu ale tenhle plan, pojmout report jako rozhovor dvou nadsenych dylinek (ano..já a teczka, pokud chcete), ponevadz uz se nam trosku prejedly ty stale stejne reporty z tech stale stejnych akci. Proto jsem pro jistotu dopredu vytvorila neco jako pozývanku na Bassinfection. Najdes zde:



http://poslouchej.net/5695-Cim-prekvapi-nadchazejici-Bassinfection.html



Fakt me nebavi kazdy report obhajovat, mate tu samou moznost neco z akce napsat za uplne stejnych podminek, tak hurá do toho a muzeme se pak bavit dal. Nebo i bez toho.

Ad priste klasika: Tady snad muzu hodit zas jen tento clanek- naprostou reportazni klasiku:



http://poslouchej.net/4464-Barvita-exhibice-na-Bassinfection.html



Tohle byla snaha o nejykou zmenu. ale je jasny ze pochopit to asi nemuze kazdy... Snaha o tohle tu ani nebyla.



Peace :D
Evcha
18. 10. 2007 | 15:51:38
+0 | -0
Petr: trefne
garf
18. 10. 2007 | 12:13:42
+0 | -0
ocenuju invenci!

pobavilo.
Petr
18. 10. 2007 | 11:38:24
+0 | -0
report sice nevšední, ale tak na úrovni páté třídy základní školy, čímž se dost slušně minul té skupině lidí, pro kterou byl zřejmě určen... dobře bych si početl, být mi 15 let :D ..myslel sem, že zas tolik dětí na tyhle akce nechodí, natož o nich píše
katka
17. 10. 2007 | 21:16:03
+0 | -0
fnop:taky ten komentar nechapu. to je reakce naco?
Evcha
17. 10. 2007 | 18:44:22
+0 | -0
fnop: asi jsem od jinud, ale vubec mi ten tvuj komentar nedava smysl. :(
fnop
17. 10. 2007 | 17:08:45
+0 | -0
Hana a Hana proste a konec. priste klasika... sami jste si o to rekli ... nebo mozna nic? mozna proto jsme psali predtim pozvanku?! misto abchom vyvesili vasi tiskovku?
Evcha
17. 10. 2007 | 16:53:42
+0 | -0
hehe, sam ho mas maliho

report usmevny, mozna az trapny. ale asi bych to jako report nebrala. mozna to sem ani nepatri.
hehe
17. 10. 2007 | 15:43:15
+0 | -0

boris má malý péro

:D
a jéje
16. 10. 2007 | 18:55:12
+0 | -0
reporty nečtou jen 17ti letí ...prosím přeložit
Mac
16. 10. 2007 | 17:14:24
+0 | -0
Ja myslim docela fajne...aspon me to bavilo az do konce...takova BI Hana a Hana
Boris
16. 10. 2007 | 15:38:29
+0 | -0
tohle myslite jako vazne? to je nakej report? doufam ze vas za tohle nikdo naplatil a za tu akci jste zaplatily, neb takovej sranec napsat o party se hned tak nevidi. BPOS
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika