Signum kralovali party Beats & Melody

Signum kralovali party Beats & Melody

29. 10. 2008  |  Autor: dance-girl  |  Komentáře (3)
Mezi druhým a třetím dílem Beats & Melody uplynula více než roční pauza, čímž dostala party dostatečný prostor pro vylepšení. Přesun z olomoucké Envelopy do ostravského Fabricu, skvělý line-up, organizace bez chybičky… škoda jen, že tato pozitiva neocenilo více lidí.
Již v době, kdy byl anoncován line-up třetího dílu, budila tato party nadšení. Dvojice Signum patří mezi kultovní „must see“ umělce, Galen Behr a Leon Bolier mají taktéž poměrně dobrou pověst a jejich přítomnost na party potěšila nemálo trancových fanoušků. Navíc se ještě diskutovala změna místa konání, Fabric však nezklamal a prostory nejznámějšího ostravského klubu se nakonec ukázaly přesně šité na míru trance party. Čtyřhodinová cesta vlakem z Prahy uběhla překvapivě rychle a taktéž nalezení klubu se obešlo bez obtíží.

Po vstupu do klubu mě uvítal prázdný parket s několika známými okolo. Na to, že zbývalo asi půl hodiny do začátku vystoupení prvního z holandských hostů, to tedy nebyla žádná sláva. Ale co, oni přijdou, říkala jsem si. Deepress hrál celkem slušně, rozhodně nic, co by mě urazilo. Čas se nachýlil a znenadání se za dj pultem objevil vyjukaný mladíček v černo-modrém triku. Ano, Galen Behr. Začal pomalejším progressivním soundem ala Pryda a postupně se přes progressive trance dostal až k čistému trancu. Trnem v oku mi bylo několik bezduchých vokálovek, kdyby si je odpustil, tak by se nic nestalo. Ovšem chválím jeho Carabellu a nový remix Rapid Eye – Circa Forever. Zpočátku si sice hrál víceméně sám pro sebe a pro pár přihlížejících okolo, svým elánem a komunikací však dokázal dostat na parket nemálo t(r)ancechtivých návštěvníků. U přítomných dam zajisté zabodoval také svým nevinným klukovským vzezřením. V průběhu Galenova setu bylo možno spatřit na baru i ostatní DJs nalévající se vším, co bylo k dispozici a vesele klábosící s fanoušky.

Ke konci Galenova vystoupení již parket nevypadal zdaleka tak prázdně jako při jeho začátku. Všichni byli zvědaví na dvoučlenný projekt Signum, jenž je známý svými nezapomenutelnými hity jako Coming On Strong nebo What Ya Got 4 Me. Galenův výkon byl po zásluze odměněn ovacemi publika a za mix pulty se objevili dva sympatičtí usměvaví pánové. A začala ta pravá trancová dvouhodinová jízda! Samé energické záležitosti, minimum vokálů, breakdowny v mezích slušnosti (momenty kdy člověk jen stál s rukama nad hlavou a čekal, až dozní hlavní motiv bez beatů, většinou nebyly rušivé a hned nato následovala pořádná smršť). Zaznělo nemálo tracků z jejich vlastní produkce – jak starší Come Around Again, tak i nové Any Given Moment a dokonce i něco z jejich připravovaného alba, které má spatřit světlo světa příští rok. Zkrátka kdo potají sní o trance parties z období kolem roku 2000, ten byl zajisté výkonem Signum mile potěšen. Také atmosféra věrně reprezentovala onen hudební orgasmus, který návštěvníci Fabricu během těch dvou hodin zažívali.

Čas byl ovšem neúprosný a tak se i Signum museli nakonec rozloučit s fanoušky a přenechat místo za dj pultem bodrému Leonu Bolierovi. I na tohoto DJe se upínala očekávání většiny přišedších a Leon byl tak v poněkud nelehké pozici, kdy musel po masakru od Signum předvést minimálně tak dobrý set jako jeho předchůdci. A nejsem si jistá, zda se mu to opravdu povedlo. Leon totiž po předešlé masáži trochu zpomalil, přešel do techtrancu a dalo by se tudíž říci, že party utlumil. Čekala bych něco rychlejšího, energičtějšího, hutnějšího, avšak jeho techtrance zněl místy monotonně a uťáple, což bohužel nezaručilo tak skvělou atmosféru jako při setu Signum. I přesto však potěšil několika songy ze svého nového alba a zejména LSG – Netherworld. Celkově však většina návštěvníků hodnotila jeho set velmi kladně a výhrady zůstaly pouze v řadách menšin.

Dalším na seznamu vystupujících byl DJ a pořadatel v jedné osobě – Revolt, který přesně do puntíku splnil funkci závěrečného rozsekávače a zahrál rozhodně spíše k tanci než k poslechu. Řady již mírně prořídly – není se co divit, když vezmeme v potaz, jak fyzicky náročných bylo předchozích šest hodin – a tancující byli leckdy značně znaveni, posledním několika odvážlivcům však Revolt zahrál podle jejich gusta. Zahraniční vystupující se mezitím svorně sešli u baru a holdovali sektu, pivu a jiným alkoholickým pochutinám. Definitivní tečku za akcí udělal Michael Scuberman, to jsem ale již opouštěla klub a při zhodnocení jeho setu tedy nemůžu sloužit.

Další skvělá trancová klubovka je tedy za námi. O výtečném výkonu Signum není pochyb, další dva holandští DJs však nezůstávají pozadu. A to nemluvím jen o hudbě. Všichni zahraniční hosté byli milí, vstřícní a přátelští, s radostí se bavili s návštěvníky u baru, občas si zapluli zapařit do davu na své kolegy a evidentně si celou noc řádně užili. Běžného návštěvníka jistě potěšilo zázemí klubu, zvuk, atmosféra a projekce od Zooropy. Dle mého názoru by si však party s takovým line-upem zasloužila vyšší návštěvnost. Snad se to povede na dalším dílu Beats & Melody.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BEATS & MELODY 3

Sobota 18. 10. 2008
Vstup: Vstup 200,-/ 250,- Kč
Vystupují:
Signum djs, Leon Bolier, Galen Behr, Revolt, Deepress, Michael scuberman, Carrione aka. Diesel phunk, Fgsuckers, Danny may, Timo Timonen & George l, D'safo vs. Marco Key
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
mi.ke
31. 10. 2008 | 15:41:31
+0 | -0
galen behr byl šílený :)) a revolt k ránu.. taky slušná rozbíječka.. Bolier mě dost zklamal.. nemusím moc djs, co do tří minutového vokálu střelí 140bpm a pak zase vokál a přecukrovatělá melodie.. ale jinak jsem z beats and melody spokojený.. po dlouhé době ve fabru něco jinýho.. zajímavýho.. už se těším na 4-ku.. :-P

31. 10. 2008 | 10:14:27
+0 | -0

Zadny ze setu nenahraval

Bohuzel
Petra
30. 10. 2008 | 08:27:32
+0 | -0

Setík

Nevíte někdo jestli je setík od Leona jak hral ve Fabru??:)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika