Transmission očima naši redakce

Transmission očima naši redakce

13. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na Transmission v O2 Areně se vydalo dost členů redakce. Sepsali jsme tedy tradiční krátké pocity a postřehy z party, tak jak je zaznamenali jednotliví členové crew. Jak moc se naše názory slučují s těmi vašimi zjistíte v článku.
B2lik: Transmission je svátkem trancu. A jako příznivec jsem neodolal a vypravil se do svatostánku O2 Areny. Obrovská stage dominovala celé hale a působivá intra byla třešničkou na dortu. Světelný arsenál v podobě několika laserů krásně pokryl celou halu a ohňostroj, který jsem nečekal mile překvapil. Bohužel však chvilkami byla tma. Spočátku párty bylo lidu pomálu, ale kolem desáte hodiny večer se situace napravila a partypeople ovládli taneční plochu. Hudebně jse mi líbil Michael Poliak, vhodným výběrem tracků nastartoval tu správnou atmosféru sobotní noci. Na koho jsem se nejvíce těšil byl Ferry Corsten a Rank 1, které jsem poprvé slyšel na polské party Trance eXplosion, kde jejich live vystoupení bylo něco neskutečného. Ferry splnil úlohu headlinera a pobavil tančící dav, který si doslova podmanil. Rank 1 jsem slyšel pouze polovinu jejich vystoupení zdůvodu hladu, ale bylo vidět, že se lidé baví. Transmission splnila má očekáváni a doufam, že příště se třeba dočkáme nějakých zajímavých dekorací.

Keepsmile:
Říká se, že při seznámení je rozhodující první dojem. U mě byl první dojem skutečně ohromující. Přišel jsem trochu později, vystál si jen 20 minut šatny a pak jsem vlezl dovnitř ... a to zrovna ve chvíli kdy začínalo intro k Markusovi. Wow... velikost projekční stěny, dokonalý zvuk a následná pyroshow mi tak trochu vyrazila dech. Inu, seznámení na jedničku. Jak to ale bývá, první dojem může být úžasný ale postupem času čím se více seznamujeme, chtě nechtě začínáme nalézat chyby. Já jsem našel jen několik - odpadky, šatny či ne zrovna stoprocentně využitá světla a lasery. Já mám ale United Music rád, respektuji je za to že dělají akce poctivě a nesnaží se šetřit kde se dá. Line-up byl velmi silný, hudebně mě nikdo nezklamal ani nikterak extra nepřekvapil. Každému se líbí jiný styl a rozebírat ve fórech jestli ten Markus zahrál líp jak Ferry je věc subjektivní. Závěrem - United Music velmi dobře buduje značku Transmission, která se může stát v budoucnu eventem no.1 u nás ale její věhlas může překročit hranice nejen naší republiky. Já držím palce.

Dance-event:
Na Transmission jsem se celkem těšil, hlavně na "to" čím nás United Music zase překvapí. A překvapili. Na můj vkus skvěle postavená stage, LED panely i konstrukce se světly nejen nad DJ´s. škoda jen, že DJ´s byly až moc utopení za pultem, a z prvních řad na ně nebylo skoro vidět. Moc chyb jsem si během večera nevšiml a ušetřil jsem si i nervy u šaten (bunda zůstala v autě). Možná vzkaz pro UM - lasery by se mohly využít častěji :-) třeba příště... škoda že až za rok.

Djdkdave:
Do Arény jsem dorazil před 22 hodinou, spěchal jsem do šatny, abych stihl Ottavianiho, ale co mě tam nečekalo ... Téměř hodinová bitva (doslova) o šatnu, no fuuuuuuuj!!!!! Díky této nemilé události jsem přišel o Giuseppeho, což mě do jisté míry mrzí, ale naštěstí jsem ho už letos slyšel 4x.

Do haly jsem se po splnění občanské povinnosti dostal až na začátek Markusova setu. Z mého pohledu zahrál naprosto senzačně (vůbec jsem nečekal, že mu to tak sedne), pro mě to byl druhý nej výkon večera. Po Markusovi nastoupil Ferry, který začal tak trochu nemastně neslaně, naštěstí se to zlepšilo po 20 minutách, poté už hrál svůj tradiční styl, který jsem očekával. Překvapením byla prostřední část setu, která byla na Ferryho netradičně tvrdší, ale konec byl složen převážně z jeho produkce, takže spokojenost. Dnes to u mě stačilo „pouze“ na bronzovou příčku.

Po Ferrym přišli na řadu kluci z Rank 1, jejich vystoupení bylo skvělé, ale mělo bohužel i technické problémy (což je škoda), zahráli své klasiky a ke konci přidali i Adagio, prostě luxusní.

No a po nich přišlo na řadu „duo“ Aly & Fila. Aly předvedl pro mě osobně set večera, překrásné upliftové pasáže jeho setu mě naprosto dostali, prostě paráda! Když bych to měl shrnout, hudebně to pro mě byla nejlepší TM ze všech, vizuálně to také bylo pěkné, ale s lasery se bohužel docela šetřilo (již tradičně). Organizačně to bylo tak napůl, velké problémy nastaly u šaten, kde bylo moc málo personálu, chtělo to minimálně 2x tolik lidí! Další mínus dávám za bordel po zemi, přitom by stačilo zavést zálohy na láhve, kelímky a plechovky, jak je to běžné v zahraničí, třeba 20 Kč, pak by si minimálně 90% lidí rozmyslelo házet to po zemi! Posledním mínusem jsou doslova nechutné záchody, někteří lidé jsou hold prasata a měla by se zavést úklidová četa i během akce.Nicméně i přes mínusy to byla pro mě nejlepší česká halová akce roku (no co si budeme nalhávat, konkurence tu prostě není ...)

Honzin: Celý koncept párty se posunul dopředu. Od vizualizace stage, přez pyro efekty až k jednotlivým intrům. Jen by to chtělo pro příště pro zpestření zvolit více jmen, která tu nejsou ke slyšení rok co rok. I když na druhou stranu tento line-up mně vyhovoval po všech stránkách. Osobně mně vadil problém se šatnami a nepořádek kam jsem se jen podíval, ale to už k našim domácím party jaksi asi patří. Podtrženo sečteno party na výbornou ... více v reportu.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANSMISSION

Sobota 8. 11. 2008
Vstup: Předprodej 660 Kč
Vystupují:
Ferry Corsten, Rank 1, Giuseppe Ottavian, Markus Schulz, Aly & Fila a Michal Poliak
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika