Reportáž z Shutdown festivalu – Infinite force

Reportáž z Shutdown festivalu – Infinite force

24. 08. 2021  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Rakouská agentura Revolution event naplánovala na sobotní odpoledne již čtvrtý ročník akce - Shutdown festival. V areálu kolem neaktivní nukleární elektrárna byly připravené pro návštěvníky 4 opena air scény - Hardstyle Mainstage, Hardcore & Uptempo Stage, RAW a Early / Free style Stage. Každá ze zmíněných scén lákala nejedním zvučným jménem.
Neaktivní nukleární elektrárna v Dolním Rakousku ve městě Zwentendorf byla dějištěm čtvrtého ročníku jednodenního harderstyles festivalu Shutdown (pozn. redakce bez možnosti kempování). Tento ročník, kterého se účastnilo 10.000 návštěvníků, byl beznadějně vyprodán pár dní před začátkem festivalu. Na sobotu vyšlo výborné festivalové počasí, tzn jasno a slunečno a pěkné vedro. A ten kdo se festivalu účastnil, rozhodně nelitoval. Ruku na srdce, byl to taky jeden z mála festivalů, který se v roce 2021 konal!

Festival se organizačně dost snaží každý rok. Letos tomu bylo jinak. Díky pandemické situaci byly podmínky trochu ztížené. Vše bylo připravené na poslední chvíli. Letos nechyběly oddělení vstupy pro organizované zájezdy od vstupu pro ostatní návštěvníky. Nechyběl ani stánek s festivalovým oblečením.

Byl dostatek stánků s občerstvení, takže nikdo netrpěl žízní ani hlady. Nakonec festival opět vynikal speciálním systémem pro placení – čipovým náramkem, který se dal kdykoliv a bez problémů dobít.

Aby to nebyla jen samá chvála na festival, tak měl i své mouchy. Při vstupu na návštěvníky čekala cca hodinová fronta na odbavení QR kodů z lístků a kontrole potvrzení o bezinfekčnosti (negativní PCR test nebo potvrzení o očkování). Spíš se jednalo o systémovou chybu, která byla zapříčiněna přetíženou mobilní sítí a tím pádem nefunkčního datového připojení. Dál festival trpěl přístupností pitné vody. Výdej pro všechny návštěvníky zajišťoval jeden jediný stánek. To byla další rána pro návštěvníky. Kdo chtěl, tak si samozřejmě mohl zakoupit cokoliv na baru, ale tam se ceny za nápoje pohybovaly na úrovni holandských festivalů. Hold se situace podepsala na všem.

V sobotu panoval hodně horký slunečný letní den. Stihnout všechny zvučná jména během dvanácti hodin festivalu je skoro nadlidský úkol. Kdo jel na festival s tím, stihnout co nejvíc DJ´s podle plánu udělaného doma, tak se mohlo stát, že byl poměrně dost zklamán a nejsem si jist, jestli si to i užil podle svých představ.

Všechny stage, byly rozumně uspořádány a přejít mezi nimi nebyl zas až takový problém. Jediný problém byl vybrat si tu správnou, protože se našlo pár časových úseků, kde jsem chtěl být v jeden okamžik na všech 4 stage. Revolution event si při sestavní line-up dali tento rok opravdu záležet.

Early Freestyle Stage
Bass-D, Dr. Phunk, Beatbreakazz , Dr. Rude, Outsiders, Panic, Phandelic, Ransom
Live: MD&A
MC: Syco

Hardcore Uptempo Stage
D-Fence, Deadly Guns, Dot-B, F. NøIzE, Miss K8, N-Vitral, Partyraiser, Poley Tight, Spitnoise, Artheist, GPF aka Greazzy Puzzy Fuckerz
MC: Tha Watcher

Hardstyle Stage
Aftershock, Brennan Heart, D-Block & S-te-Fan, KELTEK, Primeshock, Shutdown Forces , Sub Zero Project, Concept Art, LXCPR, Scale, Warface
MC: DL, LXCPRurban

Rawstyle Stage
Act of Rage, Degos & Re-Done, Ncrypta, Rebelion, Rejecta, Riot Shift, Sonic Warfare, Hernandez, Kilshot
MC: Omenhouse

Shutdown timetable


Jak sami vidíte, line-up byl opravdu hodně nabitý a pestrý. Opravdu bylo z čeho vybírat. Stejně tak jako loni, tak i letos posledních 15 minut patřilo The Endshow. Nebyla tak spektakulární jako ta na DefQon.1, ale zase nebyla jedna z těch nejmenších. Určitě bylo na co se dívat.

Po hudební stránce jsem byl oproti loňskému ročníku výrazně spokojen. Rakušané se organizačně snažili dotáhnut festival do posledního detailu, ale za současných podmínek to prostě nebylo ono. Co zůstalo pozitivem během prodeje lístků byl probíhající ambasadorský program, díky němuž šlo zakoupit výhodněji vstupenky. Odměny v programu byly velice zajímavé od parkovacího lístku, přes volný vstup na festival, poukázky na konzumaci až k prohlídce elektrárny nebo dokonce večeře s jedním z headlinerů.

Naše společná autobusová výprava, které se účastnilo celkem 105 lidí (což je o 35% /27 osob/ víc než loni), se vydařila i tentokráte. Díky všem z autobusu co přispěli svým chováním k tak dobrému pocitu ze zájezdu! Příští rok bych jel bez váhání určitě znova! Přeci jen festival bude slavit pětileté výročí. Tento festival je kousek za hranicemi a má opravdu co nabídnout, i když cena vstupenky je oproti domácím akcím 2x tak vysoká, tak ta investice za ohromně nabitý lineup podle mě stojí! Zvlášť když pořadatelé už teď píší, že se na příští rok připraví o dost lépe než letos.

Podle mě letos se do poslední chvíle nevědělo jestli festival bude nebo ne, a když festival dostal zelenou, tak času na přípravu nebylo tolik, jak by mělo být. I přez tuto nepřízeň se ale organizátoři snažili a nabídly festival ve standartní úrovni.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHUTDOWN (AT)

Sobota 7. 8. 2021
Vystupují:
Aftershock, D-fence, Dr. Rude, F-noize, MD&A, Miss K8, Rejecta, Riot Shift, Sonic Warfare, Sub Zero Project, The Shutdown Forces. MC DL a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika