Abstract Elements: tohle je drumandbassový minimal

Abstract Elements: tohle je drumandbassový minimal

03. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na druhé vydání Volnýho Průběhu Crossem dorazí ruští nu schooloví minimalisté Abstract Elements. Projekt, za nímž stojí dobře známí Bop a Diagram, se mimo Rusko chystá vůbec poprvé. Kdo vůbec Abstract Elements jsou?
Hned od první chvíle se jejich skladby staly společně s těmi od dBridge, Instra:mental nebo Consequence základním stavebním kamenem autonomic zvuku, přesto dlouho nebylo jasné, kdo za projektem Abstract Elements vlastně stojí. Až později se ukázalo, že je to převtělení již známého Bopa a jeho parťáka Diagrama.



Bez nadsázky lze říct, že tahle dvojka z ruského Petrohradu několika tracky předefinovala označení minimal drumandbass, kolem jejich skladeb v čele s Wrong Way se strhávaly bouřlivé debaty, mnoho zatvrzelých příznivců je odmítalo považovat za drumandbass. Těm moudřejším nicméně bylo jasné, že je úplně fuk, kam tvorbu “abstraktní party“ zařadit, důležité pro ně bylo, že přinesla něco nového a originálního.

Nejchytřejší ze všech byl dBridge, který je okamžitě začal hrát a hlavně: jako jediným z petrohradské líhně talentů jim nabídl spolupráci se svou značkou Exit, místem, kde se už řadu let soustřeďuje drumandbassový futurismus. Po skladbách Basic Substance (label Kos.Mos) nebo Erpeh (Absyss) vyšel právě na značce Exit dlouho očekávaný singl Wrong Way/Abysmal Depth, nedávno se na kompilaci Mosaic konečně objevila skladba Essence Of Time, letos vyšel vinyl Apathetic Vibe pro německý label Alphacut. Ruští chlapci remixovali i klasickou pecku Synergy od Cause 4 Concern.



Všichni však netrpělivě čekali na debutovou desku, kterou pro label Exit plánoval dBridge. Teď už je ale jasno. “K tomu bohužel nedojde,“ potvrdil Diagram spekulace. Proč? O tom se vedou různé řeči, které do tohoto profilu nepatří. “Plánované skladby vydáme jinde,“ potvrzuje s tím, že v budoucnu by se jméno Abstract Elements na Exit mělo vrátit.

Místo neumělého básnění o jejich zvuku zmiňme pouze influences: Mondrian, Breakage, Instra:Mental, dBridge, Data, Matrix, Ed Rush & Optical, Fierce, Bad Company, Bulletproof, Konflict, C4C, Stakka & Skynet, Sinthetix, Usual Suspects, Teebee, Photek. Je jisté, že na druhém VPX nás v říjnu čeká temný exkurz do drumandbassové budoucnosti.

www.myspace.com/abstractelementz

Dodal: Ondřej Golis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VOLNEJ PRŮBĚH CROSSEM 02

Pátek 14. 10. 2011
Vstup: 70 Kč, po 21h 100 Kč
Vystupují:
Stray, Volnej Průběh djs, D-Resist&Papaya, Nika 77, Dialect
 Vjs: Dilnafilm
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika