Kleiman & VJ Kyle Lyons: Audiovizuální fúze

Kleiman & VJ Kyle Lyons: Audiovizuální fúze

12. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dvojice umělců má za sebou 26 let zkušeností v práci se zvukem a obrazem, posílených vystupováním v devíti různých zemích. Jaká je jejich vize a co od nich lze očekávat na party Apokalypsa – The Bells?
Pascal a Kyle se potkali v roce 1999 v record shopu Love Sonico ve španělské Valencii. Brzy na to začali vystupovat po celé Valencii a sbírali první lokální úspěchy. Otevřeli si tak cestu ke hraní v nejpopulárnějších klubech po celé Evropě. Brzy poté budou následovat vystoupení ve Spojených státech, Kanadě, Itálii, Portugalsku, Izraeli, Švédsku a Nizozemí. Nechte se také vy unést propojením obrazu a zvuku, jak to dokáží Kyle a Pascal.



Pascal Kleiman se narodil v Toulouse v roce 1968. Do světa hudby se ponořil během 80. let, v době, kdy ve Francii začala vysílat nezávislá rádia. V této době se rodí Pascalův radiový pořad Virus, ve kterém autor představuje nezávislou undergroundovou produkci v punkovém i funky stylu. Posluchači Pascalova pořadu poznávají například projekty ESG, Liquid Liquid a rané elektronické beaty formací Split Second či Front 242.

Kolem roku 1989 přichází do Evropy revoluce jménem acid house. Pascal Kleiman v sobě nalézá opravdové nadšení pro novou hudební vlnu a ocitá se v centru dění prvních divokých rave parties ve Francii. O tři roky později získává svou první rezidenturu v legendárním klubu Attica ve španělském Madridu. Pascal se brzy přesouvá do Valencie, kde v roce 1993 získává další stabilní angažmá v klubu NOD po boku Kike Jaen.

V roce 1996 zakládá Pascal hudební vydavatelství UV, aby podpořil produkci nezávislých umělců elektronické hudební scény ve Valencii. Stává se široce známým jako „Úžasný Pascal - DJ, který hraje nohama“ a potvrzuje tak svůj talent hýbat s tanečním parketem stejně jako vytvářet inspirující hudební představení.

Kyle Lyons se narodil v roce 1977 v Buffalo ve státě New York. K vizuálnímu umění se dostal jako fotograf školních novin a ročenek na střední a vyšší škole. Brzy na to zdokumentoval místní hardcore hudební scénu analogovou kamerou svých rodičů. V době kdy se elektronická rave scéna stávala známější a známější, jste mohli Kylea vždy najít v pozadí parties, jak dokumentuje dění a vyzpovídá DJe.



Inspirován videi chicagských OVT, Kyle nalézá svůj pravý svět za video mixem. V roce 1999 tak startuje kariéru jako VJ DMT a hraje na parties v USA, Kanadě a Španělsku. Tam se také jeho život dostává k dramatické změně, když v krámku s deskami potkává Pascala. Stávají se nejlepšími přáteli a propojují svůj talent, aby vytvořili unikátní audiovizuální zážitky, které hýbou tanečním parketem.

Pascalův zvuk je možné charakterizovat jako originální groove rozličné undergroundové hudby. Jeho taška s deskami je plná techna, progressive ale i ambientu či dubu a jiné psychedelické elektronické hudby umělců z Evropy, Jižní Afriky, Ameriky i Asie. Nevyhýbá se ani posledním trendům z oblasti electro-house či minimalu.

VJ Kyle pracuje s vizualizacemi, které hypnotizují publikum od malých underground rave parties až po festivaly s desetitisíci lidmi. Zatímco z reproduktorů duní hudba, Kyle projektuje kombinaci živě snímaného videa promíchaného s animacemi a vytváří tak oku lahodící koláže, které připoutávají oči tanečníků i posluchačů. Za použití nejmodernějších technologií dokáže Kyle stříhat, scratchovat a mixovat video do rytmu živě mixované muziky. V jeho tvorbě naleznete především prvky města, abstrakcí, psychedelických obrazů a také jeho vlastní materiál natočený kamerou a počítačově upravený.

Budete uchváceni brilantní a nevídanou technikou ovládání gramofonů a mixpultu, kterou předvádí bezruký DJ Pascal Kleiman jako vzor pro všechny, kteří nevzdávají boj s vlastním osudem. Od této dvojice neočekávejte nic menšího než poctivou audiovizuální smršť, která vás dokonale uhrane.


Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA THE BELLS

Pátek 19. 11. 2010
Vstup: 399,- do 30.6., od 1.7. 499,- / VIP 999,-
Vystupují:
Jeff Mills, Steve Rachmad, Cristian Varela, Viper XXL, The Advent live & Industrialyzer live, DJ Murphy, Spiriakos & Steen, Pascal Kleiman, VJ Kyle Lyons, Fernanda Martins, Misa Salacova
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika