Z čeho bude hrát Jeff Mills na Apokalypse?

Z čeho bude hrát Jeff Mills na Apokalypse?

24. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Jeff Mills se za desítky let na výsluní taneční scény stal doslova definicí techna, sám pak techno popisuje jako kontinuální prvek, který se neustále rozvíjí, modernizuje a využívá nejaktuálnější technologie, které může doba nabídnout. Zároveň však nezapomíná i na technologie starší, které mistrně kombinuje s těmi novými.
Krásným příkladem budiž například jeho syntéza s Montpelier Philharmonic Orchestra, kde spojil prvky klasické hudby s technem. Tuto fůzi jsme nedávno detailně popsali, přesto nás napadají podobná přirovnání, když vidíme podrobný audio setup, který Jeff Mills vyžaduje pro své dokonalé vystoupení na Apokalypse… pojďme se podívat, z čeho konkrétně bude mistr hrát!

Technics je základ!
Jeff Mills si přeje nachystat 2x Technics SL1200 MK2, čili legendární gramofony, které naleznete v klubech po celém světě. Vyrábí se v nezměněné podobě již 32 let a díky své dokonalé konstrukci, robustnosti, odolnosti a přesnosti, se staly doslova pilířem Djingu!
Na světě neexistuje spolehlivější a časem prověřenější gramofon. Samozřejmostí budou nově namontované přenosky a jehly, aby byl zvuk vinylu co nejpřesnější.

tehnika

Ostatně rovnou tři Technicsy roztočil Jeff Mills zaráz ve své show Purpose Maker Mix, kterou můžete zhlédnout zde:


Svatý grál na pódiu Apokalypsy – ROLAND TR-909
Roland TR-909 je automatický bubeník, který vtiskl technu jeho tvář! Začal se vyrábět v roce 1983 a jedná se o plně programovatelný 16ti stopý sekvencer a drum kit, který používali a dodnes používají jména jako jsou právě Jeff Mills, Richie Hawtin, Moby, Fatboy Slim, Underworld, Chemical Brothers, Daft Punk a mnozí další! Jeho unikátnost podtrhuje i fakt, že bylo vyrobeno pouhých 10 000 kusů!

Právě tento legendární sekvencer bude na Apokalypse v neustálé péči Millsových rukou, takže budete mít na živo možnost slyšet nástroj, který definoval pojem techno!

Chcete si na vlastní uši vyzkoušet jak funguje Roland TR-909?  Vzhůru do toho na adrese: http://lab.andre-michelle.com/fl-909

Je libo Pioneer, pane Mills? Ano, třikrát, prosím…
Vedle Rolandu a dvou gramofonů si Jeff Mills přeje na pódium nachystat i 3 CD playery Pioneer CDJ-1000, čili jeden z nejvyšších modelů od této prestižní firmy. Právě „tisícovky“ začaly před několika lety masivně vytěsňovat gramofony z pomyslného DJského trůnu a to především díky své snadné ovladatelnosti a pohodlnosti práce se skladbou na CD.

Pionýři na Apokalypse
Premiérově se na DJ pultu Apokalypsy objeví i další model firmy Pioneer – mixážní pult Pioneer DJM-1000. Ti pozornější a znalejší z vás jistě zaznamenali, že Jeff Mills bude dohromady ovládat 6 mašin, proto by mu nestačil standardně používaný 4 kanálový mixák. Z toho důvodu si vybral právě Pioneer DJM-1000, který svou výslednou kvalitou zvuku i pohodlností a přesností ovládání, patří mezi top mixážní pulty na světě, které používají opravdoví profesionálové.

Už jste někdy viděli na vlastní oči hrát někoho z tak rozsáhlého ansámblu?
Už se těšíte, až uvidíte jednoho z otců techna hrát na živo na legendární Roland TR-909?
Už se těšíte, až zazní první tóny The Bells?
My ano!

Takhle nějak by setup na Apokalypse měl vypadat:



Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA THE BELLS

Pátek 19. 11. 2010
Vstup: 399,- do 30.6., od 1.7. 499,- / VIP 999,-
Vystupují:
Jeff Mills, Steve Rachmad, Cristian Varela, Viper XXL, The Advent live & Industrialyzer live, DJ Murphy, Spiriakos & Steen, Pascal Kleiman, VJ Kyle Lyons, Fernanda Martins, Misa Salacova
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
čolek
25. 10. 2010 | 20:38:27
+0 | -0
Své vystoupení v Brňéééé určitě neoželí. To jen českej národ jeho práci neocení a těm dětem, šamponum a metrosexuálum to bude připadat pomalý. Já když vidím toto video, kde mixuje ze třech kusů jako král, budu na něj tančit třeba celej den. Je pravda, že mu pod ruce na Moravě neuvidíme, ale kdo uteče z placu zaslouží si kulku do čela.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika