Guiseppe Ottaviani: Cítím se jako hudebník

Guiseppe Ottaviani: Cítím se jako hudebník

23. 10. 2007  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Je to přesně měsíc, co v Praze proběhly slavnosti pivovaru Staropramen a následná after party v klubu Retro na Vinohradech, kde se mi podařilo domluvit rozhovor s Guiseppem Ottavianim, což při jeho vytížení nebylo zas až tak snadné. Zde se však můžete dočíst, co říká o Praze a jak se mu zde líbilo.
Jak jsem koukal na tvé myspace, tak jsem zjistil, že máš vcelku nabitý program a hodně cestuješ. Když někam jedeš, zjišťuješ si informace o tom místě, nebo jezdíš jak se říká "na blind"?
Samozřejmě, když někam cestuji poprvé, zjišťuji si o tom místě nějaké informace, a to zvlášť v případě, že mám čas na to, abych se tam podíval po okolí.

Tentokrát si byl pozván do Čech, přímo do Prahy, na party Smíchoff Summer. Byl jsi tu již někdy v minulosti nebo je to tvoje první návštěva Prahy a Čech vůbec? Víš vůbec něco o této zemi ?
Tak byla to moje první návštěva jakožto DJe, ale už jsem v Praze byl před 11 lety na školním výletě. Strávil jsem 7 dní chozením po Praze a proto se mi při mé poslední návštěvě zdálo to město povědomé.

Jak bys vlastně charakterizoval styl, který prezentuješ na parties? Raději se prezentuješ jako live act nebo jako DJ?
Cítím se spíše jako hudebník než jako DJ a hraji pouze naživo. Řekl bych, že je to spíš koncert, kde hraji hudbu, kterou jsem složil. Navíc mě baví mnohem víc hrát živě se všemi těmi odezvami a záblesky světel přede mnou.

ottavani

V červnu jsi vydal u Vandit Records kompilaci s názvem Vandit The Sessions 04 - Rome Spring Session. Tvoje spolupráce s Vanditem je více než vidět za poslední dva roky, což si myslím, že je zcela určitě dobře. Jak jsi se vůbec dostal ke spolupráci s labelem Vandit Records, respektive s Paul van Dykem?
V roce 2001 jsem měl to štěstí a s labelem Vandit jsem podepsal smlouvu na track Dreamland, který předtím vyšel na malém labelu v Římě a později teprve právě u Vandit. Track byl také součástí Paulova výběru The Politics of Dancing 1 a pak začal můj „příběh“ u Vandit.

V roce 1999 jste spolu s Andrea Ribecou založili projekt Nu-NRG a vydali pěknou řádku singlů a jedno album. Získali jste i ocenění za nejlepší live act. Co bylo příčinou vašeho rozpadu (nejen pro mě) legendárního dua?
Je to prosté, kvůli tomu, že se náš hudební vkus začal lišit v průběhu těch let až příliš, stejně jako přístup k práci a ke tvorbě hudby. Proto jsme se rozhodli jít každý svou vlastní cestou.

Patříš mezi oblíbené producenty a remixéry. Pracuješ teď na nějakém remixu pro někoho nebo děláš na něčem vlastním? Prozradíš, na co se můžeme těšit v nejbližší době?
Právě jsem dokončil pár Giuseppe Ottaviani remixů pro Andre Visior & Kay Stone - SFYM a Shadowrider – Blue Horizon. Oba tracky budou vydány (v demo verzi) v mém novém promo setu, který spatří světlo světa velmi brzy.

Na tvých posledních singlech jsi spolupracoval s producenty jako Santiago Nino či Paul van Dyk. Máš v plánu v tomto směru pokračovat, nebo to byla jen výjimka?
Byla to pro mě opravdu skvělá zkušenost a chtěl bych spolupracovat i s jinými producenty, takže ačkoliv momentálně nemám žádné plány, proč ne v budoucnu.

Za poslední rok jsi vyprodukoval celkem dost tracků, zauvažoval jsi i o vydání svého vlastního produkčního alba?
Popravdě řečeno, začal jsem uvažovat nad příštím rokem. Chtěl bych napsat pár skladeb, které mám v hlavě a dokončit některé spolupráce. Pak už nad uměleckým albem začnu uvažovat velmi vážně, což ale zabere dost času, kterého se mi v poslední době nedostává.

Kde si raději zahraješ - na velké halové akci nebo v klubu?
Myslím, že každé místo se liší svou vlastní atmosférou a davem, a nezáleží na velikosti. Pro mne je důležité, jak se tam cítím. Mám skvělé zkušenosti s malými kluby i velkými akcemi, ačkoliv bych chtěl předeslat, že mám moc rád open-air festivaly s těmi velkými scénami, masivním soundem systémy a světly ... a tím i obrovským davem ... cítím se tam více jako rocková hvězda než DJ.

Zeptám se na něco trochu osobního. Určitě neustále cestuješ mezi svým studiem a akcemi po celém světe. Ale co děláš ve svém volném čase?
Upřímně řečeno, nemám moc volného času, ale pokud jej vyšetřím, strávím jej se svou ženou nebo přáteli, hraji na klavír. To je stále můj koníček.

Jak se ti hrálo v Praze? Měl jsi čas projít se po městě? Máš čas i na to navštívit nějakou párty jako host? A jakou párty jsi takto navštívil naposledy?
V Praze jsem si to opravdu užil, ale i Popkomm Closing Party v Berlíně den předtím byla výborná. Zahrál jsem si s velkými hvězdami jako je Paul nebo Felix a byla to pro mne čest. Bohužel nemám moc času chodit na akce jako host, naposledy se mi to povedlo, myslím, na The Love From Above 2005 v Berlíně. Bohužel nemám ani čas na procházky městem. Na druhou stranu mě moc potěšilo publikum, které bylo nadšené a myslím, že jsme spolu vytvořili nezapomenutelnou noc.

Děkuji za rozhovor.

Díky Tobě! Měj se
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AFTER SMICHOFF SUMMER

Sobota 22. 9. 2007
Vstup: 200 Kč
Vystupují:
Cosmic Gate, Giuseppe Ottaviani, Benjamin Bates
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika