Survival: Premiéra po všech stránkách

Survival: Premiéra po všech stránkách

22. 01. 2008  |  Autor: m4y4  |  Komentáře (0)
Jak se má jeden z headlinerů páteční akce Take Control, proč se na čas uchýlil do ústraní a co plánuje v tomto roce? Na tyto otázky, a mnohé další, se ptali IM Cyber a M4Y4 v exklusivním interview. Více hledejte pod nadpisem...
Ahoj Steve, v Praze budeš hrát poprvé. Jedná se o tvojí první návštěvu u nás nebo jsi tu už byl třeba v rámci dovolené?
Budu teď mít premiéru po všech stránkách.

Vím, že jsi v dobách projektu Banaczech vydal vinyl Karlin/Zlin. Existuje mezi tebou a Českou republikou nějaké spojení?
Ani ne. Roy, druhá půlka Banaczechu, chodil s holkou z Karlína. Proč jsme pojmenovali druhou stranu Zlin, už si nepamatuju. Je to tak dávno..

Po projektu Banaczech jsi zmizel ze scény.. Co se stalo?
Náš rozchod bych nejlépe vystihl jako „umělecké rozdíly“. Pak jsem potřeboval pauzu. Hudbu jsem skládal stále, ale nějaký čas trvalo, než jsem se k tomu naplno vrátil.

Je těžké se prosadit jako umělec deepového a inteligentního drumandbassu? Myslím, že scéna ve Velké Británii tenhle sound zrovna nepodporuje...
Prorazit s tímhle druhem hudby je poměrně těžké, ale v průběhu loňského roku se scéna celkově víc posunula do deepových poloh. Stále to ještě není vyloženě zdravé prostředí, ale je jen otázkou času, kdy se to zlepší.

survival

Začal jsi s DJingem před rokem, je to tak? Jak jsi se cítil během svého prvního vystoupení? Byl to velký stres, vystoupit před lidmi, kteří měli na základě tvé produkce určitá očekávání?
Co se týče DJingu, byl tenhle rok fakt bláznivý. Občas je ale dobré, být vhozen doprostřed jezera a takhle se naučit plavat. Při prvním vystoupení šlo převážně o techniku míchání, byl jsem hodně nervózní už několik týdnů před tím. V den akce jsem šel do klubu s Chrisem Inperspectivem o dost dřív, abych si to ještě mohl pořádně vyzkoušet. Jakmile jsem se trochu rozehrál, všechno bylo v pohodě. Občas bývám nervózní i teď, obzvlášť pokud se jedná o nějaký větší klub, ale dokážu to pak rychle hodit za hlavu. I když jako DJ nehraju moc dlouho, díky svojí produkci se pohybuju na drumandbassové scéně téměř 15 let.

Co jako DJ rád hraješ?
Hraju prakticky všechno, co se mi líbí. Většinou deepové, trochu techy věci, ale také odbočuju a překračuju hranice subžánrů.

Nechtěl jsi někdy na akci zahrát track, u kterého jsi už dopředu věděl, že ho lidé nepřijmou?
Hele, ať jdou třeba do („cenzura „:))... Prostě to zahraju!

Jak přistupuješ ke svým DJským vystoupení? Máš připravený nějaký tracklist nebo podřizuješ selekci spíš lidem a atmosféře na akci?
Zkouším pár mixů doma, čas od času si je i napíšu, ale především vycházím ze situace. Hudebně rozmanitější věci se vyplatí nejdřív párkrát vyzkoušet. Nesnáším, když se motivy dvou tracků navzájem přebíjí, zní to otřesně.

V Praze budeš hrát s Klutem, znáte se? Jak se ti líbí jeho hudba? Nenaplánujete tu nějakou společnou spolupráci? :o)
Známe se, kolem roku 1998 jsme oba vydávali u Partisan records. Už v té době se mi líbilo, co dělá, a to trvá dodnes. Co se spolupráce týče... Nikdy nevíš!

S kým bys chtěl v budoucnu spolupracovat?
V létě jsme s Fabiem udělali track pro Xboxový on-line trailer na Tomb Raidera. Moc rád bych si s ním studiovou session zopáknul.

Máš za sebou řadu releasů na velmi uznávaných labelech jako např. Exit, Quarantine, Shogun Audio, DNAudio atd. Nepřemýšlel jsi o založení vlastního labelu?

Asi to bude znít vtipně, ale tenhle rok opravdu startuju vlastní značku, nazvanou Audio Tactics (www.myspace/audiotacticsuk). Na prvním releasu koncem února vyjdou singly Sleeper/Delta a v průběhu několika měsíců plánuju dát nějaké mixy a tracky volně ke stažení, takže to určitě sledujte!

Co ještě můžeme letos od Survivala očekávat? Neplánuješ nějaké EP nebo dokonce LP?
Kromě labelu teď s Chrisem a Paulem T startuju novou deepově zaměřenou noc v Londýně, která se bude konat každou třetí sobotu v měsíci. EPčkám moc nakloněný nejsem, ale rád bych do konce tohohle nebo začátku příštího roku vydal album. Jak to půjde, se teprve uvidí.

Není tomu tak dávno, co jsme slavili Vánoce. Kolik párů ponožek a spodního prádla jsi našel pod stromkem?
Už stárnu, takže to je to jediné, co jsem dostal!

Tvoje momentální TOP 5?
Sabre&VC - Columbo - Critical
Shy FX - Plastic Soul (D-Bridge Remix) - Digital Sound Boy
Break - Lost And Found - Symmetry
Survival - Delta - Audio Tactics
Shy Fx - Bambaata (Break Remix) – Digital Sound Boy

Díky za rozhovor a budeme se těšit už tento pátek, 25. ledna v Praze na Take Control!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TAKE CONTROL

Pátek 25. 1. 2008
Vstup: Předprodej 180 Kč, na místě 230 Kč
Vystupují:
Klute, Survival, Gabanna, Clive, IM Cyber, Josef Sedloň, Dan Cooley
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika