Rozhovor s Kay Wilder

Rozhovor s Kay Wilder

24. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 28. 10. 2011 odstartuje premiérová akce česko-nizozemského přátelství ze série Expectation, která proběhne v klubu Chapeau Rouge. Jedním z hostů party je také Holanďan Kay Wilder, který vystoupí v Čechách již potřetí.
Ahoj, jak se Ti daří? Jak jsi strávil toto léto? Byl i nějaký čas na dovolenou nebo jsi ho strávil pouze po klubech a studiu?
Dobrý den, mám se moc fajn, díky. Loni v létě jsem byl velmi zaneprázdněný ve studiu s novými projekty. Také jsem měl pár zásadních eventů. Na dovolenou zbylo málo času, ale podařila se mi rychlá návštěva Ibizy, abych si trochu odpočinul.

Už jsme spolu v minulosti nějaké párty v Česku pořádali, jak se ti hrálo před českým publikem? Jak na tebe Praha působila?

Ano, setkáme se už potřetí, což je super, já opravdu miluju lidi v Praze, návštěvníci si opravdu užívají hudbu a jsou velmi odvázaní na tanečním parketu. Právě proto je pro mě Praha jedno z nejlepších míst k hraní.

Jak jsi se vlastně dostal k DJ-ingu? Jaký styl preferuješ? Cítíš se více jako producent, nebo DJ?

Začal jsem s dj-ingem, když mi bylo 18 let, v té době jsem hrál v kapele na bicí. A pro jeden zvláštní projekt jsme koncertovali s místním DJ. Poté, co jsem viděl DJe zblízka v akci, hned jsem věděl, že to je to, co musím dělat. Za poslední rok se styly hodně změnily. Vždycky jsem hrál hodně trance music. V tuto chvíli mě ale opravdu baví fakt, že všechny podstyly jsou stále smíšené a vzájemně se ovlivňují. Ale mými hlavními vlivy jsou trance, house, electro a progressive.

Jsi autorem hymny ‚,Bringing People Together‘‘ k holandskému festivalu Dancetour 2010, jak jsi se dostal k této šanci?
Hrál jsem na několika vydáních festivalu Dancetour po Holandsku a vždy jsem získal hodně velké zpětné vazby. To byl zřejmě dobrý důvod pro Dancetour požádat mě, abych udělal Hymnu. Byl jsem opravdu velmi poctěn, že mohu udělat Hymnu vzhledem k velkým vibracím na Dancetour akcích.

Na akci EXPECTATION vystoupíš společně se svým rodným kolegou SETRISE, se kterým máte společný track POETRY CLASH, co vás vedlo ke spolupráci? Čím jste se nechali inspirovat?
No, to je dobrá otázka. Hádám, že jsme se spojili přes internet a zrodil se nápad spolupráce. Prostě jsme chtěli udělat peckový track a přišli jsme s 3 různými variantami, nakonec se zrodil Poetry Clash a byla vybrána a dobře se ve světě chytla.

Na čem aktuálně pracuješ, co nějaké nové album nebo singl?
V současné době pracuju na svých nových projektech ve studiu. Mám nějaké nové spolupráce a pracuji na nových sólových tracích. O tom uslyšíte více v následujících týdnech. Autorské album je něco pro budoucnost, ale určitě je na mém seznamu úkolů. Pokud vše půjde podle plánu, vyjde nová mix kompilace.

Jaké pocity jsi měl, když jsi byl vybrán jako DJ pro speciální událost Holandských vzdušných sil v Afgánistánu? Jak se ti hrálo pro zdejší publikum?
Už od chvíle, kdy jsem obdržel výzvu o přehlídce v Afghánistánu jsem byl naprosto medializovaný. Samozřejmě to byl takový zvláštní požadavek a nemohl jsem říct ne a opravdu jsem chtěl zažít tohle dobrodružství. Byla to jedinečná cesta, a i tato show pro více než 52 různých národností, včetně místních obyvatel, se stala jedinečnou. Krása přehlídky byla v tom, jak všichni společně pařili a vytvořili takovou pozitivní atmosféru. Nikdy jsem neočekával, že to může být tak masivní.

Před pár měsíci jsi se zúčastnil SEAT’s NEXT DJ contest, přibliž nám, jak to celé probíhalo a jak jsi nakonec dopadl?
Vlastně to bylo opravdu zábavné zúčastnit se, poznal jsem spoustu nových lidí na scéně, hodně jsem se naučil od koučování Armady, zahrál jsem na masivních gigs jako ASOT a Time Out a stal se jedním z nejlepších semifinalistů. A ta nejdůležitější věc, dalo mi to spoustu nové energie a inspirace do budoucna.

Tento rok jsi měl tu čest a zahrál jsi si na holandské legendární párty A State Of Trance po boku jmen jako jsou například: Armin van Buuren, Cosmic Gate, Arnej, Above & Beyond, Markus Schulz a mnoho dalších. Jak to na tebe působilo?
ASOT 500 byl úžasný. Nejlépe strávená noc s nejlepšími DJs světa. Byla to pro mě obrovská čest být toho součástí. Lidé z celého světa přišli do Den Bosch pouze kvůli jedné věci, hudbě. Tolik pozitivních vibrací. A v zákulisí to bylo opravdu setkání se všemi top umělci trance scény v jedné místnosti. Bylo milé setkat se a povídat si s každým.

Máš svou rádiovou show?

Mám vlastní měsíční podcast k dispozici na webu kaywilder.com , který byl vybrán několika rozhlasovými stanicemi celého světa. Ale mým prvotním záměrem je tvořit kvalitní podcast pro fanoušky a následovníky namísto skutečné radioshow.

Jaké teritorium je ti bližší, hraní na velkých festivalech, jako například Dancetour, kde jsou tisícové davy, nebo dáváš přednost menším klubovým akcím, kde máš bližší kontakt s fanoušky se kterými můžeš tak trochu manipulovat?

Dávám přednost obojímu. Oba typy vystoupení jsou tak odlišné. Ty velké akce jsou tak masivní a anonymní a klubové koncerty jsou komornější, rozhodně chci být ve spojení se svým publikem, takže si mnohem víc užívám menší klubovky. Ale na druhou stranu je to prostě velké vzrušení hrát pro tisíce lidí najednou.

Kolik času věnuješ hraní a zbývá ti nějaký volný čas? Jak s ním nakládáš?
Mnoho času hraním netrávím, spíš ho trávím studiem. Když nemám hraní, nebo se nevěnuju studiu, trávím volný čas se svou přítelkyní a blízkými přáteli.

V čem je podle tebe tajemství dobrého tracku?
Jednoduchost, energie, kreativita. Smíchané s velkými technickými dovednostmi.

Čím se odlišuje tvůj zvuk od tvých kolegů producentů a djů?

Opravdu těžké vyjádřit to slovy, stačí přijít a poslechnout si mě. A dejte mi pak vědět!

Poprosíme o nějaký speciální vzkaz pro fanoušky, kteří se na tebe v říjnu přijdou podívat!

Pořádně zapařte. A žijte život wilderrrrrr/ divoooooce.

Díky za rozhovor a budeme se těšit na setkání s Tebou v říjnu v Praze!

Díky za opětovné pozvání. Už se nemůžu dočkat, až budu zase v Praze!


Dodal: David Justian
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EXPECTATION

Pátek 28. 10. 2011
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
SETRISE (nl), Kay Wilder (nl), Milan Kroužil, David Justian, Spark7
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
EXPECTATION, 28.10. Chapeau Rouge
2x2 vstupy + 4 šeky na 500 Kč do prodejny DIESEL Mania
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika