Co si myslí Djs o Dance Music Awards? IV.

Co si myslí Djs o Dance Music Awards? IV.

04. 02. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Máme tu poslední várku názorů českých Djů (Petr Holman, Abu, Bon Finix, Nesquik a Carrione), kteří se nám vyjádřili ohledně jejich postoje k hudební anketě Dance Music Awards.
Petr Holman
petr holmanJak vnímáš letošní Dance Music Awards?
Zdá se mi, že anketa má za sebou dětské nemoci a pomalu dospívá. Je tam letos dost změn, většinou k lepšímu. Je dobře, že ji vyhlašuje více subjektů a sympatické je, že je mnohem jednodušší. Taky se mi líbí, že letošní systém hlasování klade daleko větší důraz na regulérnost. Netroufám si ovšem odhadnout do jaké míry budou opatření úspěšná. Taky se mi zdá, že letos má anketa znatelně větší publicitu, než v minulých letech. Její výsledky by proto mohly mít větší váhu než v letech minulých.

Koho jsi volil v kategorii objev roku a proč?
Ještě jsem nehlasoval, ale chystám se na to. Zatím jsem si prošel hlasovací formulář, ale kategorii "objev roku" jsem tam nenašel. Možná bude na další stránce, která se ale zobrazí až po vyplnění rubrik na stránce první. Volil bych dj projekt Matamar. Líbí se mi, co hrají a taky jak to dělají. Je obdivuhodné s jakou vervou vtrhli na taneční scénu. Z nových jmen se mi zdá tato tato dvojice asi nejvýraznější a nejzajímavější.


Bon Finix
bon finixJak vnímáš letošní Dance Music Awards?
Tento rok si, narozdíl od let minulých, myslím, že tím, že se do DMA zapojila všechna taneční media a systém hlasovaní přes SMS se lépe kontroluje, stane se tato anketa konečně respektovanou a důvěryhodnou.

Koho jsi volil v kategorii objev roku a proč?
Aby někdo byl úspěsný DJ, musí nejenom dobře hrát, ale musí se i umět “prodat”. Během posledního roku mě z nových tváří taneční scény o tom, že obojí zvládá nejlépe, přesvědčil DJ Tripmain.


Nesquik
nesquikJak vnímáš letošní Dance Music Awards?
Dance Music Awards vnímám dobře. Přijde mi to celkem jako zajímavá věc s ohledem na to, že se lidi můžou podívat, co se v hudební scéně vlastně děje a začít se o ni zajímat více do hloubky. Tzn., že si jenom neřeknou slova: „další soutěž, kde můžu vyhrát vstupy a pak jít zadara na party“, ale mohou sami osobně přispět k výsledku a zapojit se do procesu vývoje této soutěže.

Koho jsi volil v kategorii objev roku a proč?
Upřímně to není žádný DJ, producent či kapela. Svoje best DJ’s a producenty mám stále stejné. Nikdo ze současnosti nepřekonal to, co prozatím dokázali oni. Zahraniční kapela roku je u mně Keane. Ale objev roku dám firmám a lidem, kteří se podílí na vývoji hardware a technologie pro DJ’s. Bez nich by si jinak každý ještě donedávna pouštěl pouze audio kazety typu HF 60 normal bias na dvojčeti od šikmookýho Ťonga.

Abu (Machine Funck)abu
Jak vnímáš letošní Dance Music Awards?

Loňský rok sem hovořil s pár lidmy včetně těch umístěných o výsledcích ankety, nešvarech, pozitivech, atd. Osobně nezastávám názor, že ankety jsou k ničemu, páč je minimálně zajímavé si udělat obrázek o názoru ostatních. Otázkou i pro letošek zůstává, jakou má takový názor/výsledek váhu. Pozitivní je zkrácení ankety. Tj. zahlasují i ti, co něco dělaj a nemaj čas na řešení módních značek atp. Dotazník k "odborné porotě", který předcházel hlasování a byl podkladem pro "nápovědu" / na druhou stranu chybí tato nápověda u "nejcitlivější" kategorie objev roku, proč?

Koho jsi volil v kategorii objev roku a proč?
Projekt Anhedonia (www.myspace.com/projectanhedonia). Protože je to fajn týpek, skládá a naživo prezentuje muziku, která dokáže víc, než jen pobavit, protože bez většího humbuku a (bohužel i ) zájmu našich médií vydal album Destructive forces, které se v celosvětové (!) distribuci za necelý rok vyprodalo a protože taky žere starý alba od Speedy J.


Carrione
carrioneJak vnímáš letošní Dance Music Awards?
Anketa Dance Music Awards vyrostla z dětských plenek, už se nesoustředí jen na určitou část návštěvníků, ale díky své široké podpoře napříč taneční scénou má ambice stát se respektovanou anketou. Anketou, která bude odrazem skutečného stavu taneční scény v ČR a tím i plnohodnotným nástrojem, kterým budou moci sami návštěvníci promotérům říci, co chtějí na české taneční scéně změnit či co zachovat. Tato vzájemná interakce je pro obě strany velmi důležitá, což mohu potvrdit jak z pohledu promotéra či zástupce tanečního serveru, tak i z pohledu návštěvníka tanečních akcí. Nenechme možnost vyjádřit své názory vyznít do ztracena a sami si určeme co je pro nás jako příznivce kvalitní taneční hudby dobré. Anketa Dance Music Awards je tu hlavně pro nás, je to náš nástroj změny a přesně tak vnímám letošní ročník Dance Music Awards.

Koho jsi volil v kategorii objev roku a proč?
Mou osobní letošní volbou objevu roku je dj Daun, který do svého hraní vkládá opravdu vše. Jeho charismatické podání je velice strhující. Tento dj při svém hraní rozdává něco více.


Co si myslí Weki, Agent , Bo.dan a Pete Walk čti zde, Roman Hyde, Chris Sadler a Drahota čti zde, nebo co si myslí Molczik, Dan Cooley a Tripmain čti zde.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Skyline, Lucca, Michael Burian, Orbith, Michael C a Ladida
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Dance Music Awards - 6.4.2007 v Abatonu
1x tričko DMA a 5x 1 vstup na finální večer
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika