Johan Gielen hrál jako by byl na Trance Energy

Johan Gielen hrál jako by byl na Trance Energy

20. 02. 2008  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (6)
Konečně byl pátek večer a mé kroky se ubíraly do klubu Mecca. Tento klub pro tento třetí páteční večer v tohoto měsíce hostil první ze serie Connections Party. Za doprovodu přední DJky z České republiky - LayDee Jane a slovenského kolegy Milana Lieskovského, se představil holandský legendární Johan Gielen.
Milan Lieskovsky
Když jsem dorazil do klubu, na hlavní stagi již delší dobu hrál Milan Lieskovsky a parket měl již z větší části příjemně zaplněn. No aby taky ne, když hrál výborně fungující tracky jako Yellow Blackbird - Superfly (Andy Moor Remix), Maor Levi - Shapes (Oliver Smith Remix) či nezapomenutelný track z minulého roku, který si sám Armin van Buuren ve svém ASOTu velmi vychvaloval, Mike Foyle vs. Signalrunners - Love Theme Dusk (Airbase pres. Parc Mix). Během setu zařadil i nějaký ten mashup např. Perry O'Neil vs. Marscruiser - Not Alone In This Bass Society (Config's No Choice Mashup). Ke konci jeho vyhrazeného času došlo i na jedno nemalé překvapení, a to v podání doprovodného hraní kytary při jeho vlastním tracku Elenya. Čas se nachylil k půlnoci a na stagi se již mihla bloňdatá hlava, kterou pro tento večer nebyl nikdo jiný pověstný, než mistr Trance Energy, Johan Gielen.

lieskovsky

Johan Gielen
Sympatický člověk z Holandska, vždy plný energie, kterou rád rozdává. Člověk, o němž je známo, že si rád zahraje v menším klubu, kde má k publiku blíže než na halovce. Jako první track se z jeho CDplayerů linul zvuk tracku od mladého kanaďana, který se nedávno předvedl i v pražské Roxy. Ano, mluvím o Deadmau5 a jeho track Arguru. To, co Johan záhy předvedl během necelých čtyř hodin, bylo místy až k neuvěření. Bylo to přesně to, proč se mu říká mistr Trance Energy, showman a bavič naslovo vzatý. Jeho výkon s tím, co předvedl minulý rok ke konci Trance Energy, byl s tím v Mecce srovnatelný, možná i o něco lepší. Při tracku od Ronalda van Gelderena - Dirty Rocker už začala správná davová euforie a pár fans začalo nadšeně skákat, pískat, tleskat, prostě přiměřeným způsobem začalo publikum odměňovat Johana. Dále následovala smršť energie v serii tracků Mojado – Kaktus, Sander van Doorn - The Bass, Mark Norman – Overkill, jenž byla zakončena pro mě tím nejlepším remixem tracku od Three Drives - Greece 2000 (Marcel Woods Remix). Neopomněl ani hymny Trance Energy, jak v té nejnovější podobě od Ernesto vs. Bastian – Thrill, či v jedné starší verzi od Cygnus X – Superstrings (Trance Energy Edit). Sice opomněl Rank 1 - Airwave a jeho pověstné vylezení vedle mixpultu při tomto tracku, ale myslím, že za jeho geniální show a komunikaci s publikem mu to bylo odpuštěno.

johan gielen

Někdo by mohl říci, že jeho set byl postavený na samých „hitovkách“, ale sám Johan říká „Nehraji pro sebe, ale hraji pro lidi“, a proto byl jeho výběr tracků pro tento večer takový jaký byl. Atmosféra během Johanova setu byla velmi dobrá, publikum reagovalo na jeho tracky výborně a taky několikrát během setu došlo na skandovaní jména „Johan, Johan“ či „Chileeeen“, z čehož byl headliner nadšený a hned publiku děkoval a klaněl se, jak je u něj zvykem. Z tracků by se dal dále vyzdvihnout Scot Mac – Damager 02 (Mac Zimms Remix), či výborný počin dvojice Svenson & Gielen – Twisted, nebo Filo & Peri feat. Eric Lumiere - Anthem (Nic Chagall Remix). Během večera na Johanovi bylo vidět, že se náramně baví a hraní si velmi užívá, a proto asi celý svůj set protáhl o necelou hodinku. Set ukončil těsně před čtvrtou hodinou ranní trackem Arcadia od dua Gabriel & Dresden. Následovala chvilka focení s publikem a samozřejmě neopomněl ani podpisy pro své fans a pak už nadobro zmizel v útrobách VIP prostoru Meccy. Johan během této premierové párty předvedl přesně to, co jsem od něj očekával - set nabitý energií, show a vhodnou volbu tracků. Presentoval se přesně tak, jak je o něm známo, a předvedl show podobné té na Trance Energy. Bohužel letos se Johan zmínil, že nebude na letošní TE. I když osobně se domnívám, že jméno Johan Gielen je neodmyslitelně spojeno s TE. Tento rok by to bylo po patnácté, co by vystupoval na této fenomenální party. Bohužel ze strany ID&T se ozvala touha po změnách a proto Johan své narozeniny nebude slavit příští týden v Utrechtu ale v Turecku na své "birthday tour". Osobně věřím tomu, že by je radši slavil na domácí půdě, ale s tím už se teď nic nedá dělat. Sice Johanovi bylo na letošní TE nabídnuto 15 minut na hlavní stagi, což dle mě bylo zcela nefér od pořádající agentury ID&T.
Sám Johan o minulé TE říká „Zúčastnit se Trance Energy bylo pro mě skutečnou ctí, stejně jako to, jak na mě lidé reagovali. Po dlouhé noci se mi podařilo udržet lidi na party až do ranních hodin.“ Nezbývá nic jiného, než doufat v to, že to co Johan prozradil v zákulisí při odchodu, když jsem mu přál k jeho narozeninám bude pravda a opět zanedlouho navštíví Prahu. No nechám se překvapit.

Laydee Jane
Po Johanovi převzala kormidlo domácí Laydee Jane a to hned pěkně z ostra v rytmech tech-trancu a trancu. Tracky jako Sia - The Girl You Lost To Cocaine (Stonebridge Club Mix) a známé Coast 2 Coast feat. Le Sal & Phoenix - Cut Me z PvD setu snad mluví za vše. Bohužel můj čas vymezený této párty se naplnil a nezbylo mě nic jiného než se odebrat směr metro.

laydee jane

Klady
+ Gielenův set
+ Velmi luxusní prostředí na party
+ Výborná atmosféra

Zápory
- Ceny na baru

Hodnoceni

9/10


Johan Gielen Tracklist

Deadmau5 - Arguru
Johan Gielen - Okinawa Sunset
Markus Schulz Feat. Departure - Cause You Know (Nic Chagall Remix)
Ronald van Gelderen - Dirty Rocker
Mojado - Kaktus
Sander van Doorn - The Bass (Original Mix)
Mark Norman - Overkill
Three Drives - Greece 2000 (Marcel Woods Remix)
Johan Gielen - Physical Overdrive
First State feat. Anita Kelsey - Falling
Underworld - Born Slippy (DJ Joe K Remix)
Ernesto vs. Bastian - Thrill (Cliff Coenraad & Thomas Hagenbeek Repimp)
Cygnus X – Superstrings (Trance Energy Edit)
Airscape - Sosei (Johan Gielen Remix)
4Strings - Take Me Away (Mac Zimms Remix)
Scot Mac - Damager (Mac Zimms Remix)
Filo & Peri feat. Eric Lumiere - Anthem (Nic Chagall Remix)
Maor Levi - Shapes (Oliver Smith Remix)
Chicane - Saltwater 2002 (Thrillseekers Mix)
Da Hool - Meet Her At The Loveparade
Tiësto - Lethal Industry (Scot Project Remix)
Paul Oakenfold - Southern Sun (Tiësto Remix)
Svenson & Gielen - Twisted
Snow Patrol - Chasing Cars (Karl G Remix)
Faithless - Insomnia (ID Remix)
Gabriel and Dresden -Arcadia
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONNECTION

Pátek 15. 2. 2008
Vstup: Předprodej 290 Kč, VIP 490 Kč, na místě 390 Kč, VIP 650 Kč
Vystupují:
DJ Johan Gielen,DJ LayDee Jane,DJ Milan Lieskovsky,Samuel Wega, DJ DejFF, DJ Cortezz
Další informace
6 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

24. 02. 2008 | 18:05:28
+0 | -0

NEVITE NEKDO

co to bylo za track co hral Johan nejak ke konci setu, strasná rozsekávka...mrtě bass :-) popř. kde je stahnu ?:-) dik

22. 02. 2008 | 19:10:29
+0 | -0

to snad ne

to mi nerikej ze si necekal takovy narez? ... Johan je fakt uzasnej Dj a skvelej bavic:) .. tohle byla od zacatku jasna pecka:) ...ve tvem reportu mi to vyznelo, jako bys byl prekvapeny, ono ale v zahranici je to vic zazite komunikovat s publikem a vic se mu venovat a hlavne manner
ženáro
22. 02. 2008 | 13:57:59
+0 | -0
podobný způsob vyjadřování se v písemné formě má můj 12-ti letý bratranec...johan je super chlap... jen se divim že jel znova do ČR
altxx
22. 02. 2008 | 10:16:11
+0 | -0
luxus party, vyborne sme se bavili
lůca
21. 02. 2008 | 20:25:29
+0 | -0
pěknej report???
mark
21. 02. 2008 | 09:34:46
+0 | -0
peknej report...super akce :)
SOUTĚŽTE
Connection, 15.2. v Mecce
1 x 2 VIP + odvoz luxusní limuzínou od RentPoint
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika