Advent & Industrialyzer: Techno pro 21. století

Advent & Industrialyzer: Techno pro 21. století

28. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
První vystoupení v ČR ve společném live setu, nekompromisní basová linka a divoké perkuse. Kvalitní produkce, unikátní výkony stavěné na zkušenostech a velkých vědomostech ze světa soundengineeringu. Čeká vás skutečný živý koncert tvořitelů novodobých techno zvuků. Jestli něco symbolizuje temné a tvrdé techno posledních pěti let, pak to jsou rozhodně Advent & Industrialyzer live.
Jmenují se Cisco Ferreira a Ricardo Rodrigues, ale svět je zná lépe jako Advent & Industrialyzer. Dva osobití producenti a DJs dali ve studiu hlavy dohromady, aby vytvořili jednu z nejvýraznějších dvojic současné techno scény. Kdo vás to tedy nemilosrdně přinutí tancovat?

Ricardo aka Industrialyzer
se narodil a vyrostl v portugalském hlavním městě Lisabonu. Ve svých čtrnácti letech se nechal inspirovat muzikantskou profesí svého otce a rozhodl se věnovat se hře na kytaru. Už po dvou letech intenzívních kurzů mohl sám začít dávat lekce hudební teorie a stupnic mladým talentům. V sedmnácti letech jej ovšem pohltila láska k elektronické hudbě a předznamenala jeho následující kariéru.



Začínal stejně jako mnoho jiných DJs hraním doma v ložnici, aby se postupně přes bary, koncerty a festivaly dostal k pořádnému hraní v portugalských klubech. V roce 2000 se zdá, že Ricardo míří mezi Lisabonskou DJskou smetánku, ovšem ten lehce znechuceně opouští Portugalsko a míří do Nizozemska. Jeho plán je jiný: Naučit se produkovat vlastní skladby.

Původně to měla být jen zastávka na dobu kurzu produkování, ovšem Ricarda uchvátila holandská lokální techno scéna a rozhodne se, že zůstane. V roce 2003 si otevírá cestu ke slávě, když skončí druhý v prestižní DJské soutěži I Love Techno. Svůj um potvrzuje i o dva roky později v klání Dance Parade Rotterdam. To už ale Ricardo pilně tvoří, vylepšuje a stále posunuje svůj zvuk k dokonalosti.

To nemohlo zůstat dlouho bez odezvy, píše se rok 2007 a jeho talentu si všimne osoba nadmíru povolaná - nikdo menší než Cisco Ferreira aka The Advent. Nedlouho na to už Industrialyzer vydává na značce Kombination Research. Kromě vlastních tracků tvoří remixy pro jména jako A.Paul, Sven Wittekind, Christian Fischer and DJ Murphy a samozřejmě i pro Advent. Ještě na konci téhož roku vzniká Ricardův nový label CodeWorks a jeho "sudičkami" jsou Cisco a Paulo Gomes. Úspěch v podobě obrovských prodejů se dostavuje už po týdnu od vydání první desky!



Posílení a nově motivovaní, zakládají Cisco a Ricardo projekt Advent vs Industrialyzer. Slibnou budoucnost věští novému duu releasy na legendárních značkách jako Drumcode, MB Electronics, Beat Disaster či Theory. Ricardo také v listopadu roku 2008 opouští svou dosavadní práci a začíná se věnovat muzice a vystupování na sto procent. Cesta ke slávě je otevřená, věci začínají dostávat spád. Dnes zná duo Advent & Industrialyzer celý svět jak díky setrvale kvalitním a novátorským releasům, tak i díky brilantní živé show, která se svou energií a barevností vymyká nudnému minimalismu jiných méně talentovaných producentů.

Co ještě dodat k pojmu The Advent? Je zárukou zvukového terorismu již od roku 1990. Portugalský producent Cisco Ferreira tehdy spolupracoval s Colinem McBeanem. Doménou The Advent se během pár let stanou jak prudké energetické smrště v nekompromisním techno kabátě, tak i experimentální výlety do vod electro či dokonce hip hopu.

advent

Cisco hned poté, co opustil školu, získal práci jako zvukový inženýr v nahrávací společnosti, takže už v roce 1988 začíná nahrávat svůj první materiál po boku C.J. Bollanda jako projekt Space Opera. Ještě předtím, než potká Colina, vydává Cisco první sólovou desku „Why Don’t You Answer”. Průlomem do světové slávy se stává deska Elements of Life (Internal Rec.) z roku 1995, kterou kritici přirovnávají k nejlepším dílům Derricka Maye či Kevina Saundersona. Druhé regulérní album A New Beginning vychází v roce 1997 opět na Internal Records. Se slávou přichází nabitý kalendář hraní, který na přelomu tisíciletí přinutí Colina opustit duo a věnovat se sólové produkci. Cisco dál pokračuje jako Advent a roku 2001 vydává “Time Trap Technik” na Gigolo Records.

Nyní již znáte oba protagonisty, ale ještě nevíte, co se bude dít, až společně vystoupí na Apokalypse jako Advent & Industrialyzer. Budete překvapení, jak si ti dva dokážou svou produkcí v propracovaném live-actu doslova omotat každého okolo prstu a s nekompromisní silou všechy přinutí tancovat až na doraz. Tohle nebude procházka sadem s kvetoucími jabloněmi, ale poctivý důkaz toho, jak zní a co dokáže nejaktuálnější techno na Apokalypse!

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA THE BELLS

Pátek 19. 11. 2010
Vstup: 399,- do 30.6., od 1.7. 499,- / VIP 999,-
Vystupují:
Jeff Mills, Steve Rachmad, Cristian Varela, Viper XXL, The Advent live & Industrialyzer live, DJ Murphy, Spiriakos & Steen, Pascal Kleiman, VJ Kyle Lyons, Fernanda Martins, Misa Salacova
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika