Imagination festival splnil veškerá očekávání

Imagination festival splnil veškerá očekávání

22. 10. 2012  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (3)
V pátek 19. října se v Křižkových pavilónech odehrála podzimní část festivalu Imagination. Do Prahy přijela nejžádanější jména z DnB scény. Pro hudební fajnšmekry, kteří si rádi poslechnou Hard Core sound, byla určena druhá, menší Devastator stage.
Větší pavilon B hostil Main stage, na které se hrál v průběhu večera DnB a jeho spřízněné odnože. Mě hlavně zaujal menší pavilon C, který byl přechodným domovem pro Devastator stage, na které se odehrával Hard DnB, Hard Core a French Core. Mé pozornosti neunikly dva poslední zmíněné styly.

Na výstaviště jsem dorazil chvíli po jedenácté hodině, čekal jsem, že v tu dobu půjde i největší množství návštěvníků, jak je na podobné akce zvykem. Opak byl ale pravdou. Ke Křižíkovým pavilónům jdu jen já s mými dalšími sedmi kamarády. Cestou potkávám další známé, a tak se najednou z ničeho nic naše malá tlupa rozrostla do úctyhodného počtu.

Po kontrole, kterou by člověk pronesl snad vše, co chtěl bez jakýchkoliv problémů, jsem se dostal do festivalového areálu. V areálu se pohybovalo ohromné množství lidí, zvěsti o tom, že festival se blíží vyprodání, nebyly tentokráte daleko od pravdy. Okamžitě jsem zamířil na Devastator stage, kde se už nacházela část přátel a zbylí samozřejmě měli ještě dorazit.

imagination festival

Šatna k mému údivu nebyla ještě plně obsazená. Neváhal jsem ani minutu a mikinu s bundou jsem si odložil za pár zlatek. Zavítal jsem k baru, kde jsem si objednal piva. Natočená piva jsem dostal obratem. Platím dvoustovkou a čekám na vrácení, po chvíli přijde tentýž barman a ptá se, co si dám – když jsem odpověděl, že čekám na vrácení, tak jsem byl odbit. No co říkám si, v životě přijdu ještě o víc, ale ten nenáviděný betonový systém má setsakramensky co do sebe. Beru piva a odcházím za kamarády do kotle.

U mixu stál Limewax a v jeho okolí postával nemaskovaný Cristian Nardelli. Speaker Luca Lorini tentokráte zůstal doma a tak jsem si tentokráte mohl vychutnat Art of Fighter Dj set. Jako blesk z čistého nebe, bylo najednou (nebo možná konečně ) půl druhé ráno a proběhlo, pro mě velmi žádané střídání. Ano! Konečně je to tu! Na velké domácí halové akci se poprvé bude hrát Hard Core! A ne jen tak ledajaký ale Italian Hard Core. Cristian vytáhl jako první track produkci svého alter ega Meccano Twins - Unnecessary sacrifice. V zápětí nemohla chybět další superstar z labelu Traxtorm record DJ Mad dog a jeho Losing My Religion. Ten kdo se stejně jako já těšil na Italian Hard Core sound, tak dostal pořádný příděl v podobě Meccano Twins & Mad Dog – Meccane a Art of Fighters – IFTK. Nemohl snad ani nechybět legendární God's Fury. V závěru Cristian zavzpomínal na loňský festival Dominator hymnou Nirvana of Noise. No a nemohl se jinak rozloučit než jejich klasickým Oh My Sun. Hodina a půl energie, veselých obličejů a rukou nahoře. Takový support jsem od domácího publika ani nečekal. Ale co, aspoň je konečně vidět, že i k nám dorazila vlna hard dance music, která se pomalu ale jistě začíná dostávat lidem pod kůži.

imagination festival

Dalším kdo se objevil u mixu, bylo italské duo, které je v České republice velmi oblíbené. Ano jsou to oni – dobře známí The Sickest Squad! Ti sebou tentokráte dovezli jejich nové album Opera Prima. Hodina a půl nefalšovaného French Core od odborníků na slovo vzatých. Během jejich setu zazněly snad všechny skladby z nového alba. Osobně se mně líbí jejich I Will Found You, Opera Prima, Offsick a Sick Lullaby. Během jejich setu kluci nezapomněli oprášit i klasiky a roztočili track Shadowlands Terrorists - Shadowlands Anthem (The Sickest Squad Bootleg). Na samotný závěr si kluci nechali, jak jinak než svou produkci - The Sickest Squad – Ancsflt. Hodina a půl v jejich společnosti utekla jako voda a to byl tedy pěkný fičák. Kluci díky a na jaře si to zopakujeme!

Poté na řadu přišli naši „zlatí hoši“- tedy vlastně Hungry Beats. Ti se s tím hned od začátku nepárali a spustili pěkně zostra. Jejich zatím nevydaná věc Hard Shit kopala pěkně a tvrdě! Kluci prostě vědí, co jejich fans mají rádi. Vy z vás, co jste byli na vystoupení až do konce, tak jste měli šanci si vyslechnout, jak bude znít jejich nové album The Beginning Of Hell. Album bude obsahovat celkem dvanáct tracků a vyjde koncem tohoto roku na sublabelu Altern-hate, který má pod palcem Tieum. Na tomto sublabelu vydávají své počiny jména jako Ophidian, Unexist či Tommyknocker. Osobně se na album velmi těším.

Bohužel na poslední část akce, na vystoupení Igoa, mně již nezbýval čas. A tak jsem chtě nechtě musel opustit brány holešovického výstaviště. Na párty jsem uvítal venkovní „odpočinkový“ prostor, kde bylo možné se za nějakou tu kačku občerstvit. Bez mikiny to byl ale vyloženě hazard pro lidský organizmus rozpálený z tance. Ale na druhou stranu čerstvý vzduch je čerstvý vzduch a toho v prostoru haly bylo pramálo. Vizuálně mě hodně překvapila Devastator stage na níž nechyběla slušná projekce, barevná světla a pestrobarevné lasery. Přesně taková stage, jaká je standardem na zahraničních eventech.

K mé spokojenosti jsem potkal velké množství přátel, s kterými se převážně potkávám na zahraničních eventech, jenž dotvářeli tu správnou párty atmosféru! To, že festival byl skoro vyprodán, je jen hladovým důkazem o nouzi kvalitní hard dance produkce. Doufám, že to bude snad i příslib na další pokračování v příštím kalendářním roce! Atmosféra byla famózní a tento Imagination Festival rozhodně řadím k dosavadně nejlepším festivalům s Hard Core obsazením u nás.

Jediným záporem této akce byla v určitém směru „zabedněnost“ a neznalost Hard Core scény ze zahraničí a do jisté míry velmi konzervativní postoj k Hard Core zábavě českých fans. Časté nepochopení pro hakken či pogování mě vedlo jen údivu. Neznalost a opovrhování této zábavy, jež je v jiných zemí spolu se znalostí tracků alfou a omegou Hard Core komunity. Očekával jsem prostě víc tolerance. Když shrnu všechny klady a zápory, tak se přesto vše jednalo o kvalitní domácí akci, kdo nebyl, rozhodně prohloupil. Doufám, že v příštím roce si to zopakuji!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

IMAGINATION FESTIVAL

Pátek 19. 10. 2012
Vstup: 445 Kč / 555 Kč / 610 Kč
Vystupují:
ED RUSH & OPTICAL, BLACK SUN EMPIRE, ART OF FIGHTERS, THE SICKEST SQUAD, AUDIO, SIGMA, LIMEWAX, KATHARSYS, THE UPBEATS, TECHNICOLOUR, NEONLIGHT, IGOA aka STAN GREWZELL, B-COMPLEX, RIDO, HUNGRY BEATS, COMPUTERARTIST & QO, HANZALL & GASMASK 71, BEAST 67, BLOFELD & THEYA
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
yes-1
24. 10. 2012 | 20:07:56
+0 | -0
Ja jsem patril k nejstarsim ucastnikum, ale to mi nijak nevadilo :) Autor pise o skoro vyprodani festivalu a vzestup harder styles sceny u nas, s tim asi da celkem souhlasit, ale otazka jak by to vypadalo, kdyby soucasti teto akce nebyla DNB stage. To by asi navstevniku bylo vyrazne mene... Nicmene na CR to byl velmi slusny pocin a vzhledem k celosvetovemu vzestupu harder styles (dj mag top 100 budiz dukazem) se muzeme tesit na dalsi povedene akce i u nas. Za nejvetsi minus povazuji hodne spatny vzduch a absenci nejake odpocinkove zony...
Tereza
24. 10. 2012 | 12:08:19
+0 | -0
Kinderparty ? Bože, ty jsi ale debil....
kinderparty
23. 10. 2012 | 23:30:21
+0 | -0
Další párty pro děti 17-20 let...
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika